• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Fejlfinding og løsning af problemer med systemets ydeevne

Din Dell-computer kan opleve problemer med ydeevnen. Problemer med ydeevnen kan skyldes softwareopdateringer, beskadigede apps eller drivere eller en hardwarefejl. Nogle af de symptomer, der kan indikere problemer med systemets ydeevne, er:

• Computeren bruger længere tid på at starte op i operativsystemet end før.
  • Programmerne tager længere tid om at indlæse eller reagere.
  • Computeren reagerer langsomt eller holder op med at reagere under brugeraktivitet som f.eks. at skrive eller klikke.

Video om fejlfinding af langsom ydeevne (på engelsk)

Se denne video for at finde ud af, hvordan du forbedrer ydeevnen på din Dell-computer (på engelsk).

Følg disse lyntrin for at forbedre ydeevnen på din Dell-computer

Løsning 1: Udfør en total nulstilling

En total nulstilling hjælper med at fjerne statisk elektricitet, som kan forårsage strømproblemer. Følg disse trin for at udføre en total nulstilling.

1. Sluk computeren.
  2. Frakobl strømkablet (for stationære computere), eller frakobl AC-adapteren, og fjern batteriet (for bærbare Dell-pc'er med udtageligt batteri).
    BEMÆRK: Find ud af, hvordan du nulstiller realtidsuret (RTC) for at gendanne din bærbare Dell-pc, hvis den har et ikke-udtageligt batteri. Hvis du har en bærbar Dell-pc med udtageligt batteri skal du se brugervejledningen til din bærbare Dell-pc for at få en trinvis vejledning til sikker fjernelse af batteriet.
    BEMÆRK: Find ud af, hvordan du ved hjælp af tvungen ePSA kan gendanne efter en POST- eller opstartsfejl på udvalgte bærbare Dell Latitude-pc'er.
  3. Frakobl alle enheder, f.eks. USB-drev, printere, webkameraer og mediekort (SD/xD), undtagen tastatur og mus.
  4. Tryk på tænd/sluk-knappen, og hold den nede i 15-20 sekunder for at fjerne eventuel reststrøm.

Tryk på tænd/sluk-knappen

5. Tilslut strømkablet (for stationære computere) eller AC-adapteren og batteriet (for bærbare computere).
  6. Tænd computeren.

Løsning 2: Optimer computeren ved hjælp af SupportAssist

SupportAssist-programmet er en hurtig og nem måde at optimere din computer på (herunder opdatering af forældede drivere) med henblik på at løse problemer med systemets ydeevne.

1. Tryk på og hold Windows-tasten (Windows-knappen) nede, og tryk derefter på Q-tasten.
  2. Indtast SupportAssist i søgefeltet.
  3. Vælg SupportAssist (App) på resultatlisten.
    BEMÆRK: Hvis SupportAssist ikke vises i søgeresultaterne, skal du gå til siden SupportAssist for Home PCs for at downloade og installere SupportAssist.
  4. Klik på Start nu for at køre testene.
    BEMÆRK: Du kan trykke eller klikke på pil ned og derefter køre en individuel test. Dell anbefaler, at du kører en komplet computertest.
  5. SupportAssist kører testene én efter én og leverer resultaterne samt forslag til handlinger.

Optimer computeren ved hjælp af SupportAssist-appvideoen (på engelsk)

Løsning 3: Efterse og rens ventilationshullerne og blæserne

Hvis computerens ventilationshuller bliver tilstoppede med fnug og støv, skal du bruge en dåse med trykluft til at rense dem og genetablere luftgennemstrømningen. Utilstrækkelig luftgennemstrømning kan medføre, at computerens processor, hukommelse (RAM) og anden intern hardware overopheder og muligvis svigter. For høj varme kan også forringe ydeevnen betydeligt, da de fleste processorer automatisk reducerer hastigheden for at undgå overophedning. Hvis du bemærker, at computerens blæser kører konstant, kan det være tegn på, at computerens ventilationshuller er tilstoppede.

