Highlighted
sddc_guy
3 Argentium

Re: NMM 2.4sp1 and Exchange 2010 sp3

Make sure that the Right version of MAPI CDO 1.2.1 is installed ! There are a lot of versions out there , maybe u catched a Version only Supporting E2007 ...

Also, make sure that Exchange wise you gave the right Permissions to your DB Admin:

Make user is in the Following AD Groups: "Backup Operators", "Exchange Servers", "Remote Desktop Users", "Organization Management", "Server Management"

Run Add-RoleGroupMember "Discovery Management" –Member $BackupAdmin, where $BackupAdmin is ure BackupUser for NMM

New-ManagementRoleAssignment -Role "Databases" -User $BackupAdmin , where $BackupAdmin is ure BackupUser for NMM

Make Sure to add extended Mailbox Rights to your Backup user :

get-ExchangeServer | add-adpermission -user $BackupAdmin -accessrights ExtendedRight -extendedrights Send-As, Receive-As, ms-Exch-Store-Admin

Make sure that you start NMM Restore as the User having the rights wit right click run as admin !

Also, make sure that Windowsth Auth is enabled for Default Website/Powershell in IIS !

Take a Look at Application Eventlog vor PS and Exchange !

0 Kudos
password4
1 Copper

Re: NMM 2.4sp1 and Exchange 2010 sp3

Hi Karsten,

Thanks for your reply. all of these points that you've mention have been check several time since 2 weeks now and it appears that every permissions onto the user profile are good.

It appears that only once we were able to browse and then when we retry the next day , the issue came back again even the backup are still going fine.

We have even tried NMM 3.0 with NetWorker Client 8.1 but it was worst, we couldn't backup ... ?

Regards

0 Kudos
sddc_guy
3 Argentium

Re: NMM 2.4sp1 and Exchange 2010 sp3

What does the Eventlog at time of restore tell for Application and Services\Microsoft\Powershell and  Application and Services\Microsoft\Exchange Management ?

What version of CDO are you running ?

Do you have an export of Config Checker available ?

0 Kudos