boerbokrib
2 Iron

adding volume to media pool.

Hi I have the following on my system.

However when i try create a third device in the filesystem pool it uses the same volume name as the second pool.

how would this have been created?

I am a newbie BTW. Page 215 on the networker guide does not help me much

Tags (3)
0 Kudos
15 Replies
RFreund1
1 Nickel

Re: adding volume to media pool.

It is just following templates.

Please override the defualt with the label of your choice.

0 Kudos
boerbokrib
2 Iron

Re: adding volume to media pool.

hi i agree with you that it should follow the template. when i look at my tremplate it shows it as follows.

to give you an idea of what happens i have run a test.

I created these 3 devices.

so now i go to label my device.

I then get this screen.if i change it to 002.

and then.

0 Kudos
RFreund1
1 Nickel

Re: adding volume to media pool.

'In use' has two meanings:

  - The media could be in use

  - If you run the task too early after creating the device, you may also see the issue. Just retry a little bit later.

0 Kudos
Highlighted
RFreund1
1 Nickel

Re: adding volume to media pool.

Do you work with 'Auto Media Management' (AMM) at all?

If so, you give full control to NetWorker.

If you want to override AMM and control a device manually, you must disable AMM first.

0 Kudos
boerbokrib
2 Iron

Re: adding volume to media pool.

I have disabled AMM

0 Kudos
ble1
5 Iridium

Re: adding volume to media pool.

From what I see in screenshot you provided, you didn't select 3rd device, but rather first one.

0 Kudos
boerbokrib
2 Iron

Re: adding volume to media pool.

Hi Hrvoje


That is my point I when i try an create a new device it defaults to the volume name of the first device.

If i look in my templates it shows the next device number to be zftest.002 but does not number it as such and tries to rename the volume name of the first device.

0 Kudos
RFreund1
1 Nickel

Re: adding volume to media pool.

Whenever you label a media, the very first step of a backup program is that it verifies whether the media already contains a valid label. And the default behavior is to reuse/recycle it.

The label template is just used for the case that NW would just need to label a new media.

0 Kudos
boerbokrib
2 Iron

Re: adding volume to media pool.

Hi

This is where i get confused.

I am creating a new device using the wizard. i then select the device pool i want it to be in. my expectation is that it would then create a new volume name associated with the new device.

How do i create a ne device with a new volume name then.?

0 Kudos