Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Hoe kan ik draadloos uitschakelen op een Latitude of Precision Mobile Workstation wanneer deze is verbonden via een bekabelde verbinding

Samenvatting: Stappen om draadloos uit te schakelen op een Dell Notebook dat verbonden is via een bekabelde verbinding.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen


Automatisch uitschakelen van draadloos wanneer een bekabelde verbinding wordt gedetecteerd

Veel systeemgebruikers willen draadloze netwerken kunnen uitschakelen wanneer er een bekabelde netwerkverbinding beschikbaar is. Voorheen werd dit uitgevoerd als een functie van de driver voor draadloze communicatie.


De BIOS-instelling wijzigen

In de Precision Mobile M4600/M6600 serie en nieuwere systemen is dit mogelijk een optie in de instellingen voor energiebeheer van het Basic Input/Output System (BIOS).
Voor de volgende stappen uit om deze functie in- of uit te schakelen:

  1. Druk tijdens het opstarten op F2 om het BIOS te openen.
  2. Ga met de pijltoets omlaag of klik op het veld Energiebeheer. Gebruik vervolgens de pijltoets rechts om de structuur uit te vouwen en ga met de pijltoets omlaag naar of klik op Wireless Radio Control.
  3. U kunt opties voor Wireless Local Area Network (WLAN) en Wireless Wide Area Network (WWAN) controleren of uitschakelen. Sluit af en sla de instellingen op. (Zie Afbeelding 1)

SLN285316_nl_NL__11384986049534.wireless
Afbeelding 1

SLN285316_nl_NL__2icon Opmerking: Systemen die zijn uitgerust met Intel 8260 WLAN-kaarten moeten de WLAN-sneltoetsdriver (Windows 7), de WLAN-zenderschakelaa (Windows 8.1/10) of het hulpprogramma Intel PROSet Admin installeren om tussen adapters te kunnen schakelen. Zie voor meer informatie over het hulpprogramma PROSet: Intel PROSet configureren voor het uitschakelen van Intel Wireless wanneer het systeem is aangesloten via een Ethernet-netwerkverbinding.
 

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Latitude

Datum laatst gepubliceerd

21 feb. 2021

Versie

3

Artikeltype

Solution

Dit artikel beoordelen


Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?

0/3000 tekens