• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Stuur uw Dell laptop voor reparaties

Dell biedt een geautomatiseerde manier om een collect and return service te maken zonder contact op te nemen met de technische support van Dell.

Onze door Dell gecertificeerde technici helpen bij het diagnosticeren en repareren* van uw laptop in het Dell reparatiecentrum.

*Garantievoorwaarden zijn van toepassing Voor problemen die niet onder de functie “automatisch zelf verzenden” vallen, kan de technische support van Dell u helpen bij het diagnosticeren en plannen van een collect and return service volgens de garantiedekking van uw laptop.

Videogids voor hulp bij het verzenden van uw Dell laptop voor reparaties

Bekijk deze video voor meer informatie over het verzenden van uw Dell laptop voor reparaties met behulp van onze collect and return service.

Welke apparaten kunnen worden verzonden voor reparaties met behulp van de geautomatiseerde collect and return service?

Alienware, Chromebook, Inspiron, Latitude, Precision Mobile Workstation, Vostro en XPS laptops met een actieve hardwaregarantie worden ondersteund.

Waar is momenteel de geautomatiseerde collect and return service beschikbaar?

De geautomatiseerde collect and return service wordt momenteel aangeboden in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Welke problemen worden gedekt door de geautomatiseerde collect and return service?

De geautomatiseerde mail-in-reparatieservice wordt aangeboden voor beeldscherm- of videoproblemen, problemen met voeding en opstarten of problemen met de harde schijf.

Kan ik mijn laptop naar het reparatiecentrum sturen voor andere problemen?

De geautomatiseerde collect and return service is niet beschikbaar voor andere problemen dan de hierboven vermelde problemen. Volgens de garantiedekking van uw Dell laptop kan het echter nodig zijn dat Dell Technical Support u vraagt uw laptop voor reparaties binnen de garantie naar het Dell reparatiecentrum te sturen.

Hoe kan ik een geautomatiseerde Dell collect and return service plannen?

Stap 1: Een reparatieservice plannen

1. 1. Ga naar www.dell.com/support.
  2. Identificeer uw Dell laptop met behulp van de servicetag.
  3. Klik in de zwevende tegel Contact opnemen met Support op Technische support.
  4. Identificeer het symptoom of probleem dat uw Dell laptop ondervindt.
    OPMERKING: Deze geautomatiseerde mail-in-service is beschikbaar voor problemen met videoweergave, voeding en opstarten of problemen met de harde schijf. Neem voor andere problemen contact op met de technische support van Dell om een mail-in-reparatieservice te plannen.

Selecteer een ondersteund probleem in de lijst om een collect and return service te plannen
  5. Klik in het gedeelte Collect and Return Service op Aan de slag.
    Collect and Return service onder de beschikbare supportopties voor uw Dell laptop
  6. Vul het formulier in met alle vereiste informatie en dien de aanvraag in.

Stap 2: Verpak en verzend uw systeem.

1. Het Dell reparatiecentrum neemt contact met u op om de ophaaldatum voor uw laptop te regelen.
  2. Vergeet vóór het versturen van uw computer niet om het volgende te doen:
    1. Maak een back-up van uw data. Wij moeten tijdens de reparatie mogelijk het oorspronkelijke in de fabriek geïnstalleerde besturingssysteem opnieuw installeren. Hierdoor kunt u uw data (inclusief programma's, functies en instellingen) verliezen.
    2. Verwijder vertrouwelijke of bedrijfseigen informatie. Dell is niet verantwoordelijk voor vertrouwelijke, bedrijfseigen of persoonlijke informatie; verloren of beschadigde data; of beschadigde of verloren verwisselbare media.
    3. Verwijder accessoires. Vergeet niet uw geheugenkaarten, flash-stations, cd-stations, SIM-kaarten of andere externe apparaten te verwijderen.
    4. Houd andere accessoires bij u. Verzend geen toetsenbord, muis en andere externe apparaten.
    5. Plaats de voedingsadapter met voedingskabel in de doos.
  3. Volg de verpakkings- en verzendinstructies die zijn verzonden naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven op het moment van het plannen van de collect and return service.

Als het besturingssysteem opnieuw moet worden geïnstalleerd op uw systeem, wordt het systeem hersteld naar de Windows-versie die oorspronkelijk was geïnstalleerd op uw computer.

Ga naar Dell Digital Delivery of Dell Digital Locker om Microsoft Office en andere software die via Dell is aangeschaft te downloaden. Voor aankopen die buiten Dell zijn gedaan, gebruikt u de installatiemiddelen die u op het moment van aankoop hebt ontvangen.

Stap 3: Diagnose en reparatie van uw systeem.

Bij ontvangst in de reparatielocatie van Dell zal een gecertificeerde technicus van Dell uw laptop in onze reparatielocatie diagnosticeren en repareren en een gedetailleerd rapport opsturen.

Stap 4: Ontvang uw systeem.

Het apparaat wordt binnen ongeveer 10 tot 12 werkdagen na de ophaaldatum gerepareerd.

Videobronnen (in het Engels)

Self-Dispatch for Collect and Return Service

Let us guide you through sending your Dell laptop for repair through Dell's Collect and Return service without contacting Dell Technical Support.