• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Korjaa projektorien yleiset ongelmat

Projektoreja käytetään usein esityksissä liiketapaamisissa, opetuksessa ja jopa kodin elokuvailloissa.

Pysyykö projektorin näyttö tyhjänä käynnistymisen jälkeen? Jos havaitset jonkin seuraavista oireista, ehdotetuista pikatoimista voi olla apua.

• Projektori ei käynnisty.
  • Projektori käynnistyy, mutta kuvaa ei ole, tai näyttö on tyhjä tai musta.
  • Projektorin kuva näkyy sumeana, rakeisena tai vääristyneenä näytössä.

Näiden pikaohjeiden avulla voit ratkaista projektorin yleisiä ongelmia.

Korjaus 1: Tee laitekäynnistys.

Laitekäynnistys auttaa poistamaan staattista sähköä, joka voi aiheuttaa projektoriin liittyviä ongelmia. Tee laitekäynnistys seuraavasti.

1. Sammuta projektori.
  2. Irrota virtajohto projektorista.
  3. Pura sähkövaraus pitämällä virtapainiketta painettuna 15–20 sekunnin ajan.
  4. Kytke virtajohto projektoriin ja käynnistä se.

Korjaus 2: Tarkista, toimiiko projektori.

Jos tietokone käynnistyy, mutta projektori ei käynnisty tai näyttö on tyhjä tai musta, tarkista, toimiiko projektori oikein.

1. Käynnistä projektori ja tarkista, palaako virtavalo.
  2. Jos projektori ei käynnisty, irrota projektorin virtajohto ja liitä se uudelleen.
  3. Käytä toimivaa pistorasiaa. Ohita jatkojohdot tai ylijännitesuojat. Viallinen ylijännitesuoja voi aiheuttaa virtaongelmia.
  4. Jos projektori toimii oikein, mutta näyttöongelma jatkuu, siirry seuraavaan vaiheeseen. Jos projektori ei kuitenkaan käynnisty edellä mainittujen toimien jälkeen, kysy Dellin teknisestä tuesta lisätietoja korjausvaihtoehdoista.

Korjaus 3: Tarkista videokaapeli ja videolähteen asetukset.

Näytön ja projektorin heikko yhteys voi aiheuttaa näyttöön liittyviä ongelmia. Laitteiden liittäminen uudelleen voi usein auttaa ratkaisemaan ongelman.

1. Sammuta tietokone ja projektori.
  2. Irrota videokaapeli, jolla projektori on kytketty tietokoneeseen.
  3. Tarkista tietokoneen ja projektorin grafiikkaportti ja videokaapeli vioittumisen tai taipuneiden nastojen varalta. Jos vikoja ei ole, liitä projektori uudelleen tietokoneeseen. Jos käytössäsi on toinen videokaapeli, kokeile liittää laitteet uudella kaapelilla.
    HUOMAUTUS: Tarkista projektorin ja tietokoneen käyttöoppaasta, mitä videokaapeleita kyseiset laitteet tukevat.
  4. Määritä projektorille oikea videolähde. Jos tietokone on esimerkiksi liitetty projektorin HDMI-liitäntään, määritä projektorin lähdeasetus käyttämään HDMI-liitäntää. Lisätietoja on Dell-projektorien käyttöoppaassa.
  5. Käynnistä tietokone ja tarkista, onko näyttöongelma ratkennut.

Korjaus 4: Tarkista tarkennus- ja väriasetukset.

Virheelliset väriasetukset voivat aiheuttaa näyttöongelmia, kuten vääristymiä, värinmuutosta, vain osittaisen projektorikuvan näkymisen tai kuvan osan viivästymistä tai kuvan ylösalaisin olon tai kääntymisen.

Virheelliset tarkennusasetukset voivat aiheuttaa projektorin näyttökuvaan sumeutta tai rakeisuutta.

HUOMAUTUS: Valikkoon siirtyminen ja asetukset saattavat vaihdella mallin mukaan. Katso mallikohtaiset tiedot Dell-projektorien käyttöoppaasta.

1. Tarkista ja varmista, että määrität tarkennuksen oikein. Määritä tarkennus projektorin tarkennusrenkaalla.
  2. Puhdista projektorin linssi linssiharjalla tai pehmeällä mikrokuitulinssiliinalla.
  3. Säädä projektorin kuva-asetuksia.
  4. Vaihda ekotilasta normaalitilaan. Lamppujen käyttöikä pitenee ekotilassa.
    HUOMAUTUS: Projektorin lamppu voi haalistua ajan ja käytön myötä. Projektorin lamppu kannattaa vaihtaa, jos kuva on edelleen himmeä. Katso tuotteen oppaista tietoja lampun keskimääräisestä käyttöiästä.
  5. Tarkista projektorin tarkkuus ja kuvan kokoasetukset projektorissa.

Korjaus 5: Nollaa projektori.

Projektorin oletusasetusten palauttaminen auttaa usein ratkaisemaan ongelmia, jotka johtuvat projektorin virheellisistä asetuksista.

Nollausprosessi saattaa vaihdella tuotteen mukaan. Katso mallikohtaiset nollausohjeet Dell-projektorien käyttöoppaasta.

Mitä jos projektorissa on edelleen ongelma?

Jos projektorin ongelma ei ratkea näillä pikatoimilla, kokeile näitä lisätoimia projektorin ongelmien korjaamiseksi.

Videoresurssit

Muut resurssit

Kahden tai usean näytön määrittäminen
Opi määrittämään kaksi näyttöä tai useita näyttöjä. Kahden tai usean näytön määrittäminen
Äänilaitteet ja kaiuttimet
Äänilaitteet ja kaiuttimet
Tukea kaiuttimien, kuulokkeiden ja mikrofonien ääniongelmille. Äänilaitteet ja kaiuttimet
Ajurituki
Ajurituki
Lue lisää eri tavoista ladata ja asentaa Dell-tuotteiden Dell-ajureita. Ajurituki
Tukikirjasto
Kaikki tietokanta-artikkelit ovat käytössäsi. Tukikirjasto