Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Oplysning og vejledning om opsvulmet batteri

Oversigt: Litium-ion polymer-batterier er placeret i en fleksibel flerlagslomme, som nogle gange kan svulme op af forskellige årsager.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Instruktioner

Lithium-ion-polymer-teknologi:

Batteriopsvulmning er en fejltilstand, der er forbundet med en type battericelleteknologi, der kaldes litium-ion-polymer. Lithium-ion-polymer-batterier er blevet populære i hele branchen i de seneste år på grund af deres tynde og brugerdefinerbare formfaktor og længere levetid. Litium-ion polymer-batterier er placeret i en fleksibel flerlags-lomme, som nogle gange kan svulme op af forskellige årsager, herunder, men ikke begrænset til alder, brugsmønster og miljømæssige forhold.

I modsætning hertil anvendte ældre notebooks på tværs af branchen litium-ion-cylindriske celler, der havde et metalhus, og de svulmede ikke op.

Risikoen for batteriopsvulmning er lav, men er forbundet med litium-ion-polymer-celleteknologi, der er bredt anvendt på tværs af tech-branchen (ikke unik for Dell eller pc'er). Problemet er over hele branchen, og påvirker alle notebook-virksomheder.


Opsvulmning og sikkerhed:

Et opsvulmet batteri kan påvirke notebookens ydeevne og i visse tilfælde kan det beskadige produktkabinettet. Selvom et opsvulmet batteri i dit Dell-produkt ikke udgør et sikkerhedsproblem, bør det udskiftes, så snart det opdages. Vi minder om, at det er vigtigt, at der altid købes ægte udskiftningsbatterier fra Dell.

Erklæring om produktsikkerhed vedrørende opsvulmede Dell litium-ion-batterier: www.dell.com/learn/us/en/uscorp1/safety. (Kun engelsk)


Er mit batteri opsvulmet?

Hvis nogen af nedenstående indikatorer er til stede, kan batteriet være opsvulmet. Kontakt Dells tekniske support for at finde ud af, hvilke muligheder der er tilgængelige (ud over følgende lokale politikker/procedurer i forbindelse med helpdesk eller tekniske supportspørgsmål):

 • Touchpad eller tastatur hæver sig.
 • Systemet vipper, når det er anbragt på en jævn overflade (ikke relateret til ødelagte eller manglende fødder).
 • Ujævne sømme, hvor dele af kabinettet mødes (revner i kabinettet).
 • Et opsvulmet batteri har muligheden for fysisk at beskadige produktkabinettet. Alle beskadigede systemkomponenter skal repareres eller udskiftes i processen med at udskifte det opsvulmede batteri, før brug af systemet genoptages.

Retningslinjer for håndtering af Li-ion-batterier i Dell pc'er:

Opsvulmede batterier må ikke bruges og skal udskiftes og bortskaffes korrekt. Håndtering og udskiftning af et litium-ion-polymer-batteri, inklusive et opsvulmet, skal ske forsigtigt og i overensstemmelse med håndteringsvejledningen nedenfor. Denne vejledning findes også under afsnittet Dokumentation (Manualer og dokumenter) for hvert relevant produkt påwww.dell.com/support eller på dette link:www.dell.com/support/manuals/dell/swollenbattery.

 • Aflad batteriet, før det tages ud af systemet. Aflad batteriet ved at afbryde vekselstrømsadapteren fra systemet og kun betjene systemet på batteri. Når systemet ikke længere kan tændes, når du trykker på tænd/sluk-knappen, er batteriet fuldt afladet.
 • Undlad at knuse, tabe eller sønderdele batteriet eller stikke hul på det med fremmedlegemer.
 • Undlad at udsætte batteriet for høje temperaturer eller at adskille batteripakker og celler.
 • Undlad at udøve tryk på batteriets overflade.
 • Undgå at bukke batteriet.
 • Brug ikke nogen form for værktøjer til at trykke på eller mod batteriet.
 • Hvis et batteri sidder fast i en enhed, skal du ikke prøve at frigøre det. Tvungen fjernelse kan beskadige batteriet ved punktering, bøjning eller knusning. Kontakt teknisk support for at få hjælp og yderligere vejledning.
 • Forsøg ikke at samle et beskadiget eller opsvulmet batteri i en notebook-pc.
 • Opsvulmede batterier skal returneres til Dell i en godkendt forsendelsesbeholder (leveret af Dell), for at overholde transportregulativerne eller bortskaffes på en godkendt genbrugsplads.
 • Brug af et batteri, som ikke er fra Dell, eller som er inkompatibelt, kan øge risikoen for brand eller eksplosion. Udskift kun batteriet med et kompatibelt batteri, der er købt hos Dell, og som er udviklet til at fungere sammen med din Dell-computer. Brug ikke et batteri fra andre computere med din computer. Køb altid originale batterier fra www.dell.com eller på anden måde direkte fra Dell.

Udskiftninger under garanti:

Kontakt teknisk support for at få hjælp til reparation eller udskiftning.

Flere oplysninger

Egenskaber for artikel


Sidste udgivelsesdato

01 dec. 2023

Version

5

Artikeltype

How To