Highlighted
rogers78
Bronze

OME 2.3 on Windows Server 2016

I'm trying to install a fresh copy of OME 2.3 on a fresh Windows Server 2016. When I select to install all critical dependencies, it freezes on Installing IIS Role Services. The wheel stops spinning. I've tried this twice on two different fresh servers.

How can I troubleshoot this?

0 Kudos
7 Replies

RE: OME 2.3 on Windows Server 2016

Hi, thanks for the query.

For digging further, please confirm:

1. WS 2016 OS version.

2. Does the system has Internet connectivity?

3. Does rebooting the server fixes the problem?

Thanks,

Shivendra

0 Kudos
rogers78
Bronze

RE: OME 2.3 on Windows Server 2016

Hi,

1. Windows Server 2016 Standard Version 10.0.14393

2. Yes

3. No

0 Kudos

RE: OME 2.3 on Windows Server 2016

Thanks for the info.

Can you run following powershell command, then launch OME installer and see if problem gets resolved?

Install-WindowsFeature web-webserver,Web-Common-http,Web-App-Dev,web-asp,web-asp-net45,web-default-doc,web-isapi-ext,web-isapi-filter,web-filtering,web-security,web-stat-compression,web-server,web-basic-auth,web-windows-auth,web-url-auth,web-http-errors,web-mgmt-console,Web-Dyn-Compression,web-http-redirect

Thanks,

Shivendra

0 Kudos
rogers78
Bronze

RE: OME 2.3 on Windows Server 2016

After running the powershell, it seems like IIS is now installed, so OME installer advanced a bit further but got stuck in a Not Responding state for over an hour. I rebooted, and then installed all the prerequisites manually. As you can see below, it looks ok now. But when I click Install Essentials, it still fails

0 Kudos

RE: OME 2.3 on Windows Server 2016

Thanks for info.

Please see if below thread helps now:

en.community.dell.com/.../20018103

Thanks,

Shivendra

0 Kudos
rogers78
Bronze

RE: OME 2.3 on Windows Server 2016

That solved it. Installation is continuing. Thank you.

0 Kudos

RE: OME 2.3 on Windows Server 2016

Glad that it worked out.

Thanks,

Shivendra

0 Kudos