Hjelp for drivere

En driver er en liten programvare som gjør at PC-en kan snakke med en maskinvareenhet.

Hva er en driver?

En driver er en liten, men viktig programvare som er skrevet for et bestemt operativsystem, for eksempel Windows 10. Operativsystemet bruker driveren til å kommunisere med en maskinvareenhet, for eksempel en skriver. Når du ber PC-en om å utføre en handling, for eksempel å skrive ut en side, spør PC-en skriveren via driveren.
Uten drivere vil ikke enheter som du kobler til PC-en, fungere på riktig måte. Dell utvikler drivere, slik at operativsystemet på PC-en kan fungere med Dell-enheter og -applikasjoner.

Hvorfor må jeg oppdatere driverne?

Dell lanserer oppdaterte drivere ofte for å sikre at PC-en din har de nyeste sikkerhetsoppdateringene, feilrettingene og funksjonene som er tilgjengelig. Når du oppdaterer driverne utfører du et forebyggende tiltak for å beskytte PC-en og sørger for at maskinvaren og enhetene fungerer som de skal.

Hva er den enkleste måten å oppdatere drivere på?

Du kan be Dell automatisk se etter og/eller laste ned og installere de nyeste oppdateringene ved å bruke funksjonen Finn drivere i kategorien Drivere og nedlastinger på støttesiden for produktet. Alle nyere Dell-PC-er leveres med en sikker Dell-støtteapplikasjon som heter Dell System Detect som aktiverer driveroppdateringer. Når du søker etter drivere kan du bli bedt om å installere eller oppdatere Dell System Detect før søket fortsetter.
Dette er en enkel måte å sikre at all maskinvare og alle enheter fungerer som de skal. Når Dell oppdaterer drivere for deg trenger du ikke å finne det riktige versjonsnummeret eller den riktige installasjonsrekkefølgen. Vi gjør det for deg.

Slik installerer du Dell-drivere i riktig rekkefølge

Enhetsdrivere må installeres eller oppdateres når du installerer operativsystemet på nytt, eller når du opplever problemer. Du får mer informasjon her.

Hvordan laster jeg ned og oppdaterer en driver selv?

Det er best å la Dell registrere driveroppdateringer automatisk. Men hvis du ønsker å oppdatere en driver selv, kan du bruke nøkkelordsøkefeltet og filtre i kategorien Drivere og nedlastinger på produktstøttesiden for å finne den aktuelle driveren.

Hvorfor vises ikke alle drivere for PC-en min?

Hvis du har valgt å søke etter en enkelt driver i stedet for at Dell oppdaterer dem automatisk, må du kontrollere hvilke filtre du har valgt. Det kan hende det er noen drivere eller applikasjoner som er tilgjengelige for produktmodellen din, men som ikke samsvarer med PC-ens opprinnelige konfigurasjon. Hvis du søker etter service-ID, vises bare drivere for komponenter som var inkludert når du kjøpte systemet. Hvis du vil se alle driverne til produktmodellen, fjerner du merket for Vis drivere for Service-ID.

Hvor finner jeg drivere til Dell-skriveren og andre tilkoblede enheter fra Dell?

Skrivere og tilbehør fra Dell har sine egne produktstøttesider der du finner tilgjengelige drivere. Hvis du er på produktstøttesiden for PC-en eller nettbrettet, kan du velge koblingen Endre produkt øverst på siden for å velge skriveren eller tilbehøret fra Dell.
Hvis tastatur og mus ble levert sammen med PC-en, kan du også finne drivere ved hjelp av nøkkelordsøk eller kategorifilter i kategorien Drivere og nedlastinger på PC-ens produktstøtteside.
For enheter som ikke er laget av Dell, må du ser etter drivere på produsentens nettsted.

Hva skjer hvis en enhet slutter å fungere etter en oppdatering?

I sjeldne tilfeller fungerer ikke enheten som forventet etter en oppdatering. Dette kan skje når det er et problem med oppdateringen, eller hvis en annen driver er i konflikt med den som nettopp ble oppdatert. For å løse dette problemet kan du rulle tilbake, eller tilbakestille driveren til forrige versjon.

Spørsmål og svar om drivere og nedlasting

Hvis du har andre spørsmål og trenger hjelp til feilsøking, kan du se se Vanlige spørsmål.

Video
De innholdsrike videoene våre tilbyr trinnvis støtte og informasjon for å løse forespørselen din. Videoene er på engelsk. Teksting er tilgjengelig for enkelte språk. Du finner flere videoer i videobiblioteket.