Dell SupportAssist voor pc's

Geautomatiseerde, proactieve en voorspellende geautomatiseerde support

SupportAssist-Dell-Blue-100x100

Bij Dell begrijpen we dat u betere dingen te doen hebt dan het oplossen van problemen. Support Assist is de slimme technologie waarmee uw computer optimaal blijft werken. SupportAssist controleert proactief de status van de hardware en software op uw systeem. Wanneer er een probleem wordt geconstateerd, wordt de noodzakelijke informatie over de systeemstatus automatisch verzonden naar Dell zodat het probleemoplossingsproces van start kan gaan. Dell neemt contact met u op om te overleggen over de oplossing en te voorkomen dat het probleem kostbare gevolgen krijgt.

Klanten met Premium Support of Premium Support Plus profiteren van automatische probleemdetectie, meldingen en de aanmaak van cases van SupportAssist. Met servicerechten van ProSupport Plus of Premium profiteert u van alle functies, waaronder voorspellende probleemdetectie en probleempreventie voor batterijen en harde schijven.

SupportAssist is vooraf geïnstalleerd op de meeste Dell apparaten met een Windows-besturingssysteem en is te vinden in het menu Start onder Alle programma's in de map Dell of Alienware. Als SupportAssist niet vooraf is geïnstalleerd, kunt u dit hieronder downloaden:

Persoonlijke apparaten beheren:

managing_personal_devices
Welkom bij SupportAssist voor pc's(in het Engels)

Gebruik SupportAssist om al uw persoonlijke systemen optimaal te laten werken. U ontvangt persoonlijke aanbevelingen voor updates en kunt om hulp vragen wanneer dat nodig is.

Raadpleeg de SupportAssist documentatie voor meer informatie.
SupportAssist downloaden

Zakelijke apparaten beheren voor IT-managers

managing-business_devices_for_it_managers
Proactieve en voorspellende SupportAssist voor zakelijke pc's(in het Engels)

IT-beheerders configureren, implementeren en beheren SupportAssist binnen TechDirect voor eenvoudig, gecentraliseerd beheer. Raadpleeg de Implementatievideo(in het Engels), Implementatiehandleiding en onze YouTube-video's(in het Engels) voor meer informatie.

SupportAssist implementeren zonder TechDirect
Download SupportAssist, met de SupportAssist Agent om te kunnen beginnen.
Download SupportAssist met supportmedewerker (Windows 64-bits)
Download SupportAssist met supportmedewerker (Windows 32-bits)

Problemen worden sneller opgelost met SupportAssist
  • SupportAssist is de technologie achter uw supportervaring. SupportAssist is ontworpen om u te helpen uw systeem optimaal houden en:
    • vindt en verwijdert virussen en malware
    • optimaliseert pc-instellingen
    • scant de hardware en detecteert fouten
    • detecteert problemen met de harde schijf, solid state-schijf en batterij voordat ze zich voordoen
  • Deze technologie controleert proactief op problemen. Als een probleem wordt gevonden, worden u en Dell op de hoogte gebracht. U hoeft ons niet te bellen om het probleem op te lossen. Problemen worden sneller opgelost.

Met Premium Support Plus of ProSupport Pluswordt u op de hoogte gebracht voordat uw harde schijf, Solid State-schijf of batterij uitvalt. Dit geeft u de tijd om veilig back-ups te maken van foto's en bestanden en te voorkomen dat u ooit zonder stroom komt te zitten.esupport-sa-scan-tune.pn
Houd uw pc up-to-date

SupportAssist stuurt ook een bericht wanneer nieuwe Dell drivers, firmware of BIOS-updates beschikbaar zijn.
U kunt alle updates in één keer downloaden of ze apart selecteren downloaden wanneer u dat wilt.
SupportAssist installeert de updates vervolgens automatisch.

Houd uw pc up-to-date

SupportAssist helpt u zelfs wanneer u niet kunt opstarten naar het besturingssysteem.

Als een kritiek probleem wordt gedetecteerd, wordt SupportAssist OS Recovery automatisch geladen. Het programma scant de pc, biedt gedetailleerde informatie over het probleem en helpt u om een supportverzoek naar Dell te sturen.
Vervolgens krijgt u de optie om back-ups te maken van uw bestanden op een extern storage-apparaat of om het besturingssysteem te herstellen naar de oorspronkelijke fabriekstoestand.
Meer informatie vindt u in de Gebruikershandleiding voor SupportAssist OS Recovery.

esupport-sa-backup

Beveiliging en privacy

SupportAssist verzamelt informatie over de systeemstatus en de contactgegevens die u opgeeft tijdens de registratie. Dell zal buiten SupportAssist geen informatie bijhouden over uw computergebruik(er), zoals informatie over internetgebruik of persoonlijke bestanden. Bovendien zullen wij nooit informatie verkopen die wij door middel van SupportAssist verzamelen, of op een andere manier informatie openbaar maken voor commerciële doeleinden. Meer informatie vindt u in het Privacybeleid van Dell.

Minimale apparaatvereisten:
  • Besturingssysteem: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 en geselecteerde Dell Chrome OS-producten (niet beschikbaar voor Linux, Windows RT, Windows 10S, Android)
  • Processor: 1,33 gigahertz (GHz)
  • Geheugen: 2 gigabyte (GB)
  • Hardeschijfruimte: 2 gigabyte (GB)
  • Beeldscherm: 1024 x 768 schermresolutie, 16-bits modus
  • Connectiviteit: internettoegang vereist
  • Beheerdersrechten op het systeem geïnstalleerd
  • Netwerkpoorten: 5700 (voor het openen van de SupportAssist gebruikersinterface) en 9012 (voor de communicatie met Dell)
'Hoe kan ik' en algemene informatie

Video
Onze uitgebreide video's bieden stap-voor-stap support en informatie om uw probleem op te lossen. Video's zijn in het Engels. Ondertiteling beschikbaar voor sommige talen. Bekijk onze SupportAssist video's op YouTube.(in het Engels) Meer video's vindt u in onze Videobibliotheek.(in het Engels)