Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan diagnosticeres og løses almindelige hukommelsesproblemer på en stationær pc fra Dell

Oversigt: Denne artikel indeholder oplysninger om, hvilke hukommelsesproblemer man kan opleve, og hvordan man udfører fejlfinding af dem på en stationær pc fra Dell.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Symptomer

Årsag

Årsagsoplysninger er ikke tilgængelige.

Løsning

Fejlfinding af hukommelse på stationær pc

Denne vejledning handler om hukommelsesproblemer på stationære computere, og hvordan du fejlfinder og løser hukommelsesproblemer. Fejlfinding af hukommelse kan typisk opdeles i tre områder:

 • Diagnosticering
 • Hardware
 • Software

Den almindelige type af hukommelsesproblemer, som du oplever, er:

 • Ingen POST med hukommelsesfejlkoder.

Diagnostiske LED-indikatorer Cypher

(Figur 1: Quad-LED'er)

LED-indikatorer

(Figur 2: Farvet strømtilstand af LED'er)

 • Computeren er langsom, er ikke tilgængelig eller reagerer ikke, f.eks. fejlmeddelelser på blå skærm.

NMI-paritetsfejl

(Figur 3: NMI-paritetsfejl med blå skærm-fejl)

 • Fejlen på skærmen oplyser, at hukommelsen standser eller udviser problemer med overkørsel, størrelse eller læsning.

Svchost-programfejl

(Figur 4: Programfejl)

Out of memory (Der er ikke mere hukommelse)

(Figur 5: Intern fejl)

VMemory-fejl

(Figur 6: Applet-fejl)

 • Problemer med installation af software eller operativsystemer (OS).

Størstedelen af denne fejlfinding udføres som en del af en bestemt fejlfindingsvejledning til et bestemt fejl. Denne artikel er en generel oversigt, der kan blive lidt mere detaljeret, end hvad man normalt vil se.

Tilbage til toppen


Diagnosticering

Disse artikler fører dig gennem diagnosticering af LED'er og koder for de forskellige modeller.

 1. Det første du skal gøre, er at kontrollere, om (pre-boot-systemdiagnosticeringen (PSA) kan køre.

  Når computeren er slukket, skal du holde Fn-tasten og tænd/sluk-knappen nede på samme tid. Alternativt kan du trykke hurtigt på F12-tasten , mens computeren starter op, og vælge Diagnosticering fra den hukommelse, der vises. Meddelelsen "Diagnostic boot selected" (Diagnostisk start valgt) bør vises i det øverste højre hjørne på skærmen.

  Bemærk:
  • Når du er online, kan du køre en hukommelsesspecifik diagnosticering ved at gå til siden Online Memory Diagnostics (onlinediagnosticering af hukommelse).
   Bemærk:
   • Testen starter automatisk.
   • Du kan blive bedt om at installere eller opdatere SupportAssist-programmet. Hvis det er tilfældet, skal du følge vejledningen på skærmen.
   • Testen kan tage 10-15 minutter afhængigt af systemets hardware.
  • Du kan også køre diagnosticeringen fra vores supportwebsted.
   • "Hurtigtest" – Denne test kan tage 10-15 minutter afhængigt af computerens hardware.
   • "Fuld test" – Dette er en dybdegående test. Den kan tage 40 minutter eller længere afhængigt af computerens hardware.
   • Test af brugerdefineret komponent – Vælg en eller flere specifikke hardwaretest, som du vil køre.

    Udfør følgende trin for at køre en specifik test:

    1. Gå til webstedet "Dell Support".
    2. Du har tre muligheder for at finde din computer.

     Du kan:

