• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Kabelanslutet nätverk

Ett nätverk med en Ethernet-kabel som är ansluten till en router eller ett modem för att komma ut på internet, även kallat fast internetanslutning, är snabbare, mer stabilt, säkert och enklare att konfigurera än ett trådlöst nätverk. Trots det kan det uppstå problem ibland, enligt vad som beskrivs nedan. Om något av följande symtom uppstår kan de föreslagna snabbåtgärderna hjälpa.

• Du upplever att anslutningen till internet bryts, t.ex. att det inte går att öppna en webbsida, chatta eller använda ett videokonferensprogram som Microsoft Teams, Skype eller Zoom.
  • Du upplever att internetanslutningen är långsam eller bara fungerar sporadiskt – när du tittar på en video kan buffring ske eller också kan det ta väldigt lång tid att läsa in en webbsida när du surfar.
  • Problem med delning av filer och skrivare.

Följ dessa snabba steg för att lösa problemet med kabelanslutna nätverk.

Prova en åtgärd i taget och se om den löser problemet med det trådbundna nätverket. Om en åtgärd inte hjälper fortsätter du med nästa.

Korrigering 1: Koppla loss och återanslut båda ändarna av nätverkskabeln (Ethernet-kabeln) och lyssna tills du hör ett klick som bekräftar att kabeln är ordentligt ansluten.

cat5e

Korrigering 2: Prova med en annan nätverkskabel (om du har tillgång till en sådan) för att se om problemet kvarstår.

Korrigering 3: Stäng av och slå på strömmen till datorn och routern eller modemet.

Den här processen synkroniserar modemet, routern och datorn.

1. Stäng av datorn och routern eller modemet.
    stäng av
  2. Vänta tre minuter och slå sedan på routern eller modemet.
  3. Vänta i ytterligare 2 minuter och starta sedan datorn så att de båda enheterna kan synkroniseras på nytt.

Korrigering 4: Kör Felsökaren för nätverk i Windows.

Felsökaren för nätverk i Windows hittar och åtgärdar problem med att ansluta till internet eller till webbplatser.

1. Håll Windows-knappen intryckt och tryck sedan på Q-knappen.
  2. Ange felsökaren för nätverk i sökrutan.
  3. Välj Sök efter och åtgärda nätverksproblem (kontrollpanelen) i resultaten.
    hanteringsnätverk
  4. Klicka på Nästa och följ anvisningarna.

Korrigering 5: Kör alternativet Optimera nätverket i programmet SupportAssist.

Med det här verktyget säkerställer du anslutningsmöjligheterna och uppdaterar inställningar för att hålla nätverket effektivt och tillförlitligt.

1. Håll Windows-knappen intryckt och tryck sedan på Q-knappen.
  2. Ange SupportAssisti sökrutan.
  3. Välj SupportAssist (app) i resultaten (om SupportAssist inte är tillgängligt på datorn går du vidare till korrigering 6.)
    SupportAssist
  4. Klicka på nedåtpilen längst ned i SupportAssist-fönstret.
    SupportAssist
  5. Välj Kör under Optimera nätverket och följ anvisningarna.
    SupportAssist

Korrigering 6: Hämta och installera den senaste drivrutinen för kabelanslutet nätverk (Ethernet) för din Dell-dator.

Läs om hur du laddar ner och installerar Dells drivrutiner.

Korrigering 7: Kör hårdvarutestet (på engelska) för att säkerställa att nätverksadaptern fungerar korrekt.

Korrigering 8: Uppdatera routerns fasta mjukvara (om en används). Kontakta din internetleverantör (ISP) eller routertillverkaren om du vill ha mer information.

Videor (på engelska)

How to update Drivers via SupportAssist

How to update Drivers via SupportAssist

Andra resurser

diagnostik
Test av nätverkshårdvara
Dell rekommenderar att du kör diagnostik på din kabelanslutna nätverksadapter för att säkerställa att den fungerar korrekt.
hanteringsnätverk
Handbok för användning och felsökning av trådbunden internetanslutning
Läs om hur du konfigurerar, ansluter, delar filer, foton och musik och felsöker ditt kabelanslutna nätverk.
hanteringsnätverk
Vanliga frågor och svar om nätverksadaptrar och Ethernet-portar
Få svar på de vanligaste frågorna om nätverksgränssnittskortet eller den fysiska nätverksgränssnittsporten på en Dell-dator.
filmklappa play
Supportvideor (på engelska)
I vårt Dell-videobibliotek finns det fler supportvideor.
Wi-Fi
Trådlöst nätverk (Wi-Fi)
Försök lösa problemen med det trådlösa nätverket med hjälp av snabbåtgärderna. Hitta länkar till ytterligare resurser för felsökning av problem med trådlösa nätverk.
Bluetooth
Bluetooth
Följ de föreslagna snabbåtgärderna för att lösa problem med Bluetooth-enheten på en Dell-dator. Hitta länkar till ytterligare resurser för felsökning av problem relaterade till Bluetooth-enheter.