PowerEdge Hardware General

Last reply by 12-04-2022 Unsolved
Start a Discussion
2 Bronze
2 Bronze
141

connection to iDRAC

Hello, 

I got a Dell PowerEdge R620 and I'm trying to connect it to my Deco Mesh Wifi. It has (a 1G/2.5G port on the Deco). When I add an ethernet cable from the Deco to the Server. It won't pick up DHCP from the Network, but when I try the same thing from my Deco to the Laptop it works. 

Plus when I add the Static IP on the iDRAC port and connect it to my PC it won't ping each other for some reason. I checked for the problem but it says " An Ethernet cable looks like a telephone cable but with larger connectors on the ends. Plug this cable into the opening on the back or side of the computer. Make sure the other end of the cable is plugged into the router. If that does not help, try using a different cable."

I changed the ethernet cable 5 times and still the same thing. the cable is a Cat6 RJ45 to RJ45. 

Any suggestion on how I can get the iDRAC up and running?

Replies (5)
5 Rhenium
114

When you connect network cable to iDRAC port is LED on iDRAC network port is blinking. Can you also go to iDRAC Setting Utility in BIOS and check whether iDRAC is in Dedicated mode?


Thanks,
DELL-Shine K
#IWork4Dell

111

I don't get any link lights under the ethernet cable port connection to the iDRAC. When I'm in the iDRAC Settings under Network Settings-->NIC Selection: I only see LOM1 to LOM4. 

106

What iDRAC FW and iDRAC License did you have? Dedicated port need Enterprise license installed on iDRAC. Currently iDRAC network will be shared with LOM ports on the server. Can you set NIC selection as LOM 1 and connect network cable to LOM1 of the server. Once you do this you will be getting the IP for iDRAC. 


Thanks,
DELL-Shine K
#IWork4Dell

105

ok cool. I guess this Server doesn't have a license for iDRAC. Once I connected the cable to the LOM1 I see link lights but no IPv4 address is showing up on the port. 

iDRAC Settings

Network Settings:

Enable NIC - Enabled

NIC Selection - LOM1

Failover Network - All LOM1

Register DRAC on DNS - Disabled

Auto Config Domain Name - Disabled

Enabled IPv4 - Enabled

Enabled DHCP - Enabled

Use DHCP to obtain DNS server addresses - Disabled

78

Is there any VLAN configured on the network. Where are you checking for iDRAC IP address. Once you connect the cable can you reboot the server and check for iDRAC ip address 


Thanks,
DELL-Shine K
#IWork4Dell

Latest Solutions
Top Contributor