Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Veelgestelde vragen over Trusted Platform Module (TPM) voor Windows 11

Samenvatting: Dit artikel bevat antwoorden op veelgestelde vragen over Trusted Platform Module (TPM).

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Instructies

TPM 2.0 is vereist voor het uitvoeren van Windows 11, als een belangrijke bouwsteen voor beveiligingsfuncties. TPM 2.0 wordt gebruikt in Windows 11 voor verschillende functies, waaronder Windows Hello voor identiteitsbeveiliging en BitLocker voor databescherming.

Als u overweegt te upgraden naar Windows 11, controleert u of TPM 2.0 is ingeschakeld op uw apparaat. Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het upgraden van TPM.

TPM is een beveiligingstechnologie die de computerbeveiliging verhoogt tegen softwarelekken.

Praktisch gesproken wordt de TPM gebruikt voor meerdere functies die de beveiliging van uw apparaat verhogen:

  • BitLocker-stationsversleuteling: Versleutelt de computerschijf automatisch om uw data veilig te houden.
  • Preventie van data-uitvoering: Voorkomt dat onbevoegde applicaties zoals malware in het geheugen worden uitgevoerd.
  • Windows Hello: Veilige gebruikersauthenticatie zonder wachtwoord.
  • Veilig opstarten en Measured Boot: Voorkom dat schadelijke drivers en rootkits het opstartproces van het besturingssysteem onderscheppen.

Dell computers die vanaf 2015 worden geleverd, ondersteunen TPM 2.0. U kunt dit controleren in Windows Apparaatbeheer:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start van Windows .
  2. Klik op Apparaatbeheer.
  3. Vouw de tak Beveiligingsapparaten uit.

U ziet nu de vermelding Trusted Platform Module 2.0.

OPMERKING: Als er geen tak Beveiligingsapparaten wordt vermeld, raadpleegt u het Microsoft Knowledge Base-artikel TPM 2.0 inschakelen op uw pc Deze hyperlink brengt u naar een website buiten Dell Technologies. voor meer informatie.

Regionale implementaties:

Verschillende ISO-lidslanden (waaronder Australië, België, Canada, China, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Quebec, Ierland, Italië, Japan, de Republiek Korea, Kazachstan, Maleisië, Nederland, Nigeria, Noorwegen, de Rusland federatie, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) hebben in 2015 de TPM 2.0-standaard goedgekeurd. Lokale wetten en voorschriften voor de import en het gebruik van cryptografische componenten in computersystemen kunnen variëren. Volg de stappen in dit artikel om te controleren of uw systeem TPM is ingeschakeld. Neem contact op met uw accountteam voor hulp. Raadpleeg voor meer informatie de Specificatie van de Trusted Computing Group TPM 2.0 Library die is goedgekeurd als internationale ISO/IEC-standaard. Datum publicatie: 29 juni 2015 Deze hyperlink brengt u naar een website buiten Dell Technologies. .

Rusland:

De Euraziatische economische commissie #30 staat de import van computersystemen met cryptografische apparaten toe sinds 2015.

China:

2018: De meeste systemen die worden geleverd voor de Volksrepubliek China die vooraf zijn geïnstalleerd met Windows 10 die worden geleverd met PTT (voor Intel CPU's) of fTPM (voor AMD CPU's) en voldoen aan de TPM 2.0-vereisten voor Windows 11. Uitzonderingen zijn van toepassing op basis van bestelde configuratie.

OPMERKING: Sommige modellen bieden mogelijk geen of alleen firmware TPM-ondersteuning (Intel PPT). Bekijk de Dell computers die zijn getest voor een upgrade naar Windows 11.

Microsoft heeft een nieuwe vereiste dat TPM 2.0 of een equivalent ervan is ingeschakeld voordat Windows 11 kan worden geïnstalleerd. Dit betekent dat niet alle computers in aanmerking komen voor de Windows 11-upgrade.