1. Sluk computeren.
  2. Kontrollér, om der er støv eller snavs i computerens ventilationshuller.
    BEMÆRK: Ventilationshullerne og blæserne kan være placeret forskellige steder afhængigt af computermodellen. Se brugervejledningen til din Dell-computer.
  3. Tænd computeren.
    BEMÆRK: For at undgå overophedning skal computeren placeres i opretstående position og på et hårdt og robust underlag med tilstrækkelig plads omkring ventilationshullerne.

Ventilationshul og blæser på en bærbar Latitude 5414-pc

Løsning 4: Styr termisk ydeevne ved hjælp af Dell Power Manager

Dell Power Manager giver dig mulighed for at administrere computerens indstillinger for processor og blæser, så du kan administrere ydeevne, computerens overfladetemperatur og blæserstøj. Hver indstilling repræsenterer forskellige balancer mellem disse tre elementer. Vælg den konfiguration, der passer bedst til, hvordan du bruger computeren.

1. Kontrollér, om der er løse kabler bag på den stationære computer. Hvis du har en bærbar pc, skal du kontrollere, om der er tilsluttet et løst strømkabel til AC-adapteren.
  2. Klik på fanen Termisk styring i venstre rude.
  3. Vælg alternativknappen ud for den ønskede indstilling for termisk styring.

Termisk styring ved hjælp af Dell Power Manager

Løsning 5: Kør en hardwarediagnosticering

En potentiel hardwarefejl i systemhukommelsen (RAM) eller bundkortet (motherboardet) kan forårsage et POST-problem. Kørsel af en diagnosticering før opstart hjælper med at identificere potentielle hardwareproblemer, der kan være årsag til opstartsproblemet.

1. Tænd din computer.
  2. Når Dell-logoet vises, skal du trykke på F12-tasten flere gange, indtil engangsmenuen til opstart vises.
  3. På skærmen med opstartsmenuen skal du vælge Diagnosticering og trykke på Enter.

Diagnosticering i engangsmenuen til opstart på en Dell-computer.

4. Diagnosticeringstesten begynder.

Dell ePSA-diagnosticering af systemvurdering før opstart

BEMÆRK: Den diagnostiske grænseflade før opstart kan variere på din Dell-computer. Se brugervejledningen til din Dell-computer for at få produktspecifikke oplysninger.

BEMÆRK: Musen er ikke aktiv under testen.

BEMÆRK: På bærbare Dell-pc'er er der behov for brugersvar under LCD-testen.
  5. Fejlkoder vises, hvis der er problemer. Notér fejlkoden, valideringskoden og servicekoden, og slå derefter fejlkoden op.

Hvis du fortsat oplever problemer med ydeevnen, når du har udført ovenstående trin, kan du prøve disse yderligere trin til fejlfinding af problemer med systemets ydeevne.

Videoer (på engelsk)

How to troubleshoot for Slow Performance

This video provides different fixes and troubleshooting for slow performance.

For more written steps on this process, please visit this article:

Troubleshoot and Fix System Performance Issues
How to Perform an OS System Restore (With Data Backup)

This video explains how to perform an OS system restore with data backup using the "SupportAssist OS Recovery Tool." The steps include selecting "Restore System," choosing either "Local Restore" or "Cloud Restore," backing up data if necessary, selecting a storage device, confirming the device, selecting the reason for the restore, and clicking "Next" to begin the restore process. Once completed, click "Finish."

Andre ressourcer

Løsning af problemer med langsom ydeevne
Løsning af problemer med langsom ydeevne
Find ud af, hvordan du foretager fejlfinding af og løser problemer med ydeevnen på en Dell-computer.
Løsning af blå skærm- eller STOP-fejl
Løsning af blå skærm- eller STOP-fejl
Se, hvordan du identificerer, fejlfinder og løser blå skærm- eller STOP-fejl på din Dell-computer.
Anvendelse af SupportAssist OS Recovery
Anvendelse af SupportAssist OS Recovery
Find ud af, hvordan du bruger SupportAssist OS Recovery for at nulstille eller gendanne operativsystemet på din Dell-computer.
RAM
Opgradering eller installation af systemhukommelse (RAM)
Find ud af, hvordan du opgraderer eller installerer systemhukommelsen for at forbedre ydeevnen på din Dell-computer.