     • Tryk eller klik på listen for din computer under DENNE PC.
      Bemærk: Hvis der ikke er en liste over din computer under DENNE PC, skal du trykke eller klikke på Download og installer SupportAssist, som automatisk identificerer din computer for dig. Følg anvisningerne for at downloade og installere SupportAssist.
     • Indtast servicekode, Dell EMC-produkt-id eller model, og tryk eller klik derefter på knappen Søg, og vælg din computer på listen.
     • Tryk eller klik på Gennemse alle produkter: Du skal vælge den type enhed, du har, mærkenavnet og derefter produktmodellen.
      Bemærk: Se artiklen i Dell Knowledge Base for at få flere oplysninger: Sådan finder du produktmodellen på din Dell-computer.
    3. Tryk eller klik på fanen DIAGNOSTICERING.
    4. Under Brugerdefineret komponenttest skal du trykke eller klikke på Vælg individuelle komponenter.
    5. Tryk eller klik for at markere afkrydsningsfeltet ved siden af den eller de komponenter, som du vil teste.
    6. Tryk eller klik på testen Kør, og følg anvisningerne.
 2. Computeren gennemgår en række selvtest af hardware, som tager ca. 15-20 minutter. Når disse er færdige, bliver du spurgt, om du vil køre de yderligere hukommelsestests, hvilket kan tage yderligere 30 minutter eller mere. Hvis PSAs består denne kørsel, skal du køre de yderligere hukommelsestest:

  1. Hvis alle tests er bestået, skal du søge efter softwarefejlfinding.

  2. Hvis de ikke er bestået, skal du notere fejlkoden og gå videre til næste trin.

 3. Hvis du har en fejlkode, skal du kontrollere vejledningen for at se, om du kan køre den nyere avancerede diagnosticering på din computer. Den nyere diagnosticering identificerer fejlen til en DIMM-hukommelse eller en hukommelsesplads på din computer:

  1. Hvis diagnosticeringen er mulig og tilgængelig på din computer, skal du kontakte support med resultaterne af diagnosticeringen for at gå videre med dette.

  2. Hvis diagnosticeringen er ikke mulig for din computer, eller du ikke kan opdatere til den, skal du foretage en hård fejlfinding.

  Bemærk: Du kan indsende servicekoden, ePSA-fejlen og valideringskoden på siden SupportAssist-tjek af systemperformance inden start, hvis du vil vide, hvordan du kommer videre.

Tilbage til toppen


Fejlfinding af hardware

Konceptet bag fejlfinding af hukommelseshardware er enkel. Det drejer sig om en del udskiftninger og adgang til de dele, som fungerer efter dit kendskab.

Alle stationære computere har adgang til hukommelsen fra et adgangspanel eller et låg. Du finder den specifikke metode for din computer i brugervejledningen.

 1. Hvis du oplever en No POST-situation, er første trin at fjerne hele hukommelsen fra computeren. Ændrer det fejlen?

  1. Hvis ja, skal du gå til trin 2.

  2. Hvis det ikke gør det, skal du følge vejledningen til No POST nedenfor.

 2. Har du en lignende computer eller arbejdshukommelse, som fungerer efter dit kendskab, som du kan indsætte i computeren?

  1. Hvis ja, kan du udskifte den fungerende hukommelse med hukommelsen fra denne enhed, og se om fejlen fortsætter. Kontakt supporten og gå videre med fejlfindingen sammen med dem.

  2. Ellers skal du gå til næste trin.

 3. De fleste stationære computere leveres i øjeblikket med et eller to hukommelsesmoduler. De fleste er typisk to, fordi de fleste hukommelser er designet til at fungere bedre i matchende par. Uanset hvor mange moduler du har, er næste trin det samme. Tag et DIMM-modul, og test det i hver hukommelsesstik/-port. De fleste stationære computere har fire hukommelsesstik/-stik inddelt i par, der kaldes banks. Bemærk resultaterne, og gør det samme med det andet DIMM-modul, hvis du har et. Gentag dette trin for hvert DIMM-modul, der er installeret i computeren. Ændrer problemet sig, afhængigt af hvilket DIMM-modul eller hvilken port der er i brug?

  1. Ja. Hvis fejlen følger et DIMM-modul eller forbliver med en bestemt port på bundkortet, har du identificeret fejlen. Den gode nyhed er, at du kan køre maskinen med reduceret hukommelse, indtil du har kontakt med din support for at rapportere fejlen.

  2. Nej. Fejlen er den samme, uanset hvilket DIMM-modul eller hvilken port hukommelsen monteres i. Fejlen findes enten ikke hos hukommelsen, eller både hukommelsen og slottene er defekte. Derfor anbefaler vi at udføre trin 2. Jeg ville anbefale at kontakte support på dette tidspunkt med henblik på yderligere fejlfinding.

