Dell SupportAssist för datorer och surfplattor

Automatiserad, proaktiv och förutsägande support

SupportAssist-Dell-Blue-100x100

På Dell förstår vi att du har viktigare saker att göra än att felsöka problem. Därför har vi lanserat SupportAssist – branschens första automatiserade, proaktiva och förutsägande supportteknik.

SupportAssist kontrollerar proaktivt statusen på systemets maskinvara och programvara. Om ett problem upptäcks skickas information om systemets tillstånd till Dell så att felsökning kan påbörjas. Dell tar kontakt med dig för att diskutera en lösning, vilket förhindrar att problem leder till kostsamma hinder för verksamheten.

Kunder som har Premium Support eller Premium Support Plus kan utnyttja SupportAssist-tjänstens funktioner som automatiskt identifierar fel, skickar meddelanden och skapar ärenden.

Datorer och surfplattor med ProSupport Plus- eller Premium Plus-tjänsten får tillgång till samtliga SupportAssist-funktioner, inklusive förutsägande varningar om felidentifiering och förebyggande av fel på batterier, fläktar, solid state-hårddiskar och hårddiskar.

SupportAssist är nu förinstallerat på de flesta nya Dell-system med operativsystemet Windows. Programmet finns i Start- menyn under Alla program i Dell- eller Alienware-mappen. Följ installationsanvisningarna nedan om det inte är förinstallerat:

Bild på Esupport-bil

Hantera personliga enheter

Använd SupportAssist på alla personliga datorer för att behålla optimal prestanda. Du får personliga uppdateringsrekommendationer och kan begära hjälp när du behöver det.
Mer information finns i SupportAssist-dokumentationen.
Hämta SupportAssist

Hantering av företagets enheter

IT-avdelningar kan förenkla och centralisera hanteringen genom att tillämpa en gemensam konfiguration för samtliga enheter i organisationen och hantera SupportAssist-varningar genom Dell TechDirect. Mer information finns i driftsättningshandboken och YouTube-videorna .
Du måste hämta SupportAssist, som innehåller SupportAssist-agenten, för att kunna komma igång.
Hämta SupportAssist med supporthandläggare (Windows 64-bitars)
Hämta SupportAssist med supporthandläggare (Windows 32-bitars)
Ingen IT-avdelning på företaget? Slutanvändare kan själva hantera varningar från sina system. Hämta SupportAssist

Lös problem snabbare med SupportAssist
  • SupportAssist är tekniken som förbättrar din supportupplevelse. SupportAssist är utformad för att hjälpa dig att behålla din dators optimala prestanda och
    • säkerställer att virus och skadliga program hittas och tas bort
    • håller datorinställningarna optimerade
    • kontrollerar maskinvaran och upptäcker fel
    • identifierar problem med hårddiskar, solid state-hårddiskar och batterier innan de uppstår.
  • Den här tekniken söker proaktivt efter problem. Oavsett vad som hittas får du och Dell veta det. Det stämmer, du behöver inte kontakta oss för att få problemet löst. Och det innebär en snabbare problemlösning

Med Premium Support Plus eller ProSupport Plus får du ett meddelande innan hårddisken, solid state-hårddisken eller batteriet slutar fungera, vilket ger dig tid att på ett säkert sätt säkerhetskopiera foton och filer och ser till att du aldrig är utan ström.esupport-sa-scan-tune.pn
Håll din dator uppdaterad

SupportAssist meddelar även när nya Dell-drivrutiner, fast programvara och BIOS-uppdateringar är tillgängliga.
Du kan hämta alla uppdateringar på en gång eller välja dem enskilt och hämta dem när det passar dig.
SupportAssist installerar dem automatiskt.

Håll din dator uppdaterad

SupportAssist hjälper dig även när du inte kan komma åt operativsystemet.

Om ett kritiskt problem upptäcks läses SupportAssist OS Recovery automatiskt in, vilket söker igenom datorn, beskriver problemet och vägleder dig om du vill skapa en supportförfrågan hos Dell.
Sedan får du möjlighet att komma åt dina filer för säkerhetskopiering på en extern lagringsenhet eller återställa operativsystemet till fabriksinställningarna.
Mer information finns i användarhandboken för SupportAssist OS Recovery

esupport-sa-backup

Säkerhet och integritet

SupportAssist samlar in information om systemets tillstånd och endast de kontaktuppgifter du anger vid registreringen. Dell samlar inte in någon information om dig och din datoranvändning utöver det som krävs för SupportAssist. Vi samlar alltså inte in information om internetanvändning eller privata filer. Vi säljer inte heller informationen som samlas in med hjälp av SupportAssist och avslöjar inte på något annat sätt uppgifterna i kommersiellt syfte. Mer information finns i Dells sekretesspolicy

Systemkrav:
  • Operativsystem: Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 (inte tillgängligt på Linux-, Windows RT-, Windows 10S-, Android-, Ubuntu- eller Chrome-baserade produkter)
  • Processor: 1,33 gigahertz (GHz)
  • Minne: 2 gigabyte (GB)
  • Hårddiskutrymme: 2 gigabyte (GB)
  • Skärm: 1 024 × 768 i upplösning, 16-bitarsläge
  • Anslutningar: Internetanslutning krävs
  • Administratörsbehörighet installerat i systemet
  • Nätverksportar: 5700 (för att öppna SupportAssist-användargränssnittet) och 9012 (för kommunikation med Dell)
Guide och allmän information

Video
I våra videor hittar du steg-för-steg-hjälp och information som kan besvara din fråga. Videorna är på engelska. Översatta undertexter finns tillgängligt på vissa språk. Titta på våra SupportAssist-videor på YouTube. Fler videor finns i vårt videobibliotek.