Knowledge Base

Microsoft Windows -tietokoneen suojaaminen tai virusten, vakoiluohjelmien tai muiden haittaohjelmien poistaminen


 

Sisällysluettelo:

 1. Mikä haittaohjelma on ja mistä tiedän, onko tietokoneeni saanut tartunnan?
 2. Tarkista, onko Dell-tietokoneessasi suojausohjelmisto, ja hanki tukea
 3. Rekisteröi Dellin tehtaalla asennetut suojausohjelmistot
 4. Suorita Microsoft Malicious Software Removal Tool (MSRT)
 5. Varmista, että Microsoftin suojaustoiminnot ovat käytössä
 6. Asenna uusin haittaohjelmien poisto-ohjelmisto tietokoneesi suojaksi

Tässä artikkelissa esitellään virukset, vakoiluohjelmat ja haittaohjelmat, mahdollisen haittaohjelman poistaminen ja järjestelmän suojaaminen hyökkäyksiltä.


1: Mikä haittaohjelma on ja mistä tiedän, onko tietokoneeni saanut tartunnan?

Haittaohjelmisto on mikä tahansa haitallinen ohjelmisto, kuten vakoiluohjelma, mainosohjelmisto tai virus, joka heikentää tietokoneen suorituskykyä tai suojausta. Useimmat haittaohjelmatartunnat johtuvat esimerkiksi tiedostojen lataamisesta internetistä tai pelkästä internet-sivujen selaamisesta. Useimmat haittaohjelmien estotoimet keskittyvät internetin käyttöturvallisuuden parantamiseen. Haittaohjelmiin saattaa liittyä useita erilaisia oireita, joten mikä tahansa seuraavista oireista (tai oireiden yhdistelmistä) saattaa olla merkki haittaohjelmatartunnasta.

 • Selaimen uudelleenohjautumiset, ponnahdusikkunat, aloitussivun muutokset: Selain saattaa uudelleenohjautua yhtäkkiä tuntemattomaan sivustoon tai aiemmin määritetty aloitussivu saattaa vaihtua ilman varoitusta tai käyttäjän tekemiä muutoksia.
 • Tietokone vastaa hitaasti: tietokone saattaa näyttää jumiutuvan tai toimivan hitaasti normaalikäytössä. Lisäksi käyttöjärjestelmän latautuminen saattaa kestää kauan.
 • Suorittimen käyttö Tehtävänhallinnassa on 100 %: suoritin näyttää olevan ylikuormittunut, ja/tai se toimii hitaasti. Voit tarkistaa suorittimen käyttöasteen tai ytimen muistin tilan painamalla CTRL + ALT + DEL-näppäintä samanaikaisesti. Valitse Suorituskyky-välilehti. Suorittimen käyttöaste näkyy Suoritinkäyttö-kohdassa.
 • Näennäismuisti vähissä -ilmoitus: tämä ilmoitus tulee yhä uudelleen näyttöön riippumatta siitä, millä toimilla ongelma yritetään ratkaista.

Lisätietoja järjestelmistä ja tartunnan saaneen järjestelmän oireista on seuraavassa artikkelissa:

Lisätietoja haittaohjelmista on seuraavassa Wikipedia-artikkelissa:

Alkuun


2: Tarkista, onko Dell-tietokoneessasi suojausohjelmisto, ja hanki tukea

Tarkista, onko tietokoneeseen jo asennettu suojausohjelmisto. Jos on, pyydä ohjelmiston toimittajalta ohjeita haittaohjelmien poistamisesta. 

Yksinkertainen keino määrittää, onko suojausohjelmisto asennettu, on tarkistaa ilmaisinalueelta näytön oikeassa alakulmassa, näkyykö siinä suojauskuvake. McAfee-kuvakkeet ovat tavallisesti punaisia, ja niiden keskellä on suuri M-kirjain.

HUOMAUTUS: Jos sinulla ei ole Internet-suojausohjelmistoa tai et halua ostaa sellaista, Microsoft on kehittänyt maksuttoman suojausohjelmiston erityisesti käyttämääsi käyttöjärjestelmään. Microsoft Security Essentials -sivustossa voit esikatsella ja ladata sen sekä saada tukea.

Alkuun


3: Rekisteröi McAfee LiveSafe -suojausohjelmisto

Dell-tietokoneiden mukana saatetaan toimittaa McAfee Security Center tai McAfee LiveSafe joko 30 päivän kokeiluversiona tai enintään 36 kuukauden tilauksena. Tuote rekisteröidään tietokoneen ensimmäisen Windows-käynnistyksen yhteydessä. Hyväksy vain käyttöoikeussopimus ja ilmoita sähköpostiosoitteesi rekisteröintiä varten. Muita toimenpiteitä ei tarvita.

Alkuun


4: Suorita Microsoft Malicious Software Removal Tool (MSRT)

Microsoft Malicious Software Removal Tool löytää ja poistaa tehokkaasti noin 80 % tunnetuista viruksista ja vakoiluohjelmista järjestelmästä.

 1. Siirry Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool -lataussivulle.

 2. Aloita lataus valitsemalla Lataa.

 3. Lataa ja suorita ohjelma valitsemalla Suorita.

 4. Aloita tarkistus ja löydettyjen haittaohjelmien poisto noudattamalla seuraavia ohjeita.

Alkuun


5: Varmista, että Microsoftin suojaustoiminnot ovat käytössä

Lue lisää Windowsin kiinteiden suojaustoimintojen päivittämisestä!

Alkuun


6: Asenna uusin haittaohjelmien poisto-ohjelmisto tietokoneesi suojaksi

Kotikoneen suojaamiseen on tarjolla useita tuotteita ladattavaksi Dell Store Anti-Virus and Security Center -sivustossa.

Jos sinulla ei ole Internet-suojausohjelmistoa tai et halua ostaa sellaista, Microsoft on kehittänyt maksuttoman suojausohjelmiston erityisesti käyttämääsi käyttöjärjestelmään. Microsoft Security Essentials -sivustossa voit esikatsella ja ladata sen sekä saada tukea.

Voit minimoida järjestelmän altistumisen tartunnoille monilla tavoilla. Lisätietoja on seuraavassa artikkelissa.

Alkuun


Jos tämä artikkeli ei vastannut kysymykseesi, katso seuraavasta artikkelista lisätietoja muista aiheeseen liittyvistä artikkeleista:

Article ID: SLN128053

Last Date Modified: 25/10/2016 10:39


Rate this article

Accurate
Useful
Easy to understand
Was this article helpful?
Yes No
Send us feedback
Feedback shows invalid character, not accepted special characters are <> () &#92;
Sorry, our feedback system is currently down. Please try again later.

Thank you. Your feedback has been sent.