Treceți la conținutul principal
 • Plasaţi comenzi rapid şi simplu
 • Vizualizaţi comenzile şi urmăriţi starea transportului
 • Creaţi şi accesaţi o listă cu produsele dvs.
 • Manage your Dell EMC sites, products, and product-level contacts using Company Administration.

Modul de tratare a bateriilor litiu-ion umflate

Modul de tratare a bateriilor litiu-ion umflate

Precum majoritatea laptopurilor, laptopurile Dell utilizează baterii litiu-ion. Un tip de baterie litiu-ion este bateria litiu-ion pe bază de polimeri. Bateriile litiu-ion pe bază de polimeri au devenit tot mai populare în ultimii ani și sunt folosite ca baterii standard în domeniul produselor electronice datorită preferințelor clienților pentru un factor de formă redus (în special în cazul laptopurilor mai noi, ultrasubțiri) și autonomiei ridicate a bateriei. O problemă inerentă tehnologiei de baterie litiu-ion pe bază de polimeri este potențialul de umflare a elementelor bateriei

O baterie umflată poate afecta performanțele laptopului. Pentru a preveni potențialele deteriorări suplimentare ale incintei sau ale componentelor interne ale dispozitivului, care să conducă la funcționarea defectuoasă, întrerupeți utilizarea laptopului și descărcați-l prin deconectarea adaptorului de c.a. și descărcarea completă a bateriei.

Bateriile umflate nu trebuie să fie utilizate, ci trebuie să fie înlocuite și scoase din uz în mod corespunzător. Vă recomandăm să contactați serviciul de asistență pentru produse Dell pentru opțiuni de înlocuire a bateriilor umflate în temeiul clauzelor garanției sau ale contractului de servicii aplicabil, inclusiv opțiunea înlocuirii realizate de către un tehnician de service autorizat de către Dell.

Instrucțiuni pentru tratarea și înlocuirea bateriilor litiu-ion
 • Procedați cu atenție atunci când manevrați baterii litiu-ion.
 • Descărcați bateria înainte de a o scoate din sistem.

  Pentru a descărca bateria, deconectați adaptorul de c.a. de la sistem și utilizați sistemul doar cu alimentare de la baterie. Atunci când sistemul nu mai pornește când se apasă pe butonul de alimentare, bateria este descărcată complet.

 • Nu zdrobiți, nu aruncați pe jos, nu deformați și nu penetrați bateria cu obiecte străine.
 • Nu expuneți bateria la temperaturi înalte și nu dezasamblați acumulatorii și elementele.
 • Nu aplicați presiune pe suprafața bateriei.
 • Nu îndoiți bateria.
 • Nu utilizați niciun fel de scule pentru a forța deschiderea bateriei.
 • Dacă o baterie este prinsă într-un dispozitiv ca rezultat al umflării, nu încercați să o eliberați, deoarece perforarea, îndoirea sau zdrobirea bateriei poate fi periculoasă.
 • Nu încercați să reasamblați o baterie deteriorată sau umflată într-un notebook PC.
 • Bateriile umflate trebuie returnate către Dell într-un container de transport aprobat (furnizat de Dell) pentru a respecta reglementările de transport sau dusă la un centru de reciclare aprobat.

  Contactați serviciul de asistență pentru produse Dell la adresa https://www.dell.com/support pentru ajutor și instrucțiuni suplimentare.

 • Utilizarea unei baterii incompatibile sau non-Dell poate crește riscul de incendiu sau de explozie. Înlocuiți bateria doar cu o baterie compatibilă achiziționată de la Dell și proiectată să funcționeze cu computerul dvs. Dell. Nu utilizați în computerul dvs. o baterie de la alte computere. Achiziționați întotdeauna baterii originale de la https://www.dell.com sau în alt mod direct de la Dell.

Bateriile litiu-ion se pot umfla din diverse motive, cum ar fi vechimea, numărul de cicluri de încărcare sau expunerea la căldură ridicată. Pentru mai multe informații privind modul de îmbunătățire a performanțelor și a duratei de funcționare a bateriei de laptop și pentru a reduce la minimum posibilitatea apariției acestei probleme, consultați Bateria de laptop Dell - întrebări frecvente.


Rate this content

Accurate
Useful
Easy to understand
Was this article helpful?
0/3000 characters
  Please provide ratings (1-5 stars).
  Please provide ratings (1-5 stars).
  Please provide ratings (1-5 stars).
  Please select whether the article was helpful or not.
  Comments cannot contain these special characters: <>()\