Skip to main content
  • Place orders quickly and easily
  • View orders and track your shipping status
  • Enjoy members-only rewards and discounts
  • Create and access a list of your products
  • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Dell datasletting

Summary: Lær hvordan du implementerer, administrerer, sikrer og virtualiserer BYOD-, Enterprise Client- og mobilitetsløsninger fra eksperter og andre brukere.

This article may have been automatically translated. If you have any feedback regarding its quality, please let us know using the form at the bottom of this page.

Article Content


Symptoms

Dell datasletting er en funksjon i Dell Enterprise Client BIOS som gir kundene muligheten til å starte datasletting av de interne lagringsenhetene på systemet. Dette gir effektiv sletting for omarbeiding eller ny implementering ved hjelp av dataslettingsfunksjoner i tråd med bransjestandard som allerede støttes av Dells lagringsenheter.

Ettersom kundens data er prioritert for Dell, har vi utformet denne funksjonen for maksimal kompatibilitet og minimalt potensial for utilsiktet sletting av data.

  • Støtter bare interne lagringsenheter: SATA HDD, SSD og eMMC, avhengig av enhetstypene som støttes av systemet.
  • Bruker godkjente metoder i tråd med bransjestandard for sletting av data, for eksempel sikker sletting for SATA og rensing for eMMC. Se retningslinjer for NIST spesialpublikasjon 800-88 for rensing av medier hvis du vil ha mer informasjon.
  • Kun tilgjengelig for brukere som er fysisk til stede. Brukeren må være fysisk til stede til stasjonsslettingen begynner. (Kunder kan bruke Dell vPro-utvidelser for ekstern sletting. Du kan se administrere Dells klientsystemer for virksomheter ut av bånd ved hjelp av Intel AMT vPro for å få mer informasjon om ekstern sletting.)
  • Alle interne stasjoner i systemet slettes. Det finnes ingen alternativ for å slette enkelte lagringsenheter.

Dataslettingsfunksjonen aktiveres i BIOS-oppsettet. Trykk på F2 på Dell-velkomstbildet for å gå inn i BIOS-oppsettet.

Data Lattitude 9430
Figur 1: Data Lattitude 9430

Når brukeren er i oppsettapplikasjonen for BIOS, kan brukeren velge "Wipe on Next Boot" (Slett ved neste oppstart) fra maintenance->Data Wipe ( Sletting av data) for å aktivere datafjerning for alle interne stasjoner etter omstart.

BIOS vil be om brukerbekreftelse to ganger før brukeren kan avslutte oppsettet med alternativet Wipe on Next Boot (Slett ved neste oppstart) valgt for å sikre at brukeren ønsker å slette alle lagringsenheter.

Dataslettingsfunksjon
Figur 2: Dataslettingsfunksjon

Som et ekstra sikkerhetstiltak vil BIOS justere standardvalget for den endelige ledeteksten for å ytterligere fremtvinge direkte brukergodkjenning av denne operasjonen.

Interne lagringsenheter
Figur 3: Interne lagringsenheter

Når alternativet er valgt og forespørslene er bekreftet, avslutter brukeren BIOS-oppsettet for å tvinge en omstart av systemet og starte dataslettingsprosessen.

Etter omstarten vil BIOS igjen be om flere bekreftelser før du sender instruksjonene for sletting av data til kundens lagringsenheter.

SLN312291_en_US__4i_img4_11943_DS_v1
Figur 4: Dell Security Manager

Brukeren kan velge å avbryte slettingen av stasjonen på en av disse forespørslene, så tilbakestilles utløseren for datasletting. Prosessen må startes på nytt fra BIOS-oppsettet for å starte slettingsprosedyren på nytt hvis du ønsker det.

Interne SATA-enheter
Figur 5: Interne SATA-enheter

En vellykket slettingsprosedyre rapporteres av en grønn dialogboks og meldingen "Data Wipe Completed Successfully" (Datafjerning er fullført). Hvis det er noen feil, vil de bli presentert i stedet for den vellykkede dialogboksen.
Start systemet på nytt, og installer operativsystemet på nytt.

Du finner mer informasjon om hvordan du sletter data i Dells kunnskapsbase, i artikkelen Hvordan sletter jeg data fra harddisken?

Cause

 

Resolution

 

Article Properties


Last Published Date

13 Dec 2022

Version

4

Article Type

Solution