Обмеження безпечного стирання прошивки Dell PS Series 10.x
Summary: Якщо ви не виводите з експлуатації свій масив серії PS, функцію «Secure Erase» слід вимкнути.
Symptoms
Функція Secure Erase дозволяє масивам зберігання Dell PS Series (EqualLogic) безпечно стирати дані, щоб їх неможливо відновити. Вперше представлена разом із прошивкою PS Series 10.x, запланованою для виведення масивів з експлуатації. Secure Erase досягається шляхом запису нулів у дані, які знаходяться на диску, коли том видаляється або переміщується з масиву. Ця функція підтримує видалення члена, звільнення члена та переміщення сторінки.
Обмеження
Якщо його використовувати під час виведення масиву з експлуатації, процес Secure Erase може вплинути на ресурси системи та час введення/виведення під час очищення даних. Видалені блоки негайно недоступні для перерозподілу, доки їх не очистить за допомогою безпечного стирання.
За певних умов, таких як проблеми з вільним місцем (FST), коли старі знімки видаляються автоматично або якщо деякі сторінки переміщуються з системи, очищення даних може затримати відновлення після процесу FST.
Cause
Фоновий процес видалення даних об'єму виконується з нижчим пріоритетом для підтримки вводу/виводу хоста. Однак, якщо використовувати під час виробництва, доступний простір без басейну та продуктивність можуть постраждати. Простір, отриманий при стирці даних, не повертається до пулу, доки всі блоки не будуть оброблені. Якщо Secure Erase використовується в середовищах, які сильно покладаються на тонкі провінційовані томи, клієнти можуть зіткнутися як з проблемами продуктивності, так і з відключенням томів через недостатню кількість вільного простору для збільшення тонких об'ємів.
Resolution
Вимкнення «Secure Erase»
Вимкнення Secure Erase можна виконати як через інтерфейс, так і через груповий CLI.
UI:
Клієнти можуть вимкнути цю функцію, звільнивши галочку Enable Secure Eraseу вкладці Group Configuration Advanced.

Груповий CLI:
Увійдіть у групу, використовуючи обліковий запис "grpadmin".
У груповому запиті CLI введіть:
EQLGroupName > grpparams secure-delete disable.