Tilbage til toppen


Fejlfinding i forbindelse med software

Fejlfinding af software i forbindelse med hukommelsesproblemer er ret kortvarig og beskæftiger sig hovedsagelig med virtuel hukommelse i stedet for fysisk hukommelse.

 1. Du kan køre yderligere diagnosticering af hukommelsen i Windows. Der findes adskillige velkendte test at vælge imellem, f.eks. memtest. Men vi vil højst sandsynligt fortsætte med resultaterne, der allerede kører i PSA-diagnosticering. Især fordi PSA'erne indarbejder Memtest-diagnosticering i egne test. Hvis du får en fejl fra tredjepartsdiagnosticering, skal vi kontrollere, at de er kompatible, og at nøglen til fejlkoderne er tilgængelig. Det ville være bedre at springe over dette og gå videre til næste trin.

 2. For at udelukke en virtuel hukommelsesfejl, vil jeg anbefale at kontrollere et par hurtige ting på din pc. Det første er at bekræfte, at Windows håndterer din virtuelle hukommelse. Gå til Kontrolpanel og Ydeevne i hardwarevinduet, og kontroller dine indstillinger. Nulstil, hvis det er nødvendigt. Bekræft, hvilken partition den virtuelle hukommelse tildeles fra? Computeren tildeler plads på harddisken for at bytte hukommelse fra din fysiske hukommelse. Oplysningerne er på samme sted, som du bekræfter, at pc'en håndterer hukommelsen. Kontroller partitionen, og sørg for, at mindst 6-10 Gb er ledig på partitionen. De fleste sidefiler er kun 2-4 GB, men hvis pc'en håndterer dette, kan den ændre størrelsen efter behov. Når du har indstillet dette, skal du teste computeren for at se, om fejlen vender tilbage. Hvis det er tilfældet, skal du fortsætte til næste trin.

  Virtuel hukommelse kombinerer den fysiske RAM med den midlertidige plads på din harddisk. Når RAM er ved at være brugt op, bevæger data fra den virtuelle hukommelse sig fra RAM til et sted kaldet en sidefil. Flytning af data til og fra denne sidefil frigør RAM, så den kan afslutte sit arbejde.

  Jo mere RAM computeren har, jo hurtigere kører dine programmer typisk. Hvis der en mangel på RAM, sænkes hastigheden på computeren, og du kan blive fristet til at øge den virtuelle hukommelse for at kompensere. Men computeren kan læse data fra RAM meget hurtigere end fra en harddisk, så at tilføje RAM er en bedre løsning.

  Virtuel hukommelse

  Hvis din computer mangler Random Access Memory (RAM), der skal bruges til at køre et program eller en handling, bruger Windows virtuel hukommelse for at kompensere.

 3. Du kan overvåge hukommelsesforbruget gennem Jobliste og undtagelser for hændelseslog. Dette giver dig mulig for at spore, om der er et bestemt program, en proces eller en enhed, der falder sammen med fejlen. Alternativt, er dit hukommelsesforbrug højt? Hvis du kan komme ind i Windows-miljøet for at overvåge disse, vil det skære ned på antallet af problemer, du skal kontrollere. Jeg har inkluderet et link nedenfor til en side med vejledninger til disse metoder for hver af de forskellige operativsystemer.

  1. Jobliste viser højt hukommelsesforbrug. Du har muligvis blot brug for mere hukommelse, end der er installeret, for at udføre alt det arbejde, du vil udføre på computeren. Det betyder udskiftning af den originale hukommelse med større DIMM'er, som du har købt.

  2. Joblisten viser, at problemet vedrører operativsystemet, et program eller en proces. Du kan f.eks. køre et gratis tredjeparts malwarekontrolprogram som f.eks. Malwarebytes. Hvis problemet fortsætter, skal du gendanne eller geninstallere din version af operativsystemet for at løse problemet.

Du kan kontakte vores online support via chat, Twitter og e-mail, eller du kan ringe til dit lokale supportnummer. Sørg for, at websitet er indstillet til din placering, hvis du går til vores supportwebsted. Du kan klikke på linket "Kontakt os" for at få de seneste oplysninger om, hvordan du kommer i kontakt med os.

Tilbage til toppen

Flere oplysninger

Egenskaber for artikel


Berørt produkt

Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Fixed Workstations

Sidste udgivelsesdato

02 nov. 2023

Version

9

Artikeltype

Solution