Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Beeldscherm drivers in Windows 10 zijn normaalgesproken niet vereist.

Samenvatting: Richtlijnen voor het installeren van beeldscherm-of monitor drivers in Windows 10.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Oplossing


Raadpleeg de informatie in dit artikel voor instructies over het installeren van beeldscherm drivers in Windows 10.


Beeldscherm drivers in Windows 10

In eerdere versies van Windows had de optie Dell displays een specifieke driver voor het beeldscherm naast de driver voor de grafische adapter (video kaart).

SLN298567_nl_NL__1icon In de meeste gevallen zijn problemen met een lage resolutie het gevolg van problemen met de driver van de grafische kaart , geen beeldscherm drivers. Als Dell geen grafische kaart driver voor Windows 10 heeft die voor uw systeem is vermeld, heeft de leverancier van de grafische kaart (NVidia, Intel, AMD, enz.) geen driver voor Windows 10 of Dell bepaald dat een incompatibiliteit met het systeem/de grafische kaart niet is gekozen om bied ondersteuning voor Windows 10 vanwege deze incompatibiliteit.

Deze drivers hebben uitgebreide mogelijkheden/kalibratie van het beeldscherm mogelijk gemaakt.

Met Windows 7 en Windows 8 wanneer u met de rechtermuisknop op het bureaublad klikt en schermresolutie selecteert, wordt het dialoogvenster hieronder weergegeven waarin de namen van de monitor modellen worden benadrukt. Met Windows 10, wanneer u met de rechtermuisknop op het bureaublad klikt, hebt u geen toegang meer tot dit zoals u zou kunnen op Windows 7 en Windows 8. (Zie afbeelding 1.)

SLN298567_nl_NL__2DisplayPorperties
Afbeelding 1-eigenschappen voorbeeld scherm

U moet de volgende stappen volgen om toegang te krijgen tot de pagina eigenschappen voorbeeld scherm.

  1. Klik/Tik op de knop Start , klik vervolgens op Configuratiescherm
  2. Klik op Beeldschermresolutie aanpassen onder vormgeving en persoonlijke instellingen.
  3. De naam van het monitor model wordt weergegeven onder "display"

In Windows 7, 8 en 10 ziet u alleen een verwijzing naar "Generic PnP Monitor" onder het tabblad Monitor en onder Apparaatbeheer, tenzij u de drivers voor het beeldscherm/de monitor laadt

Beeldscherm driver niet vereist in Windows 10

In tegenstelling tot de driver voor de grafische kaart, die normaalgesproken een specifieke driver vereist voor volledige functionaliteit, is in de meeste gevallen een speciale beeldscherm driver niet vereist.

Voor Dell plug-and-Play-monitoren is een speciale Windows 10-driver voor het beeldscherm dat op het systeem is aangesloten niet nodig. Het Windows 10-besturingssysteem leest automatisch deEDID(monitor Extended Display Identification Data ). Als uw monitor kalibratie software of andere software behoefte heeft aan een specifiek INF-bestand voor de monitor, kunt u de Windows 8/8.1-driver installeren in Windows 10.

Laat de Windows 10 Device Manager zien dat de monitor is aangesloten door deze weer te geven als 'Generic PnP Monitor'? (Ja/Nee)
Zorgen de computer en de monitor voor de standaard/primaire resolutie van de monitoren? (Ja/Nee)
Als een touch-monitor, aanraak functie? (Ja/Nee)

Als dit het geval is, heeft de computer de monitor EDID en een speciale Windows 10-driver correct gelezen. Dit is niet vereist voor normale werking.

De volgende beeldschermen hebben WHQL-gecertificeerde beeldscherm drivers voor Windows 10 die beschikbaar zijn op de Dell Support-website in het vak Bladeren naar een product , klik op producten weergeven, monitoren en projectoren selecteren en Selecteer vervolgens Monitorenen selecteer vervolgens uw beeldscherm model. Alle drivers voor uw beeldscherm bevinden zich in het gedeelte drivers en downloads :

  • U2414H
  • U2415
  • U2515H
  • U2715H
  • U3415W
  • UZ2315H
  • UP2715K
  • P2314T (aanraakscherm)
  • P2415Q
  • P2715Q
  • P2416D
  • S2240T (aanraakscherm)
  • S2415H
  • S2715H
SLN298567_nl_NL__1icon Opmerking: Voor de S2340T zijn de beeldscherm koppelings drivers vereist om te kunnen werken. Nadat het Chipset-stuurprogramma is geïnstalleerd en het systeem opnieuw is opgestart, downloadt en installeert u de programma DisplayLink-driver hier: http://www.DisplayLink.com/downloads/downloads.php eenmaal geïnstalleerd, start u het systeem opnieuw op.

Artikeleigenschappen


Datum laatst gepubliceerd

21 feb. 2021

Versie

3

Artikeltype

Solution