Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan nulstilles eller ryddes BIOS-adgangskoden

Oversigt: Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du nulstiller eller rydder adgangskoderne i BIOS eller UEFI (også kaldet Systemopsætning) på en stationær eller bærbar Dell-computer eller All-in-One-computer. Find oplysninger om, hvordan du gendanner en glemt eller mistet BIOS-adgangskode. ...

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Instruktioner

BIOS er et akronym for Basic Input or Output System, også kendt som systemopsætning eller UEFI. BIOS eller UEFI er en firmware, der er integreret i en lille hukommelseschip på computerens systemkort eller bundkort. Den fungerer som en grænseflade mellem computerens hardware og operativsystemet. BIOS eller UEFI indeholder også instruktioner, som computeren bruger til at udføre grundlæggende instruktioner som f.eks. dato, klokkeslæt, hvad enten det er for at starte fra en harddisk, et USB-drev eller netværket osv.

Der findes tre typer adgangskoder, der kan konfigureres i BIOS eller UEFI på en computer.

 1. System- eller Brugeradgangskode – Adgangskode, som du skal indtaste for at logge på computeren. Forhindrer en uautoriseret bruger i at bruge computeren. Uden brugeradgangskoden kan brugeren ikke åbne BIOS, åbne engangsstartmenuen (F12-menu) eller starte op i operativsystemet.
 2. Opsætnings- eller administratoradgangskode – Adgangskode, som du skal indtaste for at få adgang til og ændre computerens BIOS-indstillinger. Forhindrer en uautoriseret bruger i at få adgang til BIOS eller ændre indstillingerne i BIOS.
 3. HDD-adgangskode – Adgangskode, som du skal indtaste for at give BIOS adgang til harddisken og fortsætte opstarten i operativsystemet. Forhindrer en uautoriseret bruger i at få adgang til HDD og starte op i operativsystemet.

Du kan finde flere oplysninger om BIOS, hvordan du får adgang til BIOS, og hvordan du opdaterer BIOS til den nyeste version, i Dell Knowledge Base-artiklen Dell BIOS-opdateringer.

BIOS- eller UEFI-adgangskoder giver brugerne et lag af sikkerhed for at forhindre uautoriseret adgang til computeren. Følg vejledningen i denne artikel for at få hjælp til at nulstille BIOS-adgangskoden.

Sådan nulstilles eller ryddes BIOS-adgangskoden

Sådan nulstilles eller ryddes den adgangskode, der er indstillet i BIOS eller UEFI på en stationær Dell-pc, All-in-One eller bærbar pc:

BEMÆRK: Den tidligere adgangskode er nødvendig for at nulstille eller rydde adgangskoderne i BIOS eller UEFI.
 1. Gå til webstedet Dell-manualer .
 2. Identificer dit Dell-produkt
  1. Indtast servicekoden, ekspresservicekoden eller serienummeret på Dell-produktet, og klik på Søg.
  2. Du kan også klikke på Gennemse alle produkter for manuelt og vælge Dell-produktet fra kataloget.
 3. Find servicemanualen i afsnittet Manualer og dokumenter .
 4. Klik på Vis PDF eller Vis side ud for servicemanualen til Dell-computeren.
 5. Følg instruktionerne under afsnittet Sletning eller ændring af en eksisterende adgangskode til systemopsætning .

Sådan gendannes en glemt BIOS-adgangskode på en bærbar Dell-pc

BIOS-adgangskoder kan ikke gendannes. Hvis du har glemt en af de adgangskoder, der er angivet i BIOS, skal du kontakte Dells tekniske support for at få en adgangskodeudgivelseskode. Frigivelseskoden til adgangskoden er baseret på den unikke adgangskodeprompt, der genereres ved hjælp af oplysninger fra din bærbare Pc fra Dell.

BEMÆRK: Dells tekniske support kræver ejerskabsoplysninger om Dell-computeren for at forhindre uautoriserede brugere i at hente adgangskodens frigivelseskode.

Sådan gendanner du en glemt BIOS-adgangskode på en stationær Dell-pc

BIOS-adgangskoder kan ikke gendannes. Hvis du har glemt en af de adgangskoder, der er indstillet i BIOS, kan en nulstilling af CMOS eller NVRAM hjælpe med at nulstille BIOS til fabriksindstillingerne og fjerne adgangskoderne fra BIOS.

ADVARSEL: Hvis CMOS eller NVRAM ryddes med en jumper, nulstilles adgangskoderne i BIOS. Dette omfatter BIOS-brugeradgangskoden, administratoradgangskoden og harddiskadgangskoden. Rydning af CMOS eller NVRAM nulstiller ikke andre adgangskoder som f.eks. Windows-login, onlinekonti osv. Få mere at vide om , hvordan du udfører en BIOS- eller CMOS-nulstilling og rydder NVRAM på Dell-computere.
BEMÆRK: Placeringen af PSWD-jumperen varierer mellem forskellige stationære Dell-pc'er. Du kan få flere oplysninger om placering af jumpere i dokumentationen til den stationære Dell-pc.
 1. Inden du går i gang, skal du følge Sikkerhedsforanstaltninger ved arbejde med elektrisk udstyr.
 2. Sluk for computeren, og træk strømkablet ud af computeren.
 3. Find jumperen til nulstilling af adgangskode (PSWD) på systemkortet.
 4. Fjern jumperstikket fra adgangskode-jumperbenene.
 5. Tænd uden jumperstikket for at rydde adgangskoden.
 6. Vent, til skrivebordet er indlæst, luk derefter computeren ned, og genmonter jumperstikket på den oprindelige placering.

Flere oplysninger

Anbefalede artikler

Her er nogle anbefalede artikler relateret til dette emne, der kan have din interesse.


Du kan finde hjælp til problemer med loginadgangskoden til Microsoft Windows i følgende artikel i Dell Knowledge Base : Problemer med adgangskode til lokal Windows 10-konto eller Microsoft-konto.


 

Support uden for garantien Er garantien udløbet? Intet problem. Gå til websitet Dell.com/support, og indtast din Dell-servicekode for at se vores tilbud.

BEMÆRK: Tilbuddene er kun tilgængelige for pc-kunder i USA, Canada, Storbritannien,Frankrig, Tyskland og Kina . Server og Storage er ikke omfattet.

Egenskaber for artikel


Berørt produkt

Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Latitude Tablets, XPS Tablets, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Sidste udgivelsesdato

04 jan. 2024

Version

13

Artikeltype

How To