Problemen oplossen met Dell laserprinters

Veel algemene afdrukproblemen kunnen worden opgelost door de stappen in sectie 1 te volgen. Voor andere problemen en informatie, raadpleegt u de sectie die het beste aansluit bij de gezochte informatie.

Inhoudsopgave:

1. Stappen en procedures voor het oplossen van algemene printerproblemen
  2. Printerdrivers en printersoftware verkrijgen en installeren
  3. Dell laserprinters: installatie-informatie, onderhoudshandleidingen en stappen voor probleemoplossing
  4. Besturingssystemen die compatibel zijn met Dell printers
  5. Printerfoutcodes opzoeken
  6. Printerhandleidingen downloaden en weergeven
  7. Dell laserprinter: problemen met de afdrukkwaliteit
  8. Faxproblemen oplossen

1. Stappen en procedures voor het oplossen van algemene printerproblemen

Opmerking: De volgende stappen gelden voor alle printermerken.
  1. Wanneer het apparaat via een USB-kabel is aangesloten, maak dan beide einden van de kabel tussen de computer en de printer los en sluit deze vervolgens opnieuw aan.

2. Start de computer opnieuw op.

3. Schakel de printer uit.

4. Haal de stekker van het netsnoer van de printer uit het stopcontact (of de stekkerdoos met overspanningsbeveiliging) en wacht ten minste 30 seconden.

5. Steek de stekker van het netsnoer weer in het stopcontact (of de stekkerdoos met overspanningsbeveiliging).

6. Schakel de printer weer in.

7. Druk een testpagina af.
    (Voor instructies over hoe u een testpagina kunt afdrukken vanuit Windows, klikt u op de onderstaande koppeling voor het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd.)(Wanneer de pagina goed wordt afgedrukt is geen verdere actie nodig.)

8. Zorg ervoor dat de printer is ingesteld als standaardprinter.
    1. Houd de toets Windows Windows-toets ingedrukt en druk op de toets r.
    2. Typ shell:PrintersFolder in het vak Uitvoeren en tik of klik op OK.
    3. Tik of klik om de gewenste printer te markeren.
    4. Tik lang of klik met de rechtermuisknop op de gewenste printer.
    5. Tik of klik op Als standaardprinter instellen.
      Opmerking: Als u de optie Als standaardprinter instellen niet kunt selecteren, betekent dit normaal gesproken dat de printer al is ingesteld als standaardprinter en staat er gewoonlijk een vinkje naast.

9. Controleer bij netwerkprinters (die via een draadloos of bekabeld netwerk met de computer zijn verbonden, en niet via een USB-kabel) of de computer deel uitmaakt van het netwerk en of de printerportalinstellingen en het IP-adres correct zijn. (Voor instructies over hoe u kunt zorgen dat de computer op het netwerk is aangesloten en dat de printerportal-instellingen en het IP-adres juist zijn, klikt u op de onderstaande koppeling voor het besturingssysteem dat is geïnstalleerd op de computer.)

10. Voer probleemoplossing uit voor de printer om een diagnose te stellen en problemen met de printerspooler automatisch te laten corrigeren. Raadpleeg voor meer informatie het volgende Dell Knowledge base-artikel: Problemen met de printerspooler oplossen.

11. Druk een testpagina af.
    (Voor instructies over hoe u een testpagina kunt afdrukken vanuit Windows, klikt u op de onderstaande koppeling voor het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd.)(Wanneer de pagina goed wordt afgedrukt is geen verdere actie nodig.)

12. Voer een systeemherstel uit naar een tijdstip waarop de printer goed werkte.
    Voor instructies voor het uitvoeren van een systeemherstel verwijzen we u naar het volgende artikel in de Dell Knowledge Base:
    Opmerking: Ga verder naar stap 13 als de printer daarna nog niet goed werkt.

13. Verwijder de printerdriver en download en installeer de nieuwste printerdriver.
Opmerking: Met de onderstaande koppeling gaat u naar een artikel met informatie over onderwerpen die niet hierboven of in de handleidingen worden behandeld, zoals:

Terug naar boven

2. Printerdrivers en printersoftware verkrijgen en installeren

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Printerdrivers, software, handleidingen en firmware verkrijgen voor help en instructies over hoe u drivers en hulpprogramma's voor uw specifieke besturingssysteem kunt verkrijgen.

Opmerking: Dell is zich ervan bewust dat niet alle printerdrivers voor de Windows-versie op uw computer zijn terug te vinden op de website Dell Product Support. De drivers zullen op de website Dell Product Support worden geplaatst wanneer deze beschikbaar zijn. Ondertussen kunt u als alternatief drivers installeren van een eerdere versie van Windows in de compatibiliteitsmodus. Deze printerfuncties zullen geheel of gedeeltelijk werken met de versie van Windows die op uw computer is geïnstalleerd. Raadpleeg voor meer informatie het volgende artikel in de Dell Knowledge Base Printerdrivers installeren vanaf een eerdere versie van Windows.

Terug naar boven

3. Dell laserprinters: installatie-informatie, onderhoudshandleidingen en stappen voor probleemoplossing

Op onze pagina Dell Productsupport vindt u mogelijk artikelen die specifiek gaan over de problemen met uw printer. Deze artikelen bevatten algemene informatie en handleidingen voor probleemoplossing.

