Betalning och skatter

 

Vanliga frågor och svar: Betalning och skatter

 

 


Varför har jag debiterats skatt?

Dell är enligt lag skyldiga att ta ut varuskatt för din beställning. Varuskatten varierar beroende på vart din beställning skickas och på de produkter du köpt.


Tillbaka till början


Har Dell mottagit min betalning?

Så snart vi har mottagit och behandlat din betalning skickar vi en beställningsbekräftelse via e-post.

Efter det kommer din beställning att gå vidare till nästa led och antingen börja sammanställas (Dell-produkter) eller förberedas för emballering (produkter som inte kommer från Dell).
Gå till Dells verktyg för beställningsstatus för att kontrollera om din betalning har behandlats.
Om din beställning har statusen Beställning behandlas har vi inte haft möjlighet att behandla din betalning än.
Om det skulle uppstå problem skickar vi ett meddelande med vidare instruktioner. Vi ber dig därför att kontrollera din e-post
regelbundet (inklusive mappen för skräppost).


Tillbaka till början


Kan jag ändra betalningsmetod för min beställning?

Det enda sättet att ändra betalningsmetod är att återkalla beställningen innan den skickas och sedan lägga en ny beställning där du väljer en annan betalningsmetod.

 

Tillbaka till början


Varför har behandlingen av min beställning avbrutits/varför tar det så lång tid att behandla min betalning?

Om du får ett e-postmeddelande om att behandlingen av din beställning avbrutits innebär det att vi inte fått tillstånd att behandla betalningen för din beställning.
För att skydda din säkerhet och integritet kan utfärdaren av ditt kort inte tillhandahålla information om varför betalningen inte kunde genomföras.
Följ instruktionerna i e-postmeddelandet och kontakta utfärdaren av ditt kort. När problemet med din betalning är löst kommer beställningen att gå vidare till nästa led. Kontrollera din e-post regelbundet (inklusive mappen för skräppost) för att se om du fått något meddelande från Dell.

Det är inte ovanligt att det här händer och de vanligaste orsakerna anges nedan:

  1. Utfärdaren av kortet kan reagera på ovanlig aktivitet på ditt konto, t.ex. onlinebeställningar eller stora transaktioner, oavsett om det finns tillräckligt med pengar på kontot eller inte. De kommer då att kräva ditt uttryckliga tillstånd för att betalningen ska kunna genomföras.
  2. Korten har beggränsningar för hur mycket pengar som kan debiteras eller hur mycket de kan användas under loppet av en dag. Oavsett hur mycket pengar du har på kontot kan utfärdaren av ditt kort kräva att du ansöker om en högre köpgräns för att transaktionen ska kunna genomföras.

 

Tillbaka till början


 

Behöver du mer hjälp?

Kontakta experterna på Dells center för kundsupport.

Tillbaka till början