Highlighted
Waqaas
1 Copper

Re: Weird sound issue XPS 17(L702x)

i have a solution 100 % to this problem . so whoever has the problem just consult me. i have fixed my sound problem for xps 17 l702x which technical support unable to find.

0 Kudos
Waqaas
1 Copper

Re: Weird sound issue XPS 17(L702x)


i have a solution 100 % to this problem . so whoever has the problem just consult me. i have fixed my sound problem for xps 17 l702x which technical support unable to find.

you can call me at    to solve the problem...

0 Kudos

Re: Weird sound issue XPS 17(L702x)

Hi Waqaas/all

I think your solution worked. i un-installed McAfee and so far so good. i havn't heard any of the audio distortion /Lag. fingers crossed it works.

I also explicitly told the computer i had 8 cores in MSCONFIG.

im not a 100% sure which solution fixed it but it works thank god!!!

Finally BF3 without any glitching!

thanks to everyone for there help.

and best of luck to everyone with this issue.  I know your pain.

Kind regards,

Neil

0 Kudos
Waqaas
1 Copper

Re: Weird sound issue XPS 17(L702x)

dont worry u wont listen that distortion again

0 Kudos
Zhiki
1 Copper

Re: Weird sound issue XPS 17(L702x)

I also tough the issue was solved after some trials an errors but it came back and the last time the PC died entirely on me.

I found ASUS G74SX-DH72 It looks like a very good and reliable system.

Kudos to Dell customer support which allowed me to send the laptop back - death after only 20 days of usage.

I swear to god I still close my eyes and heard the chirping noise coming from the mother board.

0 Kudos
Waqaas
1 Copper

Re: Weird sound issue XPS 17(L702x)

hi guys

               once again i m reminding you that uninstall mcafee and ur laptopn will get rid of the sound and laptop freezing issue. it is nothing to do with RAID driver or processor cores. so stop worrying and uninstall mcafee. and thank me to put an end to ur pain. DELL is not interested in solving the issues of the customers. they have send me the wifi that didnt make any difference. thats y i worked and found the solution after spending a whole day on that.   so try that u will b happy and let me know what u feel after that problem gone.

0 Kudos
raunak_l
1 Copper

Re: Weird sound issue XPS 17(L702x)

@waqaas

Appreciate your trying to help people and suggesting that you've found the solution (by increasing the size of your text). Honestly your comments are from the perception of a fish in the pond.... and they dont hold good for the fish in the sea.

You're not the first person to suggest uninstalling McAfee would rid us all of the audio stutter, there's been plenty people suggesting the same. UNFORTUNATELY, THAT'S NOT THE SOLUTION. I'm sure you've not done your homework. If you run a google/youtube/dell forums search for the issue - and then really bother to read through them you'd figure that UNINSTALLING MCAFEE is not the solution!!!!

Bought my L702x in June 2011, problem existed since the purchase and got worse over time.... I uninstalled McAfee for 2 reasons 1> it's crap and 2> people suggested that the audio stutter/crackle might actually go away on doing so. NO IT DINT. I've tried plenty of fixes and solutions and here's my feedback which I posted on a similar forum on the 12NOV2011 -

Issue also seen on L702X running Windows 7 (bought 19/06/2011).

Symptoms -

Choppy/Distorted/Stuttering Audio since Day 1. Gets unbearable at times. More pronounced when listening from earphones/headphones (more detail).

Observed during <1> listening to songs - winamp/mediamonkey/iTunes etc., <2>watching video - VLC, <3>streaming audio/video from web - Youtube, Dailymotion, Metacafe, <4> Opening web browser while listening to music. <5> Skype/Voovoo voice/video calls. <6> Gaming. To sum up, seen everywhere.

Mentioned it to the tech support, they said might be corrupt mp3, wtc. Which I know it isn't.

Attempts -

Tried Audio, Video (both Intel and nVidia),entire System (Windows 7) reinstalls. Nothing helped. Tried DPC Latency, seen a lot of red spikes.

Uninstalled nvidia drivers, no more McAfee, problem still exists. Someone mentioned Windows 7 not recognising all cores of a multi core proccessor, checked that too.

On google, there's plenty of results for keyword search - xps 17 audio stutter/distorted, etc. and there's a good amount of feedback on Dell Forums as well.

Also have Ubuntu 11.10 installed on my system, I don't remember seeing any stutters in there.

Ron

L702X

Intel i7 2720QM

6GB RAM

nVidia GT555M

0 Kudos
Waqaas
1 Copper

Re: Weird sound issue XPS 17(L702x)

@raunak_I

well thanks for ur comment but u know one thing before saying me anything go check whether u r having the same problem . i didnt read any forum nd i worked that out myself. and go update all ur system drivers from dell website, update ur bios to A14. update creative sound blaster as well. reset bios settings pressing "F2"

basically that weird sound was coming wen u r connected to internet via wifi and playing a sound even from hard disk. and that sound issue happns after some time. to check its gone or not do all wht i said and also play a sound from ur hard disk and try to copy a large size files from any of ur your network computer as my internet download speed is 50 Mb/s i figured that issue out by downloading and copying files from internet and my network computer as well.

and after uninstalling mcafee and doing all above, there is no  cracking sound. and if u dont wanna admit i cant help. my purpose of posting was just helping others. and READ the comments of "neil" on previous page under my thread before saying anything to me. first go and see whats the problem with ur laptop.   reply is appreciated.

Waqaas
1 Copper

Re: Weird sound issue XPS 17(L702x)

by the way mcafee works well unless its program is updated

0 Kudos
smooh
1 Copper

Re: Weird sound issue XPS 17(L702x)

hello,

I'd like to clarify the pop of the speaker right before palying a sound on the laptop,

that's completely normal!

in the dell new technology, trying to save as much battery power as possible, the sound card is automatically turned off after 15minutes if no sounds are played,

so just when a sound starts that pop means that the sound card is on again. I hope that is clear for you now.

Tags (3)
0 Kudos