Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Dell Thunderbolt docks en Apple USB-C hosts

Samenvatting: Een handleiding voor advies over het gebruik van een Apple USB-C-host (bijvoorbeeld: MacBook Pro) met het Dell Thunderbolt dockingstation WD19TB en WD22TB4 waarin de beperkingen of problemen worden uitgelegd die u kunt tegenkomen wanneer u ze samen gebruikt. ...

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Instructies

Inhoudsopgave:

  1. Functionaliteit
  2. Beperkingen
  3. Installatie met twee monitoren
  4. Support

Functionaliteit

Het WD19TBS dock met v1.0.14.1-update (inclusief NVM43-firmware) en het WD22TB4-dock met 00.00.07.01-update (inclusief NVM36-firmware) die door Apple wordt gecertificeerd. De bekende functionaliteit die het dock biedt wanneer het is aangesloten op een Apple USB-C-host wordt hieronder beschreven.

 
Tabel 1. Apple USB type-C-dockfunctionaliteit
Apple USB-C-host Externe beeldschermen Poortfunctionaliteit
MacBook Pro, MacBook Air met
Thunderbolt 3 of 4 poorten (USB-C)
Tot twee 4K@60Hz*
Tot enkele 5K@60Hz
Thunderbolt, USB en Ethernet
MacBook met USB-C-poort Maximaal een keer 4K @60 Hz** USB en Ethernet
iPad Pro met USB-C-poort Maximaal een keer 5K @60 Hz** USB en Ethernet***
 

*Zie het gedeelte Twee monitoren instellen hieronder voor meer informatie over het aansluiten van twee monitoren via WD19TB, WD19TBS of WD22TB4.

**Verbinding met de monitor moet plaatsvinden via de DisplayPort (DP), High-Definition Multi-Media (HDMI) of USB-C-poort op het dock, niet via de Thunderbolt-poort.

Ga naar de ondersteuningspagina's van Apple voor de lijst met USB-aansluitingen of -apparaten die worden ondersteund door iPad Pro.

Terug naar boven


Beperkingen

Hieronder vindt u enkele bekende functionaliteitsbeperkingen bij het gebruik van een WD19TB, WD19TBS of WD22TB4 Dock met Apple USB-C-hostcomputers. Een vergelijking met commerciële laptops van Dell blijkt duidelijk de beperkingen naar voren te brengen.

Tabel 2. Vergelijking van de functionaliteit van WD19TB, WD19TBS of WD22TB4 dock wanneer deze is aangesloten op een zakelijke Dell notebook versus een Apple USB-C-host
Functionaliteit Zakelijke Dell notebooks Apple USB-C-host
MST-ondersteuning (Multi-Stream Transport) voor monitoren Uitgebreid bureaublad Modus. Ja Nee (tijdelijke oplossing vereist*)
De aan/uit-knop van het dock emuleert de aan/uit-knop van de computer. Ja Nee
LED van dockkabel Ja Ja
Stroomvoorziening Maximaal 130 watt Maximaal 90 watt
Audio via 3,5 mm headsetaansluiting** Ja Nee
Doorvoer MAC-adres Ja Nee
Wake on Dock Ja Nee
Wake-on-LAN Ja Nee
Firmware-update via het besturingssysteem van de computer (Firmware Update Utility) Ja Nee (moet zijn aangesloten op een Dell computer met het Windows-besturingssysteem).
 

*Zie het gedeelte Twee monitoren instellen hieronder voor meer informatie over het aansluiten van twee monitoren via WD19TB, WD19TBS en WD22TB4. Ondersteuning voor twee externe monitoren is niet beschikbaar op MacBooks met de M1- of M2-chip vanwege een beperking van de chip. (Deze beperking geldt niet voor Max- en Pro-versies)

** WD19TBS en WD22TB4 zijn niet uitgerust met 3,5 mm audio-aansluitingen.

Terug naar boven


Installatie met twee monitoren

Gebruik een van de manieren die in de onderstaande afbeeldingen worden weergegeven om twee monitoren aan te sluiten op Uitgebreid bureaubladte installeren. Deze beperking is te wijten aan een gebrek aan ondersteuning voor Multi-Stream Transport in macOS.

Twee monitoren instellen-1
Afbeelding 1. Twee monitoren instellen-1 met WD22TB4 dock dat is aangesloten op een Apple USB-C-host. Monitoren zijn aangesloten op het dock via een dubbele Thunderbolt-verbinding.

Twee monitoren instellen-2
Afbeelding 2. Opstelling met twee monitoren-2 met WD19TB/WD19TBS/WD22TB4-dock die is aangesloten op een Apple USB-C-host. Waar de monitoren zijn aangesloten op het dock via Thunderbolt en DisplayPort, HDMI of DisplayPort via USB Type-C-verbindingen.

  • Eén monitor moet eerst worden aangesloten via de DisplayPort-poort (DP-, HDMI-, USB-C-poort) en de andere monitor moet worden aangesloten via de Thunderbolt-poort op het dockingstation.
  • De beeldschermen worden gespiegeld als beide monitoren zijn aangesloten met behulp van de DisplayPort op het dock (dat wil zeggen, DP en HDMI (of) DP en DP (of) DP en USB-C).

Twee monitoren instellen-3
Afbeelding 3. Opstelling met twee monitoren-2 met WD19TB, WD19TBS of WD22TB4 dock die is aangesloten op een Apple USB-C-host. De eerste monitor is met behulp van Thunderbolt op het dock aangesloten en de tweede monitor is met de eerste in serie verbonden.

*Deze opstelling maakt gebruik van doorlussen met Thunderbolt-monitoren (Afbeelding 3).

Opmerking: USB Type-C-kabel of -adapter die wordt aangesloten op de Thunderbolt-poort op het dock op de monitor wordt niet meegeleverd met de WD19TB en WD22TB4 dock.

Terug naar boven


Support

De Technische support van Dell kan problemen oplossen wanneer Dell dockingstations worden gebruikt met Dell computers, maar kan geen problemen oplossen wanneer Dell dockingstations worden gebruikt met computers die niet van Dell zijn. Neem bij computerproblemen die niet van Dell zijn contact op met de fabrikant van de computer. (Bijvoorbeeld: Hier is het Apple.)

Terug naar boven

Extra informatie

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Dell Thunderbolt Dock - WD19TB, Dell Thunderbolt Dock – WD19TBS, Dell Thunderbolt Dock – WD22TB4

Datum laatst gepubliceerd

27 mei 2024

Versie

16

Artikeltype

How To