Ga naar de productpagina voor uw printer:

1. Blader naar de pagina Dell Product Support.
  2. Voer bij Geef een servicetag op de servicetag van uw printer in om een beknopte lijst met artikelen, drivers en handleidingen voor uw specifieke productmodel weer te geven.
  3. Klik op Verzenden om door te gaan.
    Opmerkingen:
    • Meer informatie over het opzoeken van uw servicetag vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel De servicetag vinden op een Dell printer.
    •
    • Als de servicetag niet beschikbaar is.
      1. Klik op Printers.
      2. Klik op Monochroomlaserprinters of Kleurenlaserprinters.
      3. Selecteer uw printermodel (het modelnummer van uw printer is aangegeven op de voorkant van de printer).
  4. Selecteer het tabblad Supportonderwerpen en -artikelen als die nog niet is geselecteerd om te zien welke artikelen beschikbaar zijn.

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Printerhandleidingen downloaden en weergeven voor specifieke informatie over het downloaden of weergeven van de handleiding voor uw printer.

Terug naar boven

4. Besturingssystemen die compatibel zijn met Dell printers

Selecteer het Dell Knowledge Base-artikel dat overeenkomt met het besturingssysteem dat op uw computer geïnstalleerd, voor een lijst met printers die compatibel zijn.

Opmerking: Voor andere besturingssystemen, raadpleegt u het Dell Knowledge Base-artikel Compatibiliteit van besturingssystemen met Dell printers, in dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt bladeren naar de pagina voor productondersteuning voor uw printer en kunt zoeken naar een volledige lijst van drivers en hulpprogramma's die beschikbaar zijn voor elk besturingssysteem.

Dell is zich ervan bewust dat niet alle printerdrivers voor de versie van Windows op uw computer zijn terug te vinden op de website Dell Product Support. De drivers zullen op de website Dell Product Support worden geplaatst wanneer deze beschikbaar zijn. Ondertussen kunt u als alternatief drivers installeren van een eerdere versie van Windows in de compatibiliteitsmodus. Deze printerfuncties zullen geheel of gedeeltelijk werken met de versie van Windows die op uw computer is geïnstalleerd. Raadpleeg voor meer informatie het volgende artikel in de Dell Knowledge Base Printerdrivers installeren vanaf een eerdere versie van Windows.

Terug naar boven

5. Printerfoutcodes opzoeken

Er zijn verschillende mogelijkheden om informatie te vinden over printerfoutcodes:
  • Blader naar de Dell Support-pagina en voer de foutmelding in het zoekvak boven aan de pagina in.
  • Download de handleiding voor uw printer, en voer de foutmelding in via de functie zoeken (Ctrl + F).
  • Blader naar de Google-zoekpagina en voer de foutmelding in het zoekvak in.
    Opmerkingen:
    • Als u te veel resultaten krijgt, voer dan alleen de foutcode en het modelnummer van uw printer in.
    • Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Printerhandleidingen downloaden en weergeven over het verkrijgen van de handleiding voor uw printer.

Terug naar boven

6. Printerhandleidingen downloaden en weergeven

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Printerhandleidingen downloaden en weergeven over het verkrijgen van de handleiding voor uw printer.

Terug naar boven

7. Dell laserprinter: problemen met de afdrukkwaliteit

Probeer een van de onderstaande opties als u zoekt naar informatie over het oplossen van problemen met de afdrukkwaliteit die specifiek zijn voor uw printer.

• Ga naar de productpagina voor uw printer om artikelen te zoeken:
    1. Blader naar de pagina Dell Product Support.
    2. Voer bij Geef een servicetag op de servicetag van uw printer in om een beknopte lijst met artikelen, drivers en handleidingen voor uw specifieke productmodel weer te geven.
    3. Klik op Verzenden om door te gaan.
      Opmerkingen:
      • Meer informatie over het opzoeken van uw servicetag vindt u in het Dell Knowledge Base-artikel De servicetag vinden op een Dell printer.
      •
      • Als de servicetag niet beschikbaar is.
        1. Klik op Printers.
        2. Klik op Monochroomlaserprinters of Kleurenlaserprinters.
        3. Selecteer uw printermodel (het modelnummer van uw printer is aangegeven op de voorkant van de printer).
    4. Selecteer het tabblad Supportonderwerpen en -artikelen als die nog niet is geselecteerd om te zien welke artikelen beschikbaar zijn.
  • Blader naar de Dell Support-pagina en zoek naar afdrukkwaliteit met behulp van het zoekvak boven aan de pagina.
    Opmerking: Als u te veel resultaten krijgt, gebruik dan alleen het woord afdrukkwaliteit en het modelnummer van uw printer.
  • Download de handleiding voor uw printer, en zoek met de functie zoeken (Ctrl + F), naar het gedeelte over afdrukkwaliteit (indien beschikbaar). Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Printerhandleidingen downloaden en weergeven voor meer informatie over het downloaden of weergeven van de handleiding voor uw printer.
  • Blader naar de Google-zoekpagina en voer het woord afdrukkwaliteit en het modelnummer van uw printer in het zoekvak in.

Terug naar boven

8. Faxproblemen oplossen

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Faxproblemen oplossen voor hulp bij het oplossen van problemen met faxen.

Terug naar boven

Printer support
More information can be found in the User Guide for your model printer, or visit our Printer Support site for additional information, troubleshooting articles and videos.

Purchase Toner and other Dell Laser Printer Supplies

Dell Recycling

It is recommended that only Dell Branded toner, drums, transfer rollers or other consumables are used in our laser printers. Dell cannot guarantee compatibility or the print quality of any 3rd party consumables.

Artikel-id: SLN179190

Laatste wijzigingsdatum: 13-11-2017 09:46