Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan udføres fejlfinding af problemer med strøm på en Dell bærbar computer

Oversigt: Hvis din bærbare Dell-computer ikke er i stand til at tænde, skal du følge fejlfindingstrinnene for at få hjælp til at løse strømproblemer. Få mere at vide om, hvordan du udfører grundlæggende kontroller for at finde ud af, hvorfor computeren ikke kan tændes. ...

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Symptomer

 • Din bærbare Dell-computer kan ikke tænde.
 • LED-indikatoren for strøm på den bærbare computer er slukket.
 • LED-indikatoren for strøm på AC-adapteren er slukket.
 • Ingen af LED’erne på den bærbare computer reagerer, når du trykker på tænd/sluk-knappen.
 • Der er ingen LED- eller lydindikation på, at den bærbare computer er tændt.

Årsag

Strømproblemer kan skyldes en defekt vekselstrømsadapter eller -oplader, defekt batteri, flosset eller beskadiget strømkabel, defekt tænd/sluk-knap eller bundkortfejl.

Løsning

Følg fejlfindingstrinnene nedenfor. Udvid afsnittene nedenfor for at lære, hvordan du udfører hvert fejlfindingstrin for at identificere årsagen til strømproblemet på en Dell bærbar computer.

Oftest vil genstart af computeren løse mange problemer. Reststrømmen i computeren kan medføre, at den bærbare computer ikke tændes. Følg trinene nedenfor for at aflade reststrømmen.

 1. Sluk for den bærbare pc. Tryk på tænd/sluk-knappen, og hold den nede i 10-15 sekunder.
 2. Fjern vekselstrømadapteren eller netledningen, og fjern batteriet.
  BEMÆRK: På bærbare Dell-computere med et batteri, der ikke kan fjernes, henvises til artiklen Sådan nulstiller du realtidsuret (RTC) for at gendanne din bærbare Dell-computer i Dell Knowledge Base.
  BEMÆRK: På visse bærbare Dell Latitude-computere anbefaler vi, at du forsøger at gendanne computeren vha. den tvungne ePSA-metode. Se artiklen Sådan bruges tvungen ePSA til at gendanne fra POST- eller opstartsfejl på Dell Latitude-computere i Dell Knowledge Base.
 3. Frakobl alle enheder som USB-drev, printerkabler og mediekort (SD/xD).
 4. Tryk på og hold tænd/sluk-knappen nede i 15-20 sekunder for at fjerne eventuel reststrøm.
 5. Tilslut vekselstrømadapteren eller strømkablet og batteriet.
 6. Tænd for den bærbare pc.

Hvis dette ikke løser problemet, skal du gå videre til næste trin

AC-adapterkablet og strømkabler kan blive flossede, overskårne og få blottede ledere i begge ender af kablerne. Det kan skyldes den måde, som kablet er rullet omkring AC-adapteren på, eller hvis kablet er udsat for unødig belastning. Hvis kablerne er så beskadigede, at der er blotlagte tråde, bør du stoppe med at bruge AC-adapteren. Sådan kontrollerer du AC-adapteren, kabler og adapterporten på den bærbare pc for skader:

FORSIGTIG: Dell Technologies anbefaler, at du kun bruger Dell-mærkede AC-adaptere, der er kompatible med din bærbare computer. Dell fraråder brug af tredjeparts-mærkede AC-adaptere eller batterier på en bærbar computer fra Dell.
 1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten i væggen.
 2. Tag AC-adapteren ud af den bærbare computer.
 3. Kontrollér AC-adapter og kabler (inkl. strømkabel) for tegn på fysiske skader eller overophedning.
 4. Kontroller, om benet i stik eller adapterport er bøjet, ødelagt eller beskadiget.
ADVARSEL: Hold fat om stikket, og ikke kablet, mens du frakobler AC-adapteren fra den bærbare computer.
ADVARSEL: Dell AC-adapteren fungerer i stikkontakter over hele verden. Der er dog forskel på stikkontakterne og stikdåserne i forskellige lande.
FORSIGTIG: Hvis AC-adapteren eller kablerne er beskadigede, skal du ophøre med at benytte adapteren straks.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen Identificerer skader på vekselstrømsadapter på Dell-systemer i Dell Knowledge Base.

Flossede kabler
Figur 1: Flossede kabler
Blottede tråde
Figur 2: Eksponerede ledninger
Klip kabel
Figur 3: Skåret kabel
Bøjet eller knækket stikben
Figur 4: Bøjet eller knækket stikben

Hvis du opdager en skade, skal du kontakte Dells tekniske support for reparationsmuligheder. Hvis der ikke er nogen skader, skal du fortsætte til næste trin.

 1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten i væggen.
 2. Tilslut en anden enhed i stikkontakten for at kontrollere, at stikkontakten fungerer korrekt.
 3. Prøv en kendt fungerende stikkontakt.
 4. Slut AC-adapteren direkte til stikkontakten.
  Undgå strømregulatorer som overspændingsbeskyttere, UPS (Uninterruptible Power Supply) og strømfordelere.
BEMÆRK: Hvis AC-adapteren er tilsluttet en dockingstation, skal du slutte den direkte til den bærbare computer for at kontrollere funktionaliteten.

