• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Näyttöjen ketjuttaminen usean näytön kokoonpanoa varten

Ketjuttaminen tarkoittaa usean näytön liittämistä sarjaan yhdellä näyttökaapelilla näytöstä toiseen sen sijaan, että näytöt liitetään suoraan tietokoneeseen. DisplayPort- tai Thunderbolt-ketjutuksella voit käyttää joustavasti useita näyttöjä ja pitää kaapelit mahdollisimman lyhyinä. Voit kopioida tai laajentaa toiselle tehtävälle tai sovellukselle varattuja näyttöjä.

Kaksi Dell-näyttöä ketjutettuna Dellin kannettavaan tietokoneeseen

Vähintään kahden näytön ketjuttaminen tietokoneeseen

Näyttöjen ketjuun voi liittää kahdenlaisia portteja: DisplayPort jossa Multi-Stream Transport (MST) ja Thunderbolt Multi-Stream Transport (MST).

HUOMAUTUS: Ketjutusta ei tueta HDMI-liitännän kautta eikä USB-C-vakioportista, joka ei tue Thunderbolt 3 -standardia tai sitä uudempaa.

Mitä tarvitsen useiden Dell-näyttöjen ketjuttamiseen?

• Tietokone, jossa on DisplayPort (vähintään versio 1.2) tai Thunderbolt (vähintään versio 3).
  • Dell-näytöt, joissa on DisplayPort (vähintään versio 1.2 ja Multi-Stream Transport) tai Thunderbolt (vähintään versio 3).
    HUOMAUTUS: Tietyt Dell-näytöt tukevat DisplayPort 1.2 MST:tä. Tarkista Dell-näytön oppaista, tukeeko näyttö DisplayPort 1.2 MST:tä tai Thunderbolt-versiota 3 tai sitä uudempaa.
  • Asenna tietokoneeseen näytönohjaimen uusimmat ajurit.

Näyttöjen ketjuttaminen DisplayPort MST (Multi-Stream Transport) -toiminnolla

DisplayPort-liitäntöjen ketjutuksessa kaikkien laitteiden on tuettava DisplayPort 1.2 -liitäntää tai uudempaa ja MST (Multi-Stream Transport) -ominaisuutta. Varmista, että DisplayPort-kaapelit tukevat Multi-Stream Transport -ominaisuutta.

1. Liitä tietokone näytön 1 DisplayPort In -porttiin.
  2. Liitä DisplayPort Out näytössä 1 näytön 2 DisplayPort In -porttiin.
  3. Toista vaihe 3 seuraaville näytöille.
  4. Poista DisplayPort 1.2 -tila käytöstä ketjun viimeisessä näytössä.

HUOMAUTUS: Ketjutusta tuetaan USB-C-portin ja DP Alternate Mode -tilan kautta. Liitä USB-C-kaapeli tietokoneesta näyttöön 1 ja liitä seuraavat näytöt ketjussa DisplayPort-kaapelilla.

HUOMAUTUS: Joissakin vanhemmissa Dell-näytöissä MST-ominaisuus voi määrittää näytön ketjuun. Lisätietoja on Dell-näytön oppaassa.

Kaksi Dell-näyttöä ketjutetaan DisplayPort-kaapelilla ja liitetään kannettavaan tietokoneeseen USB-C-liitännällä

Näyttöjen ketjuttaminen Thunderbolt MST (Multi-Stream Transport) -toiminnolla

Thunderbolt MST -liitäntää käyttävien näyttöjen ketjuttamiseen kaikkien laitteiden Thunderbolt-portin on oltava vähintään versiota 3, ja kaikki liitännät edellyttävät Thunderbolt 3- tai Thunderbolt 4 -sertifioituja kaapeleita.

1. Liitä tietokoneen Thunderbolt-portti näytön 1 Thunderbolt-tuloliitäntään .
  2. Liitä näytön 1 Thunderbolt-lähtönäytön 2 Thunderbolt-tuloliitäntään .

HUOMAUTUS: Dell-näytöt, kuten UP2720Q ja UP3221Q tukevat enintään kahta ketjussa olevaa näyttöä Thunderbolt MST -toiminnolla.

Kaksi Dell-näyttöä ketjutettuna Thunderbolt-kaapelilla ja liitettynä kannettavaan tietokoneeseen Thunderbolt-kaapelilla

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Apua Dell-näyttöjen ketjutusta koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Miten monta näyttöä voi ketjuttaa toisiinsa DisplayPort MST -toiminnolla?

