Ga naar hoofdinhoud
 • Snel en eenvoudig bestellen
 • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
 • Een lijst met producten maken en openen
 • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Hoe kan ik meerdere beeldschermen doorlussen met behulp van DisplayPort Multi-Stream Transport (MST)

Samenvatting: Informatie over het doorlussen van meerdere beeldschermen met DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport (MST).

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

Wat is DisplayPort Multi-Stream Transport (MST)?

Met DisplayPort Multi-Stream Transport kunt u monitoren doorlussen met DisplayPort 1.2-poorten. Doorlussen 'daisy chaining' beschrijft de mogelijkheid om een reeks monitoren aan te sluiten op één video-uitvoerpoort op uw computer of dockingstation. Dit biedt als voordeel dat er minder draden op uw bureau liggen en dat kabelbeheer wordt vereenvoudigd. Zie de onderstaande afbeelding voor een voorbeeld van twee doorgelusde beeldschermen op een laptop.

SLN293813_en_US__1I_DP_MST_Daisy_Chain_Illustration_TM_v1

Voordat u aan de slag gaat, moet u ervoor zorgen dat u het volgende hebt:

 • Compatibele video- of grafische kaart (GPU) met DisplayPort 1.2-poort
 • DisplayPort 1.2 MST-geschikte monitor
 • Nieuwste video- of grafische kaart (GPU)-drivers
OPMERKING: Niet alle monitoren met DisplayPort 1.2-technologie ondersteunen DisplayPort 1.2 MST. Meer informatie vindt u in de gebruikershandleiding van uw monitor.
OPMERKING: Als u een Dell TB16 Dock en een systeem met Intel graphics-driver versie 25.20.100.6472 hebt, moeten beide monitoren in de keten een DisplayPort 1.2-verbinding gebruiken.
OPMERKING: Doorlussen via DisplayPort Multi-Stream Transport (MST) wordt ondersteund met kabels van DisplayPort (DP) en mini-DisplayPort (mDP). Doorlussen van USB-C naar USB-C wordt ondersteund op Dell beeldschermen. Zie de gebruikershandleiding van uw Dell monitor voor meer informatie over ondersteuning voor Multi-Stream Transport (MST). Kabels, adapters of converters met verschillende vormfactoren, zoals USB-C naar DisplayPort, USB-C naar HDMI, DisplayPort naar HDMI, enz. bieden geen ondersteuning voor doorlussen.
OPMERKING: De maximaal haalbare oplossing in de keten configuratie van een ringnetwerk kan van invloed zijn op de systeemondersteuning voor HBR2/HBR3-specificaties. Meer informatie over systeemmodellen die HBR3 ondersteunen, vindt u in het volgende artikel: Dell systemen met ondersteuning voor HBR3-specificaties

Oorzaak

Hoe kan ik twee monitoren doorlussen met behulp van DisplayPort MST?

U kunt als volgt uw pc aansluiten op meerdere beeldschermen met behulp van DisplayPort MST:

 1. Controleer of de video- of grafische kaart (GPU) op uw pc DisplayPort 1.2 MST ondersteunt.
 2. Sluit uw pc aan op de DisplayPort In op de eerste monitor.
 3. Sluit DisplayPort Out op het eerste beeldscherm aan op DisplayPort In op de tweede monitor (afbeelding 2).
  Als u meer dan twee monitoren in serie wilt schakelen, volg dan een soortgelijke volgorde: Verbind het eerste beeldscherm met het tweede, het tweede met het derde, enzovoort.
 4. Gebruik het schermmenu (OSD) om DisplayPort 1.2 op uw beeldscherm in te schakelen.
  Meer informatie vindt u in de gebruikershandleiding van uw monitor.
 5. Zorg ervoor dat de laatste monitor in de keten DisplayPort 1.2-modus uitgeschakeld heeft.
SLN293813_en_US__5U2415 Daisy Chain
Afbeelding 2: 2 beeldschermen doorlussen met behulp van DisplayPort 1.2 MST

 

OPMERKING: Gebruik de DisplayPort-kabels die bij uw monitor zijn geleverd. Wanneer u een incompatibele DisplayPort-kabel gebruikt, kunnen de monitoren mogelijk niet goed werken.

Oplossing

Veelgestelde vragen

Omdat uw GPU een gelimiteerd aantal pixels kan uitvoeren, is het aantal monitoren dat u in een keten kunt samenvoegen beperkt. Deze limiet hangt af van de resolutie, de tijdsinstellingen en de vernieuwingsfrequenties van de aangesloten monitoren. Raadpleeg de onderstaande tabel voor een aantal basisconfiguratieopties.

Beeldschermresolutie Maximum aantal beeldschermen
1680 x 1050 5
1920 x 1080 4
2560 x 1600 2
3840 x 2160 (Ultra HD, 4K)
of
4096 x 2160 (4K x 2K)
1
Tabel 1: Het maximum aantal beeldschermen dat u kunt doorlussen met behulp van DisplayPort 1.2 MST

Het is mogelijk om monitoren met verschillende beeldschermresoluties door te lussen. Bijvoorbeeld, één 2560 x 1600-monitor kan worden gebruikt met twee 1920 x 1080-monitoren. De laatste monitor in de keten kan zelfs een oudere DisplayPort 1.1 monitor zijn (die alleen een DisplayPort-ingang heeft), zolang de andere monitoren maar allemaal DP 1.2-ingangen en uitgangen hebben.

Terug naar boven

Voor de uitgebreide modus moeten de mogelijkheden van Multi-Stream Transport (MST) van DisplayPort 1.2 zijn ingeschakeld. Deze functie is standaard niet ingeschakeld op Dell monitoren. Nadat u MST hebt ingeschakeld, kunt u uw beeldschermen instellen op de Uitgebreide modus in Windows. Zie het Dell Knowledge Base-artikel Meerdere monitoren instellen in Microsoft Windows 10.

Terug naar boven

Nee, de laatste monitor in de keten hoeft geen ondersteuning te bieden voor DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport (MST). 

Terug naar boven

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Dell U2413, Dell U2415, Dell U2417H, Precision M4800

Datum laatst gepubliceerd

18 jun 2021

Versie

7

Artikeltype

Solution