Zie onze lijst met geteste computers die voldoen aan of hoger zijn dan de hardware- en softwarevereisten van Microsoft voor de upgrade naar Windows 11, in het Dell Knowledge Base-artikel: Dell computers die zijn getest voor upgrade naar Windows 11.

Microsoft biedt een applicatie om te zien of uw pc Windows 11 kan uitvoeren. Ga naar de PC Health Check-website Deze hyperlink brengt u naar een website buiten Dell Technologies. om de applicatie te downloaden en uit te voeren.

Als u de TPM-mogelijkheden op uw computer wilt controleren en inschakelen, raadpleegt u het Dell Knowledge Base-artikel De Trusted Platform Module (TPM) inschakelen.

Zowel PPT als fTPM ondersteunen de Windows 11 TPM-vereisten. Zie hieronder voor regionale verschillen en volg de stappen in dit document om te controleren of uw systeem TPM-compatibel en TPM 2.0-compatibel is.

PTT of Platform Trust Technology is een firmware-uitbreiding van Intel die Microsoft TPM-vereisten ondersteunt.

fTPM of firmware TPM is een firmwaretechnologie van AMD die Microsoft TPM-vereisten ondersteunt.

Windows 11 installeert op systemen met PTT, fTPM of hardware-TPM die voldoen aan de TPM 2.0-standaard.

Dit kan meerdere redenen hebben:

BIOS-modus:

Het systeem-BIOS is waarschijnlijk ingesteld op legacy-modus.

Voor TPM 2.0 moet het BIOS in native UEFI-modus werken.

Zie het Dell Knowledge Base-artikel De Trusted Platform Module (TPM)) inschakelen over het inschakelen van TPM op uw computer.

LET OP: Als u overschakelt van legacy- naar UEFI-modus, kan de huidige Windows-installatie niet worden opgestart en moet Windows opnieuw worden geïnstalleerd.

Technisch probleem:

De TPM-optie kan tijdelijk verdwijnen.

TPM-optie ontbreekt in de BIOS-instellingen bij Latitude, Precision of XPS

De TPM-firmware op uw Dell computer met succes bijwerken

De optie TPM upgrade of downgrade werd aangeboden op bepaalde commerciële apparaten om het Windows 7 downgradeprogramma van Microsoft in te schakelen. De in aanmerking komende apparaten kunnen later worden geüpgraded naar TPM 2.0. Deze optie is niet beschikbaar op consumentenapparaten.

Raadpleeg het Dell Knowledge Base-artikel Dell systemen die kunnen upgraden van TPM versie 1.2 naar 2.0 voor een lijst met computers die kunnen worden bijgewerkt van TPM 1.2 naar 2.0.

Als uw computer in aanmerking komt voor een TPM-upgrade, kan de TPM-firmware-update worden gedownload van onze website Drivers en downloads .

OPMERKING: Zie voor meer informatie over het downloaden van de TPM-firmware het Dell Knowledge Base-artikel Veelgestelde vragen over drivers en downloads. De TPM-firmware bevindt zich in de categorie Beveiliging (als uw computer compatibel is).

Meer informatie over het oplossen van veelvoorkomende problemen met Trusted Platform Module (TPM) en BitLocker voor hulp bij het oplossen van veelvoorkomende problemen.

Extra informatie

Zelfstudie over Dell Trusted Platform Module

Duur: 04:08
Ondertiteling: Beschikbaar in meerdere talen. Klik op het pictogram Ondertiteling en selecteer de gewenste taal.


Uw Trusted Platform Module (TPM) inschakelen

Duur: 03:49
Ondertiteling: Beschikbaar in meerdere talen. Klik op het pictogram Ondertiteling en selecteer de gewenste taal.


Aanbevolen artikelen

Hier zijn enkele aanbevolen artikelen met betrekking tot dit onderwerp die voor u interessant kunnen zijn.

Artikeleigenschappen


Datum laatst gepubliceerd

01 dec. 2023

Versie

15

Artikeltype

How To