Ga naar hoofdinhoud
 • Snel en eenvoudig bestellen
 • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
 • Een lijst met producten maken en openen
 • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Windows 10: De app Instellingen wordt niet geopend of knippert en wordt onmiddellijk gesloten

Samenvatting: In dit artikel wordt een probleem opgelost waarbij de app Instellingen niet wordt geopend of knippert bij openen en direct weer wordt afgesloten in het Windows 10 besturingssysteem.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

 

Kan de applicatie Instellingen niet openen in Windows 10

 

Microsoft heeft dit probleem geïdentificeerd onder Opkomend probleem 6619 en 67758.

De Fixit-tool voor dit probleem is echter niet meer beschikbaar om te downloaden, omdat Microsoft fixit-tools niet langer ondersteunt.

Microsoft verwacht dat u nu de probleemoplosser voor Windows 10 gebruikt. Voor degenen die de applicatie Instellingen niet kunnen openen, hebt u mogelijk problemen met het openen van de Windows 10 probleemoplosser om mee te beginnen.


Oorzaak

Dit probleem komt het meest voor bij mensen die een upgrade naar Windows 10 hebben uitgevoerd vanaf een ouder Windows-besturingssysteem. (bijvoorbeeld Windows 7, 8 of 8.1)


Oplossing

 

OPMERKING: U moet administratorrechten op uw computer hebben om de volgende stappen voor probleemoplossing uit te voeren.
 

Hieronder vindt u verschillende mogelijke oplossingen voor dit probleem:

 1. Probeer de applicatie Instellingen te openen via een van de volgende methoden:

  • Klik op het Pictogram Start en selecteer Instellingen.

  • Klik op het pictogram Start, typ Instellingen en selecteer de app in de lijst.

  • Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Instellingen in het menu.

  • Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de I-toets.

  • Druk tegelijkertijd op de Windows- en R-toetsen om een vak Uitvoeren te openen en typ ms-settings: en druk op de knop OK.

  • Open een opdrachtprompt of PowerShell met administratorrechten, typ start ms-settings: en druk op Enter.

  • Klik op het pictogram Actiecentrum op de taakbalk en klik op Alle instellingen

OPMERKING: U hebt toegang tot een Command Line Interface (CLI) applicatie in Windows 10. Dit wordt de opdrachtprompt of PowerShell genoemd, afhankelijk van uw revisie van Windows 10. U kunt een van de volgende instructies gebruiken om uw CLI te openen met administratorbevoegdheden:
 • U kunt het menu Start openen en in de lijst met applicaties klikken met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt of het PowerShell-pictogram en openen selecteren met administratorrechten.
 • U kunt een snelmenu openen door met de rechtermuisknop op het pictogram Startmenu te klikken. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt of PowerShell-vermelding in het menu dat wordt weergegeven. Selecteer nogmaals de optie om te openen met administratorrechten.
 • Druk tegelijkertijd op de Windows- en R-toetsen om een vak Uitvoeren te openen. Typ cmd en druk vervolgens samen op de toetsen Ctrl, Shift en Enter om de opdracht als administrator uit te voeren.
 
 1. Werkte een van de methoden?

  1. Als een van de bovenstaande methoden is geslaagd, kiest u Bijwerken en beveiliging en selecteert u Probleemoplossing. Zoek in de lijst naar de probleemoplosser voor uw specifieke probleem.

  2. Als u Instellingen nog steeds niet kunt openen, gaat u naar de volgende stap.

 2. Voer een Systeembestandscontrole uit op uw besturingssysteem. Open de opdrachtprompt of PowerShell met administratorrechten, typ sfc /scannowen druk op Enter. Nadat de bestandscontrole is voltooid, probeert u Instellingen te openen.

 3. Download en start de Windows Update-probleemoplosser SLN298531_en_US__1iC_External_Link_BD_v1

 4. Installeer de app Instellingen opnieuw. Open de opdrachtprompt of PowerShell met administratorrechten, typ de volgende opdracht en druk op Enter. Hiermee zouden alle Windows 10-apps opnieuw moeten worden geregistreerd en geïnstalleerd.

  Get-AppXPackage | foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation) \AppXManifest.xml"}

 5. Meld u aan als een andere gebruiker met beheerdersrechten. Als u de app Instellingen in dat account kunt openen, maakt u een gebruikersaccount voor uzelf en verwijdert u het oude account.

 6. Als geen van de vorige oplossingen het probleem heeft opgelost, moet u het besturingssysteem opnieuw installeren.

OPMERKING: Als u de bovenstaande stappen doorloopt en ze uw probleem oplossen. Een volgende Windows Update zorgt er echter voor dat het probleem terugkeert. U moet overwegen uw Windows-updates uit te schakelen. Totdat u de probleemupdate kunt identificeren of Microsoft een update biedt om het op te lossen.
 

Extra informatie

SLN298531_en_US__2Windows
Meer informatie en ondersteuning voor uw Windows-besturingssystemen vindt u op onze:


Support buiten de garantie Buiten de garantie? Geen probleem. Ga naar de website Dell.com/support, voer uw Dell servicetag in en bekijk onze aanbiedingen.

OPMERKING: Aanbiedingen zijn alleen beschikbaar voor pc-klanten uit de VS, Canada, het VK, Frankrijk, Duitsland, China en Japan. Server en storage zijn niet van toepassing.

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Desktops & All-in-Ones, Laptops, Tablets

Datum laatst gepubliceerd

21 sep. 2021

Versie

7

Artikeltype

Solution

Dit artikel beoordelen


Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?

0/3000 tekens