• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Uw Windows personaliseren

Windows op uw computer aanpassen voegt niet alleen uw persoonlijkheid toe, maar verbetert ook uw algehele gebruikerservaring. U kunt de achtergrond of bureaubladachtergrond, het kleurenschema (inclusief licht- of donkere modus), lettertypen en wat u ziet in het menu Start en de taakbalk aanpassen. Daarnaast kunt u de geluiden, muisaanwijzers en zelfs de schermafbeelding aanpassen om een unieke en op maat gemaakte omgeving te creëren die bij uw voorkeuren past.

Een aangepaste achtergrond instellen

Als u uw eigen achtergrond of bureaubladachtergrond wilt instellen, gaat u naar Start > Instellingen > Personalisatie > Achtergrond. U kunt een foto en raster kiezen voor uw desktopafbeelding. U kunt uw achtergrond ook personaliseren met een foto, effen kleur of een diavoorstelling.

Uw Windows-achtergrond instellen

Selecteer uw achtergrond, foto en raster voor uw bureaubladafbeelding in de Achtergrondinstellingen-app in Windows

Uw beeldscherminstellingen personaliseren

Beeldscherminstellingen in Windows, zoals resolutie, oriëntatie, helderheid en kleurkalibratie, kunnen worden geopend via de Instellingen-app. Met deze instellingen kunt u uw beeldscherm aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren en visuele helderheid optimaliseren. Daarnaast kunt u ook de schaal en tekstgrootte aanpassen, zodat u comfortabel kunt kijken op verschillende schermformaten.

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem > Beeldscherm.
  2. Als u de grootte van uw tekst en apps wilt wijzigen, kiest u een optie in het menu naast Schaal.
  3. Als u de schermresolutie wilt wijzigen, gebruikt u het menu naast Beeldschermresolutie.
  4. Als u de helderheid van het ingebouwde beeldscherm wilt verhogen of verlagen, gebruikt u de schuifregelaar naast Helderheid.
  5. Als u warmere kleuren wilt gebruiken om blauw licht te blokkeren, schakelt u de wisselknop in naast nachtlamp. Pas de instellingen voor de nachtlamp aan door de sterkte te wijzigen en een schema in te stellen.

DE Instellingen voor weergave-app openen

Helderheid, nachtlamp, schaal, beeldschermrichting beeldschermresolutie, meerdere beeldscherminstellingen in Windows

Microsoft-account

Uw Microsoft-account verbindt al uw Microsoft-apps en -services. Voordat u besluit een nieuw Microsoft-account aan te maken, moet u controleren of u er al eentje heeft. Het is het account dat u gebruikt om u aan te melden bij Skype, Outlook.com, OneDrive, Windows Phone en Xbox LIVE. Controleren of ik een Microsoft-account heb.

De Accounts-instellingen-app openen

Gebruikersnaam, aanmeldopties en profielfoto onder de gebruikersaccountinstellingen in Windows

Extra gebruikers toevoegen

Met verschillende accounts op een gedeeld apparaat kunnen meerdere mensen hetzelfde apparaat gebruiken. Elke gebruiker kan zijn of haar eigen aanmeldgegevens hebben, plus toegang tot zijn of haar eigen bestanden, favorieten en bureaubladinstellingen. De beste manier om een andere gebruiker toe te voegen aan uw computer is door deze aan te melden met een Microsoft-account.

Als u een nieuwe gebruiker wilt toevoegen, gaat u naar Start > Instellingen > Accounts > Overige gebruikers.

Als u problemen hebt met het toevoegen van een Microsoft-account, raadpleegt u de veelgestelde vragen over het Microsoft-account.

Accountknop toevoegen onder de instellingen van andere gebruikers in Windows

Beveiliging gebruikersaccount

Beveilig uw Windows-aanmelding met een wachtwoord of Windows Hello-functies zoals gezichtsherkenning, vingerafdruk of een pincode op ondersteunde apparaten.

Als u toegang wilt krijgen tot uw aanmeldopties, gaat u naar Start > Instellingen > Accounts > Aanmeldopties.