Hvis stikkontakten fungerer korrekt, skal du fortsætte til næste trin.

Montér adapteren igen ved at følge disse trin:

 1. Tag AC-adapteren ud af stikkontakten, og vent i 15 sekunder.
 2. Tag AC-adapteren ud af den bærbare computer.
 3. Tilslut AC-adapteren i en stikkontakt, der virker.
 4. Slut vekselstrømsadapteren til den bærbare pc.
 5. Kontrollér LED-indikatoren på vekselstrømsadapteren.
BEMÆRK: LED-indikatoren kan være placeret enten på AC-adapteren eller adapterens stik (DC).

Hvis AC-adapterens LED-indikator er tændt, skal du gå videre til næste trin.
Hvis AC-adapterens LED-indikator er slukket eller slukker, når den er tilsluttet den bærbare computer, skal du kontakte Dells tekniske support for reparationsmuligheder.

Sørg for, at du bruger den oprindelige AC-adapter, som fulgte med den bærbare pc. Anvendelse af en AC-adapter fra andre bærbare computere, eller en, der har en lavere elektrisk effekt, kan forårsage følgende problemer:

 • En fejlmeddelelse som "AC-adapterens type kan ikke bestemmes. Dette forhindrer optimal computerydeevne" eller "Ukendt eller forkert AC-adapter registreret" vises muligvis.
 • Dit system kan reducere processorens (CPU) hastighed for at spare strøm.
 • Computerens batteri kan muligvis ikke oplades eller oplader langsomt.
 • AC-adapteren kan blive varm.

Bærbare pc'er fra Dell kan bruge enten en 45W, 65W, 90W, 130W, 180W eller 240W AC-adapter. Brug den originale AC-adapter, som fulgte med den bærbare pc fra Dell, for at opnå optimal ydeevne. Vekselstrømsadapterens oplysninger om wattforbruget er trykt på etiketten, der sidder i bunden af AC-adapteren.

Hvis dette ikke løser problemet, skal du gå videre til næste trin

Når du bruger en dockingstation, er det afgørende at afgøre, om dockingstationen er årsag til strømproblemet. Universelle USB-dockingstationer leverer ikke strøm til den bærbare pc. AC-adapteren skal forbindes til den bærbare pc. For Dell Thunderbolt eller E-seriens dockingstationer skal du kontrollere, at den oprindelige AC-adapter, der leveres med dockingstationen, er tilsluttet dockingstationen.

 1. Frakobl den bærbare computer fra dockingstationen.
 2. Slut vekselstrømsadapteren til den bærbare pc.
  BEMÆRK: Det anbefales, at du bruger den AC-adapter, der oprindeligt fulgte med den bærbare computer. Brug ikke den AC-adapter, der fulgte med dockingstationen.
 3. Tænd for den bærbare pc.

Hvis den bærbare computer tændes uden dockingstationen, skal du gå til dockingstationens producentwebsite for at fejlfinde problemet med dockingstationen. Du kan se fejlfindingsvejledninger til Dell dockingstationer i Dell Knowledge Base-artiklen Vejledning til Dell-dockingstationer.

Hvis dette ikke løser problemet, skal du gå videre til næste trin

Visse bærbare Dell Inspiron-, Latitude-, Vostro- og Precision-pc er er udstyret med en integreret selvtest af bundkortet (M-BIST). M-BIST er et integreret diagnosticeringsværktøj, der hjælper med at identificere fejl i computerkortets integrerede controller (EC). M-BIST skal startes manuelt før POST-processen (Power On Self-Test), og kan påbegyndes på en bærbar Dell-computer, som ikke kan tænde.

BEMÆRK: Funktionen til integreret selvtest af bundkort (M-BIST) er kun tilgængelig på udvalgte bærbare Dell Inspiron-, Latitude-, Vostro- og Precision-pc er.
 1. Tryk på og holde tasten M og tænd/sluk-knappen nede på tastaturet.
 2. Kontrollér LED-indikatoren for batteristatus:
  BEMÆRK: Du kan få mere at vide om placeringen af LED-indikatoren for batteristatus i brugervejledningen til din bærbare Dell-computer.
  • Hvis der identificeres en fejl, bliver LED-indikatoren for batteristatus ravgul. Kontakt Dells tekniske support for reparationsmuligheder.
  • Hvis der ikke er nogen fejl, forbliver LED-indikatoren for batteristatus slukket.
Bemærk: Send din bærbare computer til reparation , så identificerer og løser vi problemet, hvis den bærbare computer ikke tænder. Denne tjeneste er i øjeblikket tilgængelig i Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Polen, Storbritannien og USA.

Nyttige videoer

Sådan foretager du fejlfinding af problemer med manglende strøm

Varighed: 03:19
Når sprogindstillingerne for undertekster er tilgængelige, kan du vælge sprogindstillinger for undertekster ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Flere oplysninger

Egenskaber for artikel


Berørt produkt

G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models

Sidste udgivelsesdato

01 apr. 2024

Version

14

Artikeltype

Solution