Hopp til hovedinnhold
 • Legg inn bestillinger raskt og enkelt
 • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
 • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
 • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Flytte filer mellom datamaskiner med Windows Enkel overføring

Sammendrag: Informasjon om hvordan du bruker Windows Enkel overføring til å overføre informasjon fra den gamle PC-en til en ny.

Det kan hende at denne artikkelen er oversatt automatisk. Hvis du har tilbakemeldinger angående kvaliteten, kan du gi oss beskjed ved hjelp av skjemaet nederst på denne siden.

Artikkelinnhold


Symptomer


Denne artikkelen inneholder informasjon om overføring av data fra en gammel datamaskin til en ny ved hjelp av enkel filoverføring. Denne Windows-funksjonen var tilgjengelig på Windows Vista, Windows 7 og Windows 8.1. Windows 10-brukere skal bruke OneDrive til å flytte informasjon fra én datamaskin til en annen.


 

Overføring av data

Windows Enkel overføring gjør det mulig å overføre informasjon fra én datamaskin til en annen. Dette inkluderer følgende 

 • Brukerkontoer
 • Filer
 • Mapper
 • Bilder
 • Musikk
 • videoer
 • E-postmeldinger
 • Contacts (Kontakter)
 • Windows- og Internett-innstillinger
 • Internett-favoritter 

Programvare kan ikke overføres med Windows Enkel overføring. Windows Enkel overføring kan ikke overføre filer mellom en 64-biters versjon av Windows og en 32-biters versjon av Windows. I stedet må filer overføres manuelt ved hjelp av eksterne lagringsenheter. Se nedenfor for de ulike metodene for å overføre data mellom datamaskiner:

Ved hjelp av en enkel USB-overføringskabel

Hvis du vil bruke denne metoden, kobler du den enkle USB-overføringskabelen til begge datamaskinene. Start alltid Windows Enkel overføring på den nye datamaskinen først, og følg instruksjonene på skjermen. Windows Enkel overføring gir instruksjoner for hvordan du laster ned Windows Enkel overføring-programvaren for eldre operativsystemer, og veileder deg gjennom overføringsprosessen.

 SLN288708_no__1windows-7-easy-transfer-22

Bruke et hjemmenettverk eller et nettverk i en liten bedrift

Når du bruker denne metoden, må begge datamaskinene være koblet til det samme hjemme- eller virksomhetsnettverket. Start Windows Enkel overføring på den nye datamaskinen. Følg deretter instruksjonene på skjermen. 

SLN288708_no__2icon For å unngå datatap eller skadde data må du ikke starte Windows Enkel overføring på den gamle datamaskinen først.

Du må ha en nøkkel for Windows Enkel overføring for å overføre filer direkte over et nettverk uten å kopiere til og fra et sted på nettverket. Nøkkelen bidrar til å beskytte filer og innstillinger når du overfører dem over nettverket.

Bruke en USB-flash-enhet eller ekstern harddisk

Når du bruker denne metoden, anslår Windows Enkel overføring den nødvendige diskplassen på USB-flash-enheten eller den eksterne harddisken for å overføre det du har valgt.

Hvis du bruker en USB-flash-enhet, kan du prøve å bruke en enhet med nok lagringsplass for hele overføringen. Hvis det ikke er nok lagringsplass på USB-flash-enheten til hele overføringen, kopierer du så mange filer som mulig. Gjenta prosessen til du har overført alle filer og innstillinger.

Ved hjelp av CD-er eller DVD-er

Når du bruker denne metoden, anslår Windows Enkel overføring hvor mye diskplass og hvor mange optiske disker du trenger for å overføre det du har valgt. Begge datamaskinene må kunne lese og skrive den samme typen optisk diskformat.
 Starte Windows Enkel overføring

Logg på brukerkontoen med administratorrettigheter, og velg en metode for å overføre data mellom to datamaskiner. Start Windows Enkel overføring på én av følgende måter, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

 • Klikk på Start, skriv inn «enkel» i søkefeltet, og velg deretter Windows Enkel overføring fra listen.
 • Klikk på Start, Alle programmer, Tilbehør og Systemverktøy, og klikk deretter på Windows Enkel overføring.
 • Klikk på Start, velg Hjelp og Støtte, skriv inn «enkel» i søkefeltet og trykk på Enter. En liste med resultater vises. Velg et emne om Enkel overføring fra listen.

SLN288708_no__31390987504044.1

SLN288708_no__4icon Windows Enkel overføring er installert som standard på Windows Vista og 7, men ikke på XP eller eldre utgaver. Du kan installere veiviseren for Enkel overføring ved hjelp av eksterne lagringsdisker (USB-enhet eller ekstern harddisk når du blir bedt om det i vinduet på bildet nedenfor). Når du overfører filer fra en gammel datamaskin, må du velge «Jeg har allerede installert det på den gamle datamaskinen» og fortsette med instruksjonene på skjermen.

 

Overføre ved hjelp av en enkel USB-overføringskabel

Overføring av filer og innstillinger ved hjelp av en enkel USB-overføringskabel krever en kabeltilkobling mellom både den gamle og den nye datamaskinen.

SLN288708_no__51390987550217.2

Overføring ved hjelp av et hjemmenettverk eller et nettverk i en liten bedrift

Du kan bruke et nettverk for å overføre store mengder filer og innstillinger til en annen datamaskin med én enkel prosess. Kontroller at du har logget inn på den gamle og den nye datamaskinen med administratorrettigheter. Koble en Ethernet-kabel til en ruter på hver datamaskin, slik at de deler samme nettverk. Start Windows enkel overføring på begge datamaskinene. Velg riktig alternativ under «Hvilken datamaskin bruker du nå?» på hver datamaskin Du blir bedt om å angi en Windows Enkel overføring-nøkkel fra den gamle datamaskinen som kjører Windows Enkel overføring-funksjonen. Når du har angitt nøkkelen, kan du tilpasse hvilke data og innstillinger du vil overføre.

Overføre ved hjelp av en USB-flash-enhet eller en ekstern harddisk

Du kan bruke en USB-enhet, ekstern harddisk eller optisk stasjon for å overføre filer og innstillinger fra den gamle datamaskinen til den nye. Kontroller at det er nok plass på stasjonen til å fullføre overføringen. Dette gjør at du slipper gjentatte overføringer. 

SLN288708_no__4icon Denne metoden er best for oppgradering fra Windows XP eller Windows Vista til Windows 7.

  SLN288708_no__71390987639108.3

1 – Optisk stasjon

2 – USB-enhet


Fullføre filoverføringen

Følg instruksjonene på skjermen for metoden du ønsker å bruke med Windows Enkel overføring. Klikk på Tilpass for å bestemme hvilke filer og innstillinger du ønsker å overføre fra datamaskinen.

SLN288708_no__81390987674296.4

Vinduet Overføring av beskyttet innhold vises etter at du har tilpasset og klikket på Overfør. Du blir bedt om å angi passordet for kontoen som overføres. Dette er for å beskytte filene mot å bli overført uten eierens tillatelse.

Den tilpassede overføringen er ferdig så snart du har fullført prosessen. Nå har du tilgang til filene og innstillingene som ble overført.


 

Artikkelegenskaper


Berørt produkt

Desktops & All-in-Ones, Laptops

Dato for siste publisering

21 feb 2021

Versjon

3

Artikkeltype

Solution

Vurder denne artikkelen


Nøyaktig
Nyttig
Brukervennlig
Var denne artikkelen nyttig?

0/3000 tegn