Windows Hello, gezichtsherkenning, vingerafdrukherkenning, pincode, wachtwoordinstellingen onder de aanmeldopties in Windows

Uw wachtwoord of pincode voor Windows wijzigen of beheren

Als u uw wachtwoord of pincode wilt wijzigen, gaat u naar Start > Instellingen > Accounts > Aanmeldopties.

• Selecteer Pincode (Windows Hello), en vervolgens Pincode wijzigen.
  • Selecteer Wachtwoord en vervolgens Wijzigen.

Windows Hello

Met Windows Hello kunt u zich aanmelden bij uw apparaat met gezichtsherkenning, vingerafdruk, irisscan of een pincode op ondersteunde apparaten.

Als u Windows Hello wilt inschakelen, gaat u naar Start > Instellingen > Accounts > Aanmeldopties. Selecteer de Windows Hello-methode die u wilt instellen en selecteer Instellen.

Als u Windows Hello wilt uitschakelen of verwijderen, gaat u naar Start > Instellingen > Accounts > Aanmeldopties. Selecteer de Windows Hello-methode die u wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.

Uw apparaat vergrendelen

Als u uw apparaat een paar minuten onbeheerd achterlaat, is het een goede gewoonte om het te vergrendelen. Dit helpt voorkomen dat anderen uw scherm bekijken of dat ze iets op uw apparaat kunnen openen.

Druk op de Windows-logotoets + L om uw apparaat te vergrendelen.

Windows-vergrendelingsscherm met tijd en datum

Tijd en taal

De weergavetaal die u selecteert, wijzigt de standaardtaal die wordt gebruikt door Windows-functies zoals Instellingen, Verkenner en andere applicaties. Volg deze stappen om de weergavetaalinstellingen in Windows te beheren.

1. Ga naar Start > Instellingen > Tijd en taal > Taal en regio.
  2. Kies een taal in het menu Weergavetaal van Windows of selecteer naast Voorkeurstalen Een taal toevoegen om de gewenste taal te installeren.

Stel uw tijd en tijdzone automatisch in of stel ze handmatig in Windows in. Als u uw tijd en tijdzone in Windows wilt instellen, gaat u naar Start > Instellingen > Tijd en taal > Datum en tijd. Schakel Tijd automatisch instellen in of kies handmatig uw tijdzone.

Opties voor datum, tijd, taal, regio, typen en spraak onder de Instellingen voor tijd en taal in Windows

Standaard-apps wijzigen

Of het nu gaat om het instellen van een andere webbrowser, e-mailclient of mediaspeler als standaardoptie, Windows biedt flexibiliteit en gemak bij het afstemmen van de gebruikerservaring op individuele voorkeuren.

Wilt u uw standaardbrowser of andere standaardapplicaties wijzigen? Ga naar Start > Instellingen > Apps > Standaard-apps en stel de voorkeuren voor uw standaard-apps in.
Als u de standaard-app wilt wijzigen, kunt u het volgende doen:

• Stel een standaardinstelling in voor het bestandstype of het koppelingstype. Voer het gewenste bestand of koppelingstype in de zoekbalk in en kies welke app dat bestand of koppelingstype kan openen.
  • Stel de standaardinstellingen voor applicaties in. Selecteer een app om te zien welk bestand of koppelingstype het kan openen, selecteer het bestand of het koppelingstype en kies vervolgens de gewenste app.
Standaardinstellingen instellen voor bestandstype of applicatie onder de Instellingen voor standaard-apps in Windows

Laten we u nu helpen meer te weten te komen over software die vooraf op uw Windows-pc is geïnstalleerd.

Videobronnen (in het Engels)

Getting Started: Personalize Your Windows

Let us help you customize Windows on your Dell PC. Learn how to set a wallpaper, customize display settings, change the font, or color scheme, add new users, add a PIN or enable fingerprint for account security, and more.

After customizing Windows, let us see which Dell apps come preinstalled on your new Dell PC.

Helpful links:
If you need help to check if you already have a Microsoft Account, go to the Microsoft account help page
If you are having trouble adding an account in Windows, go to the Microsoft Account FAQ page for help