Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

De F8-toets inschakelen om de veilige modus te starten in Windows 8

Samenvatting: Stappen om de veilige modus in te schakelen in Windows 8

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

Met Windows 8, Microsoft het standaard-opstartmenu-beleid bijgewerkt om de nieuwe modern UI Recovery-omgeving op te nemen. Ze verminderen ook de tijd die Windows wacht op een interrupt in de opstartvolgorde tot vrijwel niets. Om dat klassieke versie van het F8-gedrag terug te krijgen, moet u het beleid van het Legacy-opstartmenu terugzetten  

Wanneer Microsoft gemaakt Windows 8 zij het opstartproces hebben geoptimaliseerd om Windows sneller te laden. Hoewel dit een welkome wijziging was van eerdere Windows versies, is het mogelijk dat de F8-toets sneller wordt gebruikt om het opstart menu te laden en op te starten in de veilige modus. Als u de voorkeur geeft aan het gemak dat u kunt opstarten in de veilige modus in Windows 8 door op F8 te drukken bij het opstarten van het snellere opstartproces, kunt u de F8-toets opnieuw inschakelen en laten werken zoals altijd.


U kunt het volgende doen:

1-Druk op de toetsencombinatie Windows + X om het menu taken hoofdgebruiker te openen. Verhoogde opdrachtprompt/opdrachtprompt uitvoeren als beheerder

SLN284260_nl_NL__11380818819569.win8f81 

2-Klik op opdracht prompt (admin).

3-Typ de volgende regel bij de opdrachtprompt en druk op de Enter-toets:

bcdedit/set {DEFAULT. EN_US} bootmenupolicy verouderd

Na het invoeren van de bovenstaande tekst moet de opdrachtprompt er als volgt uitzien:

SLN284260_nl_NL__21380818856102.win8f82

Zodra de opdracht is opgegeven, drukt u op de Enter-toets op het toetsenbord. Als u de opdracht correct hebt ingevoerd, rapporteert Windows dat de "de bewerking is voltooid".

U moet de computer nu opnieuw opstarten om de wijziging door te voeren. Wanneer deze instellingen zijn geconfigureerd, kunt u nu op F8 drukken terwijl Windows 8 Start om toegang te krijgen tot de veilige modus en andere geavanceerde opstartopties.

SLN284260_nl_NL__31380818895213.win8f83

 
Als u de F8-toets wilt uitschakelen en naar de oorspronkelijke Windows 8 instelling wilt terugkeren, kunt u een opdrachtprompt met verhoogde rechten openen en de volgende opdracht opgeven:

bcdedit/set {DEFAULT. EN_US} bootmenupolicy-standaard

Nadat u de bovenstaande opdracht hebt opgegeven, drukt u op Enter op het toetsenbord. Als u de opdracht correct hebt ingevoerd, meldt Windows dat de bewerking is voltooid. u moet de computer nu opnieuw opstarten. De toets F8 wordt nu uitgeschakeld in Windows 8.

 
 

Artikeleigenschappen


Datum laatst gepubliceerd

10 apr. 2021

Versie

3

Artikeltype

Solution