• Näyttötekniikat, kuten DisplayPort, Thunderbolt, USB-C ja DP Alternate Mode, tukevat kukin eri videokaistanleveyksiä. Ketjussa tuettujen näyttöjen määrä voi vaihdella liitäntätyyppien mukaan.
  • Tietokoneen näytönohjain tai grafiikkasuoritin pystyy tuottamaan vain niin monta kuvapistettä, että ketjutettavien näyttöjen määrä on rajallinen. Tämä raja määräytyy liitettyjen näyttöjen tarkkuuden, ajoituksen ja virkistystaajuuden mukaan. Seuraavassa taulukossa on tietoja DisplayPort MST -ominaisuuden perusmääritysvaihtoehdoista.

Näytön tarkkuusKetjussa tuettujen näyttöjen määrä
    4 096 x 2 160 (4K x 2K)1
    3 840 x 2 160 (Ultra HD, 4K)1
    2 560 x 1 6002
    1 920 x 1 0804
    1 680 x 1 0505

Miten määritän näytöt laajennetussa tilassa?

Pitäisikö ketjun viimeisen näytön tukea DisplayPort 1.2 MST (Multi-Stream Transport) -ominaisuutta?

• Ei. Ketjun viimeisen näytön ei tarvitse tukea DisplayPort 1.2 MST (Multi-Stream Transport) -ominaisuuksin.

Voiko kaksi tai useampia näyttöjä ketjuttaa HDMI-kaapelilla?

• Ei, HDMI ei tue ketjutusta.
  • Ketjutusta tuetaan DisplayPort-liitännällä (vähintään versio 1.2 Multi-Stream Transport -ohjaimella) tai Thunderboltilla (vähintään versio 3).

Voiko kaksi näyttöä ketjuttaa USB-C-liitännällä?

• Ketjutusta tuetaan vain, jos tietokoneen USB-C-portti tukee vaihtoehtoista DisplayPort (DP) -tilaa.
  • Näyttöjen ketjuttaminen USB-C-liitännällä:
    1. Liitä USB-C-kaapeli tietokoneesta näyttöön 1.
    2. Liitä näytön 1 DisplayPort-lähtöliitäntä näytön 2 DisplayPort-tuloliitäntään.

Voiko kannettavaan tietokoneeseen ketjuttaa useita näyttöjä?

• Kyllä, voit liittää useita näyttöjä kannettavaan tietokoneeseen ketjutuksella.
  • Varmista, että kannettavassa tietokoneessa on DisplayPort-lähtöportti (vähintään versio 1.2) tai Thunderbolt (vähintään versio 3).

Voinko ketjuttaa useita näyttöjä pöytätietokoneella?

• Kyllä, voit liittää useita näyttöjä pöytätietokoneeseen ketjuttaen.
  • Varmista, että pöytätietokoneessa on DisplayPort(vähintään 1.2-versio) tai Thunderbolt-lähtöportti (vähintään versio 3).

Voinko liittää MacBook-kannettavan Dellin näyttöihin ketjutuksella?

• MacBook-tietokoneet tukevat ketjutusta vain Thunderboltin kautta. HDMI ei tue ketjutusta.
  • Voit liittää vain yhden ulkoisen näytön Mac-laitteeseen, jossa on M1- tai M2-piirisarja. Lisätietoja Mac-laitteiden mallien liittämisestä ulkoisiin näyttöihin on Applen sivustossa.

Saako näyttö virtaa ketjutuksen kautta?

• Ei, DisplayPort ei voi antaa virtaa. Kullekin näytölle on oltava erillinen virtajohto.

Miksi ketjutus ei toimi?

• Tarkista ensin seuraavat seikat.
    • Varmista, että näytöt tukevat MST (Multi-Stream Transport) -ominaisuuksia. Vanhemmat näytöt eivät aina tue MST-ominaisuuksia, ja näyttö ei välttämättä tue ketjutusta.
    • Varmista, että käytät laadukkaita kaapeleita. Ketjutusta tukevat vain DisplayPort (vähintään versio 1.2 JA MST) tai Thunderbolt (vähintään versio 3). HDMI ei tue ketjutusta.
    • Päivitä tietokoneen näytönohjaimen ajurit. Vanhentuneet tai vioittuneet näytönohjaimen ajurit voivat aiheuttaa näyttöongelmia.
    • Jos ketjussa käytetään liian monta näyttöä, näytössä voi ilmetä ongelmia. Jotkin tietokoneet tukevat vain kahta tai kolmea näyttöä. Jos käytät kannettavan tietokoneen näyttöä ja kahta näyttöä, voit ylittää rajan liittämällä sarjaan kolmannen näytön. Irrota yksi näytöistä tai poista kannettavan tietokoneen näyttö käytöstä, jotta kolmas näyttö toimii oikein.