Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan bruger du jumperen til at nulstille BIOS- eller UEFI-adgangskoden på din stationære Dell-pc

Oversigt: Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du nulstiller BIOS- eller UEFI-adgangskoden ved hjælp af motherboardjumperen på en stationær Dell-pc.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Instruktioner

BEMÆRK: Denne proces rydder ikke en adgangskode til Windows-operativsystemet, og den rydder heller ikke adgangskoder på en bærbar Dell-computer. Den fjerner kun system-BIOS-adgangskoder på Dells stationære og Mini-Tower-systemer.
BEMÆRK: BIOS er det program, der aktiverer den hardware, der kræves for at starte computeren. Jumperen er et lille plastikdæksel, der findes inde i din computer.

Hvis du bliver bedt om adgangskoden til BIOS (Basic Input/Output System) ved opstart (før operativsystemet indlæses), eller BIOS- eller CMOS-opsætningen er låst, og du ikke kender eller har glemt adgangskoden, kan du ikke bruge computeren eller ændre BIOS-indstillingerne. Følg denne vejledning for at nulstille BIOS-adgangskoden manuelt ved hjælp af jumperen.

Før du begynder, skal du udføre sikkerhedstrinene i nedenstående rækkefølge.

ADVARSEL: Disse trin er af hensyn til din personlige sikkerhed og beskyttelsen af udstyret. Få mere at vide om sikkerhedsforanstaltninger, når du arbejder med elektronisk og elektrisk udstyr.
 1. Sluk computeren, og tag strømkablet ud.
 2. Vent 5 sekunder.
 3. Frakobl alle eksterne enheder.
 4. Kobl eventuelle telefon- eller netværkskabler fra computeren.
 5. Tryk på tænd/sluk-knappen , og hold den nede i 10 sekunder, mens computeren er frakoblet, for at aflade statisk elektricitet fra systemet.
 6. Før du rører ved noget inde i computeren, skal du jorde dig selv med en håndledsjordingsrem eller ved at røre ved en umalet metaloverflade, som for eksempel metallet bag på computeren. Mens du arbejder, skal du med jævne mellemrum røre en umalet metaloverflade for at fjerne statisk elektricitet.

Sådan bruges jumperen til at nulstille BIOS-adgangskoden

BEMÆRK: Download produktdokumentationen eller servicemanualen til din computer på Dells website . Se afsnittet Bundkortkomponenter for at få en mærket illustration af jumperne på bundkortet.
 1. Sørg for, at arbejdsoverfladen er plan og ren, for at undgå ridser på computerens dæksel.
 2. Fjern dækslet, mens computeren stadig er slukket og koblet fra strømmen.
  1. Hvis du vil finde adgangskodejumperen på bundkortet, skal du kigge efter bogstaverne PWD, PSWD eller PSWDCLR.
 3. Vælg en mulighed:

Hvis der er 2 metalstifter under jumperen

 1. Fjern jumperen fra benene, sæt computerdækslet på igen, tilslut strømkablet og skærmen igen, og tænd for computeren.
 2. Når Windows-loginskærmen vises, skal du slukke for computeren.
 3. Frakobl atter strømkablet og skærmen. Tryk og hold tænd/sluk-knappen nede i 10 sekunder for at frigøre statisk elektricitet fra systemet.
 4. Fjern computerens dæksel.
 5. Genmonter jumperen i sin oprindelige position, der dækker de 2 ben. Dette aktiverer adgangskodefunktionen.
 6. Sæt computerdækslet på igen.
 7. Tilslut strømkablet og andre forbindelser igen, og tænd for computeren.

Hvis der er 3 ben under jumperen, se figur 1 nedenfor.

SLN104587_en_US__48300jumper
Figur 1 - Generisk motherboardillustration, der viser en 3-benet adgangskodejumper. Dit motherboard kan variere. Se produktdokumentationen til dit system for at få specifikke instruktioner.

 1. Husk, hvilke to ben der er dækket, og fjern jumperen fra disse stifter.
 2. Genmonter jumperen i en anden position. Hvis du f.eks. fjerner jumperen fra ben 2 og 3, skal du geninstallere jumperen over ben 1 og 2.
 3. Sæt dækslet på igen, og tilslut strømkablet og skærmen.
 4. Tænd for computeren og vent 5 sek. Tryk derefter på tænd/sluk-knappen , og hold den nede, indtil computeren slukker igen.
 5. Frakobl strømkablet og skærmen igen. Tryk på tænd/sluk-knappen , og hold den nede i 10 sekunder for at frigøre statisk elektricitet fra systemet.
 6. Genmonter jumperen over de originale 2 ben.
 7. Sæt computerdækslet på igen.
 8. Tilslut strømkablet og andre forbindelser igen, og tænd for computeren.

Du kan nu tildele en ny system- og/eller opsætningsadgangskode. Du kan finde flere oplysninger om adgangskoder i afsnittet Adgangskoder i computerens servicemanual.

Flere oplysninger

Egenskaber for artikel


Berørt produkt

Desktops & All-in-Ones

Sidste udgivelsesdato

27 maj 2024

Version

5

Artikeltype

How To