lord-flint
1 Copper

RE: Problems with Venue Pro 11 Docking Station USB Ports

Hi Brian B

How does one determine the firmware version?

Thanks

Brian C

0 Kudos
jaboots98
1 Copper

RE: Problems with Venue Pro 11 Docking Station USB Ports

All,

I'm having the EXACT same issue!  My dock just stopped working.  I'm currently having to run everything off of my 1 USB Port on the Venue to a USB Hub.   

The Dock ONLY Charges, no audio, USB, external displays! Nothing.  It doesn't even recognize the dock, so I can't even try to update the docking station FW.

I've tried everything!  I don't feel like buying a new one is the answer.

0 Kudos
FrustratedInc
1 Copper

RE: Problems with Venue Pro 11 Docking Station USB Ports

I received a new dock this week from Dell, plugged it in, connected my Venue 7130 vPro and the only thing that works in the monitor. No USB ports work. A Dell tech replied to another post suggesting I install the latest firmware update for the dock dated May 23, 2016, and still, nothing but the monitor works. This seems like a very simple thing to fix but I guess not. Hope you get yours working soon and be sure to update this thread. I'll do the same if I get mine working. 

0 Kudos
Arlo_007
1 Copper

RE: Problems with Venue Pro 11 Docking Station USB Ports

This is exactly where my dock is at the moment, Whilst I had USB troubles only, My LAN Connection no longer works and only monitor functionality is all I'm getting from my dock... 

Frustrating is an understatement.

0 Kudos
R0B1N
1 Copper

RE: Problems with Venue Pro 11 Docking Station USB Ports

My Venue Pro (5130) has the same problem with the dock. Dell driver update shows all drivers uptodate (incl BIOS). I tried the USB hub driver / firmware update - does not work. DOS screen cannot locate USBs and installation fails. Still reports unknown USB device (descriptor failed) in Device Manager.  Can someone point me to a driver update that works please?

0 Kudos
cdeldrdge
1 Copper

RE: Problems with Venue Pro 11 Docking Station USB Ports

Brian, can you please give installation instructions on how to install the drivers for the dock? During the installation prompt it gives the following:

(1) Please remove all devices on dock down port

(2) Unplug and then plug Power

Considering I have to install the the drivers from the tablet since the dock usb drives don't work, how am I to install the drivers by removing the tablet and unplugging the power to the dock?

0 Kudos
cdeldrdge
1 Copper

RE: Problems with Venue Pro 11 Docking Station USB Ports

Brian,

Can you please give detailed instructions on how to install the usb hub firmware? Following the on-screen prompts it says:

(1) Please remove all devices on dock down port

(2) Unplug and then plug Power

Am I supposed to remove the tablet from the dock? Doing so won't allow me to update as the firmware is on the tablet since the dock usb hubs won't work. If I keep the tablet docked I get the following error:

!!!No device found!

Initialization() Failed

Filter Driver OK

Press any key to continue . . .

0 Kudos
Arlo_007
1 Copper

RE: Problems with Venue Pro 11 Docking Station USB Ports

When you download the docking station driver, there should be a readme file in the extracted directory...

For Reference. (This is what was in my readme file)

Megachips ST4320 AUX Firmware Update Tool

=========================================

General

-------

This installer package is composed of several files:

README.txt - this file

ST4320AUX.exe - the update tool

isptemp_spi_AUX.bin - the ISP driver

Pegasus_splitterApp_0.41.27.bin - the new firmware file

Config.ini - configuration file

Run Options

-----------

1) Ensure that the system is connected to the docking station.

2) Ensure that power and an external monitor is connected to the docking station.

3) Launch ST4320AUX.exe from the folder where all other files in the package reside.

4) Click UPDATE button to update the new firmware.

5) After successful completion, please reset power to the docking station.

6) In case of an error, reset power to the docking station and/or dock/undock the system and then try again.

0 Kudos