Begrensninger for sikker sletting av sikker sletting i Dell PS-serien 10.x
Summary: Hvis du ikke tar et slikt array-array ut av drift, bør "Secure Erase"-funksjonen deaktiveres.
Symptoms
Med sikker sletting-funksjonen kan lagringsarrayer i Dell PS-serien (EqualLogic) slette data på en sikker måte, slik at de ikke kan gjenopprettes. Den tiltenkte brukssaken ble først introdusert med PS Series 10.x-fastvare, og var for deaktivering av arrayer. Sikker sletting oppnås ved å skrive nuller til dataene som er på disken når et volum slettes eller flyttes fra matrisen. Denne funksjonen støtter sletting av medlemmer, fraflytting av medlemmer og flytting av sider.
Begrensninger
Hvis den brukes når du ikke tar ut en tabell, kan Secure Erase-prosessen påvirke systemressurser og I/O-tidsberegninger mens dataene slettes. De slettede blokkene er ikke umiddelbart tilgjengelige for omfordeling før de slettes av den sikre slettingsprosessen.
Når gamle øyeblikksbilder slettes automatisk, for eksempel problemer med ledig plass (FST), eller hvis noen sider flyttes ut av systemet, kan datafjerning forsinke gjenopprettingen fra FST-prosessen.
Cause
Bakgrunnsprosessen for å slette volumdata utføres med lavere prioritet for å opprettholde verts-I/O. Hvis det brukes under produksjonen, kan imidlertid bassenget, ledig plass og ytelsen bli påvirket. Plassen som oppnås ved å slette data, returneres ikke til bassenget før alle blokkene er behandlet. Hvis sikker sletting brukes i miljøer som i stor grad er avhengige av tynne, klargjorte volumer, kan kundene oppleve at både ytelsesproblemer og volumer kobles fra på grunn av utilstrekkelig ledig plass til å øke de tynne, klargjorte volumene.
Resolution
Deaktivering av "Sikker sletting"
Deaktivering av sikker sletting kan utføres enten fra brukergrensesnittet eller gruppe-CLI.
UI:
Kunder kan deaktivere denne funksjonen ved å fjerne merket for Aktiver sikker sletting i kategorien Gruppekonfigurasjon avansert.

Gruppe CLI:
Logg på gruppen med "grpadmin"-kontoen.
I CLI-ledeteksten for gruppen skriver du inn:
EQLGroupName > grpparams secure-delete disable.