Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Windows-opstartitems permanent uitschakelen voor prestaties en stabiliteit

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen


Gebruikers die willen helpen de computerprestaties te verbeteren, kunnen onnodige Windows-opstartitems uitschakelen. Hiermee wordt het programma niet verwijderd of uitgeschakeld, maar wordt alleen voorkomen dat het automatisch wordt gestart wanneer Windows wordt opgestart. Het volgende proces hieronder toont een methode voor het permanent uitschakelen van opstartitems via het Windows-register.


Oplossing

WAARSCHUWING: Wees voorzichtig bij het bewerken van het register, omdat er permanente schade aan het besturingssysteem kan optreden. Verwijder ALLEEN items waarvan u zeker weet dat ze nooit automatisch moeten worden gestart wanneer Windows wordt opgestart. Gebruik online bronnen om het doel van elk item te bepalen. Sommige opstartitems zijn essentieel voor een stabiele werking van Windows. Het is een best practice om een back-up te maken van alle persoonlijke data en programma's voordat u dit proces gebruikt.
  1. Start het Regedit-programma . Klik op de knop "Start" en klik vervolgens op "Run". In het dialoogvenster dat verschijnt, typ je "regedit" in het tekstvak, en klik je vervolgens op de knop "OK".
  2. Ga naar: HKey_Local_Machine\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Run
  3. Controleer voor 64-bits vensters ook: HKey_Local_Machine\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\Current Version\Run
  4. Nadat u de bovenstaande registersleutels hebt gevonden, bekijkt u alle opstartitems en verwijdert u vermeldingen voor items die u niet wilt starten wanneer Windows opstart.
  5. Dit verschilt van het gebruik van het hulpprogramma MSCONFIG , omdat wijzigingen in het register permanent zijn, terwijl u met MSCONFIG de geselecteerde opstartitems slechts tijdelijk uitschakelt.

Over de registervermelding "Wow6432Node":

Opmerking: De registervermelding Wow6432Node geeft aan dat u een 64-bits versie van Windows gebruikt. Het besturingssysteem gebruikt deze sleutel om een aparte weergave van HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE weer te geven voor 32-bits toepassingen die worden uitgevoerd op een 64-bits versie van Windows. Op 64-bits Windows worden delen van de registervermeldingen afzonderlijk opgeslagen voor 32-bits en 64-bits toepassingen en toegewezen aan afzonderlijke logische registerweergaven met behulp van de registerredirector en registerreflectie, omdat de 64-bits versie van een toepassing andere registersleutels en -waarden kan gebruiken dan de 32-bits versie. Er zijn ook gedeelde registersleutels die niet worden omgeleid of weergegeven.

 

Handige link***

32-bits en 64-bits applicatiedata in het register


Artikeleigenschappen


Datum laatst gepubliceerd

21 feb. 2021

Versie

3

Artikeltype

Solution