Problemen met de EFI bootloader op een GPT HDD in een Dell pc met Windows 7, 8, 8.1 of 10 oplossen

Dit artikel bevat informatie over het oplossen van opstartproblemen met de EFI bootloader op een GPT HDD onder diverse Windows besturingssystemen.

Inhoudsopgave:

1. Inleiding
  2. De EFI bootloader van uw systeem herstellen

1. Inleiding

De meeste mensen die opstartproblemen hebben met een Windows besturingssysteem, zullen ervoor kiezen om het besturingssysteem opnieuw te installeren in plaats van te proberen het opstartprobleem op te lossen..

Dit specifieke artikel gaat over het herstellen van de EFI (Extensible Firmware Interface) bootloader op een GPT-hardeschijfstation (GUID (Globally Unique Identifiers) Partitietabel).

Dit werkt alleen met besturingssystemen die zijn geïnstalleerd onder een UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) BIOS (Basic Input / Output System).

Terug naar boven

2. De EFI bootloader van uw systeem herstellen

Windows 7, 8 en 8.1 kunnen worden geïnstalleerd op een Legacy BIOS met behulp van MBR. Windows 8, 8.1 en 10 zijn echter ontworpen voor installatie op het UEFI BIOS met behulp van de EFI bootloader en GPT.

Opmerking: Reparaties aan de hoofdmap van een harde schijf kunnen verkeerd uitpakken. U loopt het risico alle data op de schijf te verliezen, als er van tevoren geen back-up is gemaakt. Best practice is om altijd een volledige back-up van een harde schijf te maken voordat reparaties gaat uitvoeren aan de schijf of het besturingssysteem.

De GPT-structuur ondervangt veel van de problemen die in MBR konden worden verholpen met de daarvoor ontworpen opdracht Bootsect. Als u echter de EFI bootloader moet repareren, kunt u de onderstaande instructies volgen:

Windows 7

Als u de installatiemedia hebt:

1. Plaats de media (dvd/USB) in uw pc en start opnieuw op.

2. Start op vanaf de media.

3. Selecteer De computer herstellen.

4. Selecteer het besturingssysteem en klik op Volgende.

5. Selecteer Opdrachtprompt in het menu.

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

diskpart
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel disk 0
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

list vol
  1. Controleer of de EFI-partitie (EPS - EFI-systeempartitie) het FAT32-bestandssysteem gebruikt en wijs er een stationsletter aan toe (een letter die nog niet wordt gebruikt):

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel vol
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

assign letter=:
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

exit
  1. Om de MBR (Master Boot Record) te repareren:

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

bootrec /FixBoot

Als u geen installatiemedia hebt:

1. Start uw pc opnieuw op.

2. Tik snel achter elkaar op <F8> zodra de pc is ingeschakeld, maar voordat het Windows-welkomstscherm wordt weergegeven.

3. Selecteer Uw computer herstellen in het menu dat wordt weergegeven.

4. Selecteer opdrachtprompt onder Herstelopties :

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

diskpart
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel disk 0
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

list vol
  1. Controleer of de EFI-partitie (EPS) het FAT32-bestandssysteem gebruikt en wijs er een stationsletter aan toe (een letter die nog niet wordt gebruikt):

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel vol
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

assign letter=:
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

exit
  1. Om de MBR (Master Boot Record) te repareren:

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

bootrec /FixBoot

Windows 8 en 8.1

Als u de installatiemedia hebt:

1. Plaats de media (dvd/USB) in uw pc en start opnieuw op.

2. Start op vanaf de media.

3. Selecteer De computer herstellen.

4. Selecteer Problemen oplossen.

5. Selecteer Opdrachtprompt in het menu.

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

diskpart
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel disk 0
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

list vol
  1. Controleer of de EFI-partitie (EPS - EFI-systeempartitie) het FAT32-bestandssysteem gebruikt en wijs er een stationsletter aan toe (een letter die nog niet wordt gebruikt):

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel vol
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

assign letter=:
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

exit
  1. Om de MBR (Master Boot Record) te repareren:

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

bootrec /FixBoot

Als u geen installatiemedia hebt:

1. Start uw pc opnieuw op.

2. Tik snel achter elkaar op <F8> zodra de pc is ingeschakeld, maar voordat het Windows-welkomstscherm wordt weergegeven.

Houd er rekening mee dat u dit herhaaldelijk moet proberen. De timing voor deze optie is aanzienlijk verkort vergeleken met die in Windows 7.

3. Selecteer Uw computer herstellen in het menu dat wordt weergegeven.

4. Selecteer de opdrachtprompt in het venster Problemen oplossen :

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

diskpart
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel disk 0
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

list vol
  1. Controleer of de EFI-partitie (EPS) het FAT32-bestandssysteem gebruikt en wijs er een stationsletter aan toe (een letter die nog niet wordt gebruikt):

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel vol
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

assign letter=:
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

exit
  1. Om de MBR (Master Boot Record) te repareren:

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

bootrec /FixBoot

Windows 10

Als u de installatiemedia hebt:

1. Plaats de media (dvd/USB) in uw pc en start opnieuw op.

2. Start op vanaf de media.

3. Selecteer De computer herstellen.

4. Selecteer Problemen oplossen.

5. Selecteer Geavanceerde opties.

6. Selecteer Opdrachtprompt in het menu.

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

diskpart
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel disk 0
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

list vol
  1. Controleer of de EFI-partitie (EPS - EFI-systeempartitie) het FAT32-bestandssysteem gebruikt en wijs er een stationsletter aan toe (een letter die nog niet wordt gebruikt):

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel vol
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

assign letter=:
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

exit
  1. Om de MBR (Master Boot Record) te repareren:

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

bootrec /FixBoot

Als u geen installatiemedia hebt:

1. Start uw pc opnieuw op.

2. Tik snel achter elkaar op <F8> zodra de pc is ingeschakeld, maar voordat het Windows-welkomstscherm wordt weergegeven.

Houd er rekening mee dat u dit herhaaldelijk moet proberen. De timing voor deze optie is aanzienlijk verkort vergeleken met die in Windows 7.

3. Selecteer Uw computer herstellen in het menu dat wordt weergegeven.

4. Selecteer de opdrachtprompt op het tabblad Geavanceerde opties in het venster Problemen oplossen :

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

diskpart
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel disk 0
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

list vol
  1. Controleer of de EFI-partitie (EPS) het FAT32-bestandssysteem gebruikt en wijs er een stationsletter aan toe (een letter die nog niet wordt gebruikt):

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

sel vol
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

assign letter=:
    3. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

exit
  1. Om de MBR (Master Boot Record) te repareren:

1. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

cd /d :\EFI\Microsoft\Boot\
    2. Typ de volgende opdracht en voer deze uit:

bootrec /FixBoot

De volgende stap geldt voor alle besturingssystemen :

1. Het BCD-archief opnieuw maken

2. Voer eerst de onderstaande opdracht uit om een back-up te maken van het oude BCD-archief :

ren BCD BCD.old
  3. Maak nu het nieuwe archief met deze opdracht:

bcdboot c:\Windows /l en-us /s : All
Opmerking: Als u opstartvermeldingen maakt op een aangesloten USB-stick of een ander extern station, voegt u /f toe tussen : en ALL. Vergeet niet om de te vervangen door de letter van het station waarvan u opstart. (d.w.z. C:\, D:\)

Als u meer hulp nodig hebt, neem dan contact op met de Technische Support

Contact opnemen met Dell

Terug naar boven

Artikel-id: SLN300987

Laatste wijzigingsdatum: 29-01-2018 16:46