Veelgestelde vragen (FAQ's) over de Thunderbolt-poort op een Dell pc

Veelgestelde vragen (FAQ's) over de Thunderbolt-poort op een Dell pc


 


Dit artikel geeft antwoorden op de meest gestelde vragen over Thunderbolt-poorten op een Dell pc


Inhoudsopgave:

 1. Inleiding
 2. Veelgestelde vragen

 

1. Inleiding

Thunderbolt-logo 1 Thunderbolt-logo 2

Dit artikel bevat een verwijzing over Thunderbolt-poorten op een Dell pc. We gaan langs de meest gestelde vragen (FAQ's) van onze eindgebruikers en geven hierop een duidelijk antwoord.

De vragen lopen uiteen van hoe de poorten eruitzien tot probleemoplossingen bij fouten.

Ik hoop dat u hieronder vindt wat u nodig hebt. Zo niet, neem dan contact op met de lokale support.


Terug naar boven


 

2. Veelgestelde vragen

 

Wat is een Thunderbolt-poort en wat doet deze poort?

Een poort of connector:
Een poort of connector op een Dell pc heeft een slot of gaatjes die passen bij de stekker of het apparaat dat u op de poort wilt aansluiten.
Thunderbolt (voorheen Light Peak):
Werd gezamenlijk door Intel en Apple ontwikkeld en bestaat al sinds februari 2011. Het is een industriestandaard die de kabels, connectors en de communicatieprotocollen definieert die in een bus worden gebruikt. Thunderbolt wordt gebruikt voor verbinding, communicatie en voeding tussen computers en elektronische apparaten.
Opmerking: Thunderbolt werd gezien als een optische technologie en het was de bedoeling dat die exclusief op optische glasvezelkabels zou werken en een optische fysieke laag zou gebruiken. Er werd ontdekt dat koper goedkoper was en ook de vereiste hoge snelheden levert. Het is nog steeds gekoppeld aan het PCIe-signaal en is ideaal voor 4K graphics.

Hoe werkt HDMI?

Thunderbolt is een revolutionaire I/O-technologie die ondersteuning biedt voor beeldschermen met hoge resolutie en hoogwaardige apparaten via één compacte poort. Thunderbolt is een hardware-interface voor verbinding van externe randapparatuur met een computer. Het gebruikt dezelfde aansluiting als mini DisplayPort (MDP). Thunderbolt combineert PCI Express (PCIe) en DisplayPort (DP) in één serieel signaal naast een DC-verbinding voor stroom via dezelfde kabel. Er kunnen maximaal zes (6) randapparaten worden ondersteund met één connector via diverse topologieën.

Thunderbolt-proces

Thunderbolt ondersteunt data, video, audio en voeding uit een enkele poort.

Thunderbolt-kabels zijn hoofdzakelijk van koper. (Er zijn nog een aantal optische glasvezelkabels beschikbaar, maar zij kunnen geen voeding doorvoeren.) De kabels zijn bi-directioneel en elke Thunderbolt-poort ondersteunt twee kanalen, wat betekent dat de poort gelijktijdig data kan verzenden en ontvangen. De poort kan ook voeding leveren aan elk aangesloten randapparaat op die poort. Er kunnen maximaal zes (6) apparaten in een lussenketen worden aangesloten op één (1) Thunderbolt-poort. Dit zijn Active-kabels die meestal meer kosten dan vergelijkbare kabels voor Display Port en USB.

Randapparatuur in doorlusconfiguratie

De nieuwste versie van de norm is Thunderbolt 3 en deze is veranderd van een mini DisplayPort-connector naar een USB Type-C-connector. Er zijn verschillende voordelen opgenomen ten opzichte van Thunderbolt en Thunderbolt 2. Toen de standaard nog op de Mini Display Port-connector werkte, was de adoptie ervan beperkt. Er wordt verwacht dat dit zal veranderen met de opname van de Type-C-connector in de Thunderbolt-interface.

Type-C-connector

Welke typen Thunderbolt-poorten worden vaak gebruikt?

Er zijn momenteel drie (3) soorten Thunderbolt-poorten in gebruik. Selecteer uw versie uit de onderstaande tabbladen om de beschikbare poorten en stekkers en hun functies te bekijken:

Thunderbolt

Thunderbolt 1 is de eerste revisie van de Thunderbolt-poort die in 2011 werd uitgebracht.

Deze heeft datasnelheden van 10 Gbit/s en is dual channel.

Poort Stekker Stekker Poort
Thunderbolt-prestaties

Thunderbolt 2

Thunderbolt 2.0 is een update van de oorspronkelijke Thunderbolt-specificatie.

De signaalsnelheid werd verhoogd van 2 bi-directionele 10Gbit/s-kanalen naar een enkel bi-directioneel 20Gbit/s-kanaal. De hoeveelheid data die via de verbinding kan gaan, is niet verhoogd, maar de doorvoer van één kanaal is verdubbeld.

Thunderbolt 2 kan 4K video streamen en op hetzelfde moment naar de harde schijf schrijven.

De connector is nog steeds Mini DisplayPort en Thunderbolt 2 ondersteunt de nieuwste DisplayPort 2.1-specificatie en is bovendien achterwaarts compatibel met Thunderbolt 1-apparaten. Deze verouderde apparaten werken nog steeds alleen op Thunderbolt 1-snelheden.

Poort Poort Stekker Stekker
Thunderbolt 2-prestaties

Thunderbolt 3

Thunderbolt 3 is een verbetering van Thunderbolt 2 en gebruikt nu een USB Type-C-connector.

Overdrachtssnelheden zijn verdubbeld van 20Gbit/s tot 40Gbit/s voor 4 keer meer data en twee keer meer videobandbreedte dan welke andere kabel dan ook.

Deze zal ondersteuning bieden van 2 x 4K en 5K beeldschermen op 60 Hz en opladen wordt verhoogd tot 100 watt voor een 15W-apparaat.

Net als eerdere standaarden bevat die ondersteuning voor USB 3.1, zodat reguliere USB type-C kabels ook kunnen worden gebruikt in deze poort.

Aangezien deze een nieuwe connector bevat, is die niet compatibel met oudere apparaten zonder het gebruik van intermediaire adapters.

Poort Poort Stekker Stekker
Thunderbolt 3-prestaties
Thunderbolt 3-implementatie

Levert Dell Thunderbolt-adapterkabels?

Dell verkoopt een aantal adapterkabels in de online winkel:

Dell adapters

Type Weergave
Dell adapter - USB-C naar HDMI USB-C naar HDMI
Dell adapter - USB-C naar VGA USB-C naar VGA
Dell adapter - USB-C naar Ethernet (PXE Boot) USB-C naar Ethernet (PXE Boot)
Dell adapter - USB-C naar USB-A 3.1 USB-C naar USB-A 3.1
Dell adapter - USB-C naar HDMI/VGA/Ethernet/USB 3.0 USB-C naar HDMI/VGA/Ethernet/USB 3.0

VisionTek-adapters

Type Weergave
VisionTek - USB Type-C-naar-Display Port USB Type-C naar Display Port
VisionTek - USB Type-C naar HDMI USB type-C naar HDMI
VisionTek - USB Type-C naar VGA USB Type-C naar VGA

C2G-adapters

Type Weergave
C2G - USB (2.0) Type-C naar USB-Micro-B USB USB (2.0) Type-C naar USB-Micro-B USB
C2G - USB (3.1) Type-C naar USB Micro B USB USB (3.1) Type-C naar USB Micro B USB

Welke besturingssystemen ondersteunen Thunderbolt-poorten?

Tot nu toe is er geen besturingssysteem dat Thunderbolt niet ondersteunt. Alle systemen van Apple, Linux en Windows gebruiken deze standaard zolang de technologie en drivers beschikbaar zijn.

Wat betekent het wanneer het referentiemateriaal zegt dat de Thunderbolt is ingeschakeld?

Vanaf het begin hebben we gezien dat sommige externe apparaten mogelijk niet hun eigen voedingsbron hebben en voeding vanaf de pc waarmee ze zijn verbonden moeten krijgen tegelijk met de dataoverdacht via dezelfde verbinding:

Mini Display Port
Mini Display Port ondersteunt opladen op 10 Watt.
Type-C
Type-C kan 100 watt vermogen voor opladen leveren voor een 15W-apparaat.
Gevoed door de pc

Deze apparaten zijn hot-pluggable. Dit betekent dat ze werken zodra ze zijn aangesloten. Maar sommige eigen drivers zijn mogelijk nodig voor eventuele extra functies die de apparaten kunnen hebben.

Kabeladapters (verschillende poorten)

Kabeladapter

Kabeladapters zijn eigenlijk poortadapters. Zij nemen de Thunderbolt-poort van uw pc en converteren die naar een aantal andere typen poorten. Rekening houdend met de bi-directionaliteit kunnen sommige naar twee verschillende poorten gaan, zoals eSