• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Tangentbord

Felsökning av problem med USB, Bluetooth eller trådlöst tangentbord på en Dell-dator

Ett tangentbord är en viktig inmatningsenhet, oavsett om du skriver ett Word-dokument, arbetar med ett Excel-kalkylblad eller spelar. Tangentbord kan anslutas till en dator via USB, Bluetooth, en dedikerad trådlös USB-dongel eller vara integrerade i den bärbara datorn. Om något av följande symtom uppstår kan de föreslagna snabbåtgärderna hjälpa.

• Tangenttryck svarar långsamt.
  • Tangenttryck skriver ibland tecken eller skriver felaktiga tecken.
  • Tangenterna på tangentbordet svarar inte.

Följ dessa snabba steg för att lösa problemet med tangentbordet

Prova en åtgärd i taget och se om den löser problemet med tangentbordet. Om en åtgärd inte hjälper fortsätter du med nästa.

Korrigering 1: Återställ kopplingarna mellan tangentbordet och datorn

USB-kabeln bild 1 eller den trådlösa USB-mottagaren bild 2 kan ha lossnat. Att återställa kopplingen säkerställer bra dataöverföring.

USB

Bild 1: USB-kabelanslutning

USB

Bild 2: Trådlös USB-mottagare

Korrigering 2: Sätt i nya batterier om du använder ett trådlöst tangentbord eller ett Bluetooth-tangentbord

Tangentbordets batterier laddas ur under normal användning. Det kan leda till att anslutningen mellan datorn och tangentbordet bryts. Om du byter ut batterierna återupprättas en stark anslutning.

Mer information om hur du byter ut batterierna i det trådlösa tangentbordet eller Bluetooth-tangentbordet finns i Dells kunskapsbasartikel Handböcker och dokumentation för din Dell-produkt.

Korrigering 3: Spara alla data, stäng alla öppna program och starta om datorn

Om du startar om datorn rensas datorns minne och anslutningen mellan datorn och tangentbordet återställs.

1. Spara uppdateringar i alla öppna dokument.
  2. Stäng alla öppna program.
  3. Välj startikonen.
  4. Välj strömbrytarikonen.
  5. Välj Starta om.

Kontrollera att tangentbordet fungerar korrekt när datorn har startat om helt.

Korrigering 4: Optimera din Dell-dator med hjälp av SupportAssist-programmet

Det här programmet säkerställer att datorn har de senaste uppdateringarna av Dell-drivrutinerna och kontrollerar inställningarna för att se till att datorn är effektiv och tillförlitlig.

1. Håll Windows-tangenten intryckt och tryck sedan på Q-tangenten.
  2. Ange SupportAssist i sökrutan.
  3. Välj SupportAssist (program) i resultatlistan i bild 3.
    OBS! Om SupportAssist inte visas i sökresultatet går du till sidan SupportAssist for Home PCs för att ladda ner och installera SupportAssist.
    SupportAssist
    Bild 3: Sökresultat för SupportAssist

4. Klicka på Starta nu för att köra testerna, Bild 4.
    OBS! Du kan trycka eller klicka på nedåtpilen och sedan köra det enskilda testet. Dell rekommenderar att du kör ett fullständigt datortest.
    SupportAssist
    Bild 4: Huvudskärmen i SupportAssist

5. SupportAssist kör testerna ett i taget och ger resultat och förslag på åtgärder.

Korrigering 5: Ladda ner och installera de senaste uppdateringarna av Windows-operativsystemet

Genom att ha de senaste uppdateringarna av operativsystemet installerade på Windows-datorn ser du till att den är effektiv och tillförlitlig.

Mer information om hur du hämtar de senaste Windows-uppdateringarna till datorn finns i Microsofts kunskapsbasartikel Hämta den senaste Windows-uppdateringen.

Korrigering 6: Kör diagnostik för tangentbordet

Om du kör diagnostik för tangentbordet ser du till att styrplattan och hårdvaran som stöder den fungerar korrekt.

Om du vill köra diagnostiken går du till sidan för SupportAssists test av tangentbordshårdvara (på engelska) (testet startar automatiskt).

Kontakta Dells tekniska support om testet misslyckas.

Om inte snabbåtgärderna räcker för att lösa problemet finns det mer detaljerad information i avsnittet Andra resurser. Du kan även söka efter innehåll som är relaterat till problemet genom att använda sökfältet högst upp på den här sidan.

Videor (på engelska)

How to Fix Dell Keyboard Not Working

This video will demonstrate the fixing procedure of a Dell Keyboard.
How to Connect Bluetooth Device to your PC in Windows 11

To connect a Bluetooth device to a Windows 11 PC, first turn on the device and ensure it's within range and has sufficient charge. Then, on the PC, go to "Bluetooth and other devices settings" and click "Add device". Select the Bluetooth device from the list and click "Connect". If necessary, confirm a PIN code. Once paired, the device should be visible under "Audio" or "Other devices" and can be connected by clicking "Connect". If the device is not listed, repeat the pairing process or contact @DellCares on Twitter for assistance.
Perform a SupportAssist diagnostic on the keyboard

To diagnose the keyboard using SupportAssist, open the program and select "Troubleshooting." Choose "I want to check a specific piece of hardware" and select "Keyboard." Follow the prompts to tap each key and select "Pass" if all keys respond or "Fail" if not.

Andra resurser

tangentbord
Tangentbordsanvändning och guide för felsökning
Läs om hur du ansluter, använder och löser problem med ett Dell-tangentbord som inte fungerar som det ska.
doc-support
Dell Peripheral Manager
Med Dell Peripheral Manager kan du konfigurera funktionerna för Dells tangentbord, mus eller externa webbkamera.
doc-support
Tangentbord med bakgrundsbelysning på bärbara datorer
Läs om hur du löser problem med ett tangentbord med bakgrundsbelysning som inte fungerar, hur du konfigurerar det och hur du slår på eller av det.
bluetooth
Guide för användning och felsökning av Bluetooth
Läs om hur du kopplar ihop (ansluter) Dells Bluetooth-aktiverade datorer med Dells Bluetooth-tillbehör och felsöker problem som kan uppstå med Bluetooth.