Ga naar hoofdinhoud
 • Snel en eenvoudig bestellen
 • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
 • Een lijst met producten maken en openen
 • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Dell Thunderbolt WD22TB4 Docks hebben mogelijk USB-poorten die uitvallen wanneer een aangedreven apparaat wordt aangesloten

Samenvatting: Informatie over wat u moet doen als de USB-poorten van een Dell Thunderbolt WD22TB4 dock niet meer werken nadat u een apparaat met voeding hebt aangesloten.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

Wanneer een aangedreven apparaat (zoals een actieve luidspreker) is aangesloten op een Dell Thunderbolt WD22TB4, werken de USB-poorten mogelijk niet meer.

Betreffende apparaten:

 • Dell Thunderbolt Dock - WD22TB4

Oorzaak

Dit wordt niet veroorzaakt door een hardwarefout van Dell. Verschillende beveiligingssoftwaresuites kunnen de werking van Thunderbolt 4 (TB4) blokkeren.

Oplossing

Controleer of het vrijgeven van de reststroom ervoor zorgt dat aangedreven apparaten werken. Als dit niet het geval is, probeer dan de beveiligingssoftware tijdelijk uit te schakelen. Raadpleeg de onderstaande stappen voor meer informatie.

Laat de restvoeding los op het Dell Thunderbolt Dock - WD22TB4

 1. Verwijder de dockingstationkabel USB type-C of Thunderbolt-kabel van de computer.
 2. Koppel de voedingskabel los van het dockingstation.
 3. Voer eventuele resterende stroom naar het dock af door de aan/uit-knop 30 seconden ingedrukt te houden.
 4. Sluit de netvoeding aan op het dockingstation.
 5. Het docklampje op de aan/uit-knop moet drie keer knipperen .
 6. Sluit de USB Type-C- of Thunderbolt-kabel van het dock weer aan op de computer.
Opmerking: Het ledlampje van de USB Type-C-connector kan blijven branden ondanks een fout bij het overdragen van de voeding naar de computer.

Beveiligingssoftware tijdelijk uitschakelen

Test of het probleem wordt veroorzaakt door een geïnstalleerde beveiligingssuite-software door uw beveiligingssuite-software tijdelijk uit te schakelen. Als het tijdelijk uitschakelen van uw beveiligingssoftware ertoe leidt dat de USB-poorten weer werken, blokkeert de beveiligingssoftwaresuite de TB4-functionaliteit van het dock.

Opmerking: Vergeet niet om uw beveiligingssoftwaresuite opnieuw in te schakelen nadat u deze hebt uitgeschakeld voor tests.

Sommige softwarebeveiligingssuites kunnen toestaan dat het dock op de toelatingslijst wordt geplaatst. Als het toestaan van het dock in uw softwarebeveiligingssuite geen optie is, neemt u contact op met de leverancier van uw softwarebeveiligingssuite voor verdere probleemoplossingsopties.

Opmerking: Het proces om uw beveiligingssoftwaresuite uit te schakelen of om een dock op de toelatingslijst te zetten, verschilt afhankelijk van uw beveiligingssoftwaresuite. Neem voor instructies over deze onderwerpen en meer contact op met de leverancier van uw softwarebeveiligingssuite.

Artikeleigenschappen


Getroffen product

Dell Thunderbolt Dock – WD22TB4

Datum laatst gepubliceerd

05 feb. 2024

Versie

3

Artikeltype

Solution