Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

USB PowerShare-functie op Dell laptops

Samenvatting: Dit artikel beschrijft de PowerShare-functie (Power Share) op Dell laptops, waarmee u USB-apparaten, mobiele telefoons, draagbare muziekspelers enz. kunt opladen als het systeem opMeer informatie

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

USB PowerShare

OPMERKING: U kunt systemen met deze functie eenvoudig herkennen aan de bliksem of het USB-symbool van de batterij naast de USB-poort op het systeemchassis.  

Op veel nieuwe notebooks staat de standaardinstelling in het BIOS voor USB PowerShare op Uitgeschakeld.

U kunt alleen de USB-connectoren gebruiken die zijn voorzien van een bliksemschichtpictogram of een batterijpictogram, zoals weergegeven in de onderstaande afbeeldingen.

SLN155147_en_US__21370522875108.usb_powershare SLN155147_en_US__3PowerShare_BatteryIcon_BK_01

(Afbeelding 1 bliksempictogram USB PowerShare)
(Afbeelding 2 batterijpictogram USB PowerShare)

 

OPMERKING: Om naar het BIOS te gaan, tikt u op <F2 > op het toetsenbord wanneer u het Dell logo ziet nadat u het systeem hebt ingeschakeld.

Deze functionaliteit wordt ingeschakeld in de systeeminstellingen onder On-Board Devices. U kunt bepalen hoeveel vermogen van de batterij kan worden gebruikt (zie hieronder). Als u USB PowerShare op 25% instelt, mag het externe apparaat opladen totdat de batterij van de laptop 25% van de volledige capaciteit heeft bereikt.

(dan wordt dus 75% van het vermogen van de draagbare batterij gebruikt).

OPMERKING: Afhankelijk van de BIOS-revisie van uw systeem kan het onderstaande instellingenmenu afwijken. Zoek naar 'Onboard Devices' (Ingebouwde apparaten) of 'System Configuration' (Systeemconfiguratie) in het instellingenmenu van het BIOS. Op de twee onderstaande schermafbeeldingen ziet u de verschillende indelingen en bewoordingen in de menu's met de opties voor de instellingen voor USB PowerShare. Zoek naar de opties USB PowerShare of USB Configuration (USB-configuratie).

SLN155147_en_US__61370523155517.USB_powershare_BIOS

(Afbeelding 3 BIOS-scherm USB PowerShare)

Wanneer deze optie op Disabled (Uitgeschakeld) wordt gezet, wordt de USB PowerShare-functie uitgeschakeld en worden de apparaten die op de USB PowerShare-poort zijn aangesloten niet opgeladen wanneer het systeem een lage energiestatus heeft. Als u een van de andere instellingen selecteert, wordt de functie ingeschakeld en wordt de capaciteit van de systeembatterij weergegeven waarop het opladen van een USB-apparaat dat op de USB PowerShare-poort is aangesloten zal worden beëindigd.

OPMERKING: PowerShare voedt alleen apparaten als het systeem een 'lage voedingsstatus' (stand-by) heeft en het systeem alleen batterijvoeding gebruikt.

S1 (ingeschakeld) - USB-voeding staat standaard alleen aan bij net- of batterijvoeding.
S3 (stand-by) - batterij of netvoeding.
S4/S5 (sluimerstand/uitgeschakeld) - alleen netvoeding.

Afhankelijk van het systeemmodel en de BIOS-revisie laat het systeem de batterij tot 50% leeglopen waarna de Powershare-functie wordt uitgeschakeld.

Controleer ook of de opties voor USB-configuratie zijn ingeschakeld en aangevinkt. (afhankelijk van het systeemmodel en de BIOS-revisie ziet dit eruit zoals in het onderstaande scherm)

SLN155147_en_US__8BIOS-USB-config-GL

(Afbeelding 4 schermafbeelding BIOS USB-configuratie)

OPMERKING: De Latitude E6510 biedt geen ondersteuning voor de functie USB PowerShare.

Op het moment dat het product is uitgebracht kan in de online documentatie en het BIOS de functie echter als beschikbaar worden aangegeven. De functie wordt niet op dit model ondersteund en de documentatie en het BIOS zullen dan ook worden bijgewerkt.

Bij nieuwere Dell systemen met het Dell AgS BIOS moet u de instelling USB PowerShare/Enable USB PowerShare inschakelen in het menu Power in het BIOS (Afbeelding 5):
USB PowerShare-instelling inschakelen
Afbeelding 5: USB PowerShare-instelling inschakelen in het BIOS


Diagnostische tests op de USB-poorten uitvoeren

Ga naar de pagina Dell USB Diagnostics en volg de instructies om mogelijke problemen met uw USB-poorten op te lossen.

Oorzaak

USB PowerShare BIOS-instelling

Oplossing


 

Support buiten de garantie Buiten de garantie? Geen probleem. Blader naar de website Dell.com/support, voer uw Dell servicetag in en bekijk onze aanbiedingen.

OPMERKING: Aanbiedingen zijn alleen beschikbaar voor pc-klanten in de VS, Canada, VK, Frankrijk, Duitsland en China. Server en storage zijn niet van toepassing.

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Storage, Drives & Media, Laptops

Datum laatst gepubliceerd

02 jun. 2021

Versie

5

Artikeltype

Solution

Dit artikel beoordelen


Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?

0/3000 tekens