• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Uw randapparatuur instellen

Met de Windows plug-and-play-functie kunt u gemakkelijker externe apparaten instellen met uw nieuwe Windows-computer.

Laat ons u helpen met een kort overzicht van het aansluiten van een monitor, het koppelen van Bluetooth-apparaten, het koppelen van uw telefoon, het aansluiten van een USB-webcam of het instellen van een dockingstation.

Verbinding maken met een extern beeldscherm

Hebt u een tweede beeldscherm nodig voor uw laptop of desktop? Met een tweede monitor hebt u een grotere werkruimte, waardoor het eenvoudiger is om op meerdere vensters tegelijk te multitasken en meerdere venster weer te geven. Bovendien kan het uw algehele productiviteit en uw kijkervaring verbeteren.

1. Sluit de voedingskabel op de monitor en het stopcontact aan.
  2. Sluit de videokabel aan op de monitor en de computer met behulp van de HDMI-, DisplayPort-, USB-C- of Thunderbolt-kabel.
  3. Schakel de monitor in en selecteer de relevante videobron. Als de monitor bijvoorbeeld is aangesloten via DisplayPort, stelt u de videobron in op DP of DisplayPort.
  4. Schakel de computer in en stel uw scherminstellingen in.

Helderheid, nachtlamp, schaal, beeldschermrichting beeldschermresolutie, meerdere beeldscherminstellingen in Windows

Een videokabel aansluiten van de monitor naar een desktop en laptop

Extra hulp nodig met monitoren of beeldschermen? Ga naar onze site voor support voor monitoren of beeldschermen.

Verbinding maken met Bluetooth-apparaten

Maak in Windows verbinding met uw Bluetooth-apparaat. Of u nu verbinding maakt met een Bluetooth-luidspreker, hoofdtelefoon, toetsenbord of muis, de stappen om uw Bluetooth-apparaat te koppelen zijn hetzelfde.

1. Schakel eerst de detectiemodus in op uw Bluetooth-apparaat. Raadpleeg de documentatie van uw Bluetooth-apparaat voor meer informatie over het inschakelen van de detectiemodus.
  2. Ga naar Start > Instellingen > Bluetooth en apparaten > Apparaat toevoegen > Bluetooth.
  3. Selecteer het apparaat waarmee u verbinding wilt maken. Als de koppeling is voltooid, selecteert u Gereed.

Bluetooth-instellingen openen

De apparaatknop en de schakelknop Bluetooth aan/uit toevoegen onder Bluetooth-instellingen in Windows

Laptops en desktops koppelen aan Bluetooth-apparaten zoals toetsenbord, muis, headset of een pen

Problemen met Bluetooth? Zie onze beknopte handleiding voor het oplossen van Bluetooth-problemen.

Uw telefoon verbinden

Synchroniseer uw telefoon om verbonden te blijven met Windows.

1. Open Phone Link of zoek naar en open de Phone Link-app .
  2. Selecteer Android of iPhone en scan de QR-code om de installatie te voltooien.
  3. Voorkeuren voor meldingen aanpassen

Ga naar Phone Link Help en leren om problemen op te lossen en apparaatsynchronisatie optimaal te benutten.

Android- of iPhone-knop selecteren in de Windows Phone Link-app

Uw printer verbinden

Als uw printer verbinding maakt met een USB-kabel, sluit u deze aan op uw apparaat en schakelt u de printer in. De printer maakt automatisch verbinding en Windows downloadt en installeert de juiste drivers. Windows 11 en Windows 10 ondersteunen de meeste printers, dus hoeft u waarschijnlijk geen speciale printersoftware te installeren. Extra printerdrivers en support zijn mogelijk beschikbaar als u Windows bijwerkt.

Volg deze stappen om een draadloze printer te verbinden.

1. Ga naar Start > Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers en scanners
  2. Selecteer naast Een printer of scanner toevoegen, Apparaat toevoegen.
  3. Wacht tot Windows printers in de buurt vindt, zoek naar de printer die u wilt gebruiken en selecteer Apparaat toevoegen. Als u de printer wilt verwijderen, selecteert u de printer en vervolgens Verwijderen.
  4. Als u de printer niet ziet, probeert u het probleem op te lossen door deze snelle stappen te volgen om printerproblemen op te lossen.

Een printeroptie toevoegen onder de printerinstellingen in Windows

Een USB-kabel aansluiten van de printer naar een desktop en laptop

Uw webcam verbinden

Een in een laptop geïntegreerde webcam of camera werkt standaard. Er is geen extra configuratie vereist. Als u een externe USB-webcam op uw desktop of laptop instelt, sluit u de USB-kabel aan op uw computer. Windows downloadt en installeert automatisch de juiste drivers.

Als u uw webcam wilt testen, gaat u naar Start > Alle apps > camera.

Als u merkt dat uw webcam niet werkt in specifieke applicaties, zorgt u ervoor dat u toegang hebt tot de camera. Ga verder met problemen oplossen als uw webcam niet werkt in Windows.

Schakelen tussen cameratoegang onder de privacy-instellingen van de camera in Windows

Een USB-webcam aansluiten op een desktop en laptop

Een dockingstation instellen

Een dockingstation, ook wel een poortreplicator, helpt verbinding te maken met verschillende apparaten om te profiteren van de voordelen van een desktopcomputer, zonder dat dit ten koste gaat van de draagbaarheid van een laptop.

1. Voordat u uw dockingstation instelt, moet u de drivers en de BIOS van uw laptop bijwerken.
  2. Sluit de voedingskabel aan op het dockingstation.
  3. Sluit het dockingstation aan op de laptop met behulp van de USB-C- of Thunderbolt-kabel.
  4. Download en installeer de nieuwste drivers met behulp van Dell Update of Dell Command Update.
  5. Sluit externe apparaten, zoals een monitor, toetsenbord en muis, aan op het dockingstation.

Of u nu een Dell Universal dock of Thunderbolt dock gebruikt, u kunt hulp krijgen bij het oplossen van problemen met uw Dell dockingstation.

Een dockingstation aansluiten op uw laptop

Laten we u vervolgens helpen Windows op uw nieuwe pc aan te passen.

Videobronnen (in het Engels)

Getting Started: Set Up External Peripherals

Let us give you a quick overview of how to connect external devices such as displays, printers, and webcam to your new Windows PC.
After you set up your external devices, go to our personalize your Windows page to learn how to customize display settings, change the wallpaper, add users, enhance user account security, and more.

Helpful links (Show/Hide):
If you need additional help to set up a monitor, go to our monitors or displays page
If you need help to fix Bluetooth issues, go to our Bluetooth support page
Want to learn more about Phone Link or having trouble with the Phone Link app? Go to the Phone Link app help & learning page on Microsoft Support.
If you are having issues with webcam not working, go to our webcam support page. You can also watch our webcam troubleshooting video on YouTube
Need help with a Dell universal or thunderbolt docking station? Go to our Dell Docking Station support page.