Dell Backup and Recovery

Veilige, eenvoudige en betrouwbare databescherming

Dell Backup and Recovery is een back-up- en herstelapplicatie die is ontwikkeld voor een betrouwbare bescherming van uw belangrijkste digitale documenten en herinneringen in een paar muisklikken.

Back-ups maken van uw data met Dell Backup and Recovery kan u beschermen tegen dataverlies als gevolg van:

• Virusaanvallen
  • Onopzettelijke verwijdering van bestanden
  • Beschadiging besturingssysteem/software
  • Hardwarefouten*
* als u een back-up maakt op een secundaire schijf

De Dell Backup and Recovery applicatie is verkrijgbaar in twee versies: Basic en Premium.

Let op : De Dell Backup and Recovery Cloud service wordt uitgefaseerd, en er worden geen nieuwe abonnementen meer afgesloten. Als u Dell Backup and Recovery Cloud abonnee bent, ontvangt u aankondigingen van belangrijke services op uw e-mailadres dat is geregistreerd bij de service. Bekijk de veelgestelde vragen over de buitengebruikstelling van Cloud voor meer informatie.

Dell Backup and Recovery downloaden

Dell Backup and Recovery Basic is vooraf geïnstalleerd op nieuwe Dell apparaten met Windows 7 en Windows 8 die vóór 14 april 2016 zijn geleverd en biedt de volgende functies:

• Herinstallatieschijven (reddingsschijven) voor uw apparaat maken
  • Uw apparaat naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen terugzetten
  • Handmatige back-up en herstel van uw data maken

Software - Dell Backup and Recovery Appliance

Als uw systeem is geleverd met de Dell DataSafe of Dell Backup and Recovery Manager en u meer informatie wilt over deze producten, raadpleegt u de sectie Legacy Backup-applicaties op deze pagina.

Bescherm uw data in drie eenvoudige stappen:

• Selecteer 'waarvan' u een back-up wilt maken
    Maak een back-up van uw hele systeem of slechts een paar bestanden
  • Selecteer 'waar' u de back-up wilt maken
    Back-ups naar uw primaire harde schijf, een USB-station of allebei.
  • Selecteer 'wanneer' u de back-up wilt maken
    Maak back-ups volgens uw schema of gebruik de functie Continuous Data Protection** en bescherm uw persoonlijke bestanden terwijl u ze maakt
** Continuous Data Protection is geen onderdeel van de basisversie

Installatie en systeemvereisten

Dell Backup and Recovery installeren

• Controleer of uw apparaat voldoet aan de minimale systeemvereisten.
  • Sla alle geopende bestanden op en sluit alle geopende applicaties.
  • Verwijder alle vorige Dell back-upapplicaties indien geïnstalleerd (Dell Backup and Recovery Manager, Dell DataSafe Local, Dell DataSafe Online).
  • Download Dell Backup and Recovery en voer vervolgens het installatieprogramma uit.
  • Als u gevraagd wordt of het programma wijzigingen mag aanbrengen op de computer, klikt u op Ja.
  • Volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Laat, indien gevraagd, uw systeem opnieuw opstarten.
  • Nadat het systeem opnieuw is opgestart, dient u de update af te ronden voordat u de applicatie gebruikt.
  • Als u Dell Backup and Recovery wilt openen, klikt u op Start, typt u Backup in het zoekvak en klikt u vervolgens op het pictogram Dell Backup and Recovery (een witte klok in een blauw vierkantje).
Minimale systeemvereisten

• Besturingssysteem: Windows 7, Windows 8, Windows 8.1
  • Processor: 1 GHz of sneller
  • Systeemgeheugen (RAM): 1 GB (32-bits) of 2 GB (64-bits)
  • Harde-schijfruimte: minimaal 16 GB vrije ruimte

Toegang tot Dell Backup and Recovery tijdens opstarten van systeem

Als het besturingssysteem niet kan worden benaderd door opstartfouten, kunt u nog steeds Dell Backup and Recovery opstarten.

Voor Windows 8/8.1:
Druk op F12 tijdens het opstarten van de computer (welkomstscherm) en selecteer de optie "Dell Backup and Recovery" in het opstartmenu.

DBAR_EUFI

Voor Windows 7:

• Druk tijdens het opstarten op F8 (welkomstscherm)
  • Klik op "Uw computer herstellen"
  • Selecteer "Dell Backup and Recovery" in het menu voor systeemherstel

Win7 DBaR

Legacy back-upapplicaties

Voor hulp bij andere Dell back-upapplicaties die mogelijk op uw pc zijn geïnstalleerd, raadpleegt u de volgende pagina's: Systeemback-ups

Het maken van back-ups van uw persoonlijke data met Dell Backup and Recovery Basic is een goed begin voor de bescherming van uw waardevolle persoonlijke data. Maar als uw systeem is beschadigd door een virus, systeemcrash of hardware-uitval, kunt u met een systeemback-up uw volledige systeem herstellen met inbegrip van applicaties, instellingen en persoonlijke data naar een vorig punt in de tijd. Als u een upgrade hebt uitgevoerd naar Dell Backup and Recovery Premium, kunt u systeemback-ups maken voor de meest complete databescherming.

Doorlopende gegevensbescherming

Als u een upgrade hebt uitgevoerd naar Dell Backup and Recovery Premium, hebt u nu extra flexibiliteit voor het plannen van databack-ups en kunt u zelfs uw belangrijkste data doorlopend beschermen. Met de functie Continuous Data Protection kunt u uw werkdocumenten in realtime beschermen en iedere versie terugzetten die u eerder hebt opgeslagen, of dit nu enkele minuten of weken geleden is.

Meer kenmerken

Naast het maken van systeemback-ups en doorlopende databescherming bevat Dell Backup and Recovery Premium de volgende functies:

• Back-ups beheren en samenvoegen zonder duplicatie om ruimte te besparen
  • Back-ups maken van bestanden en deze herstellen op basis van type: afbeelding, video, e-mail, document
Meer informatie over Premium functies

Extra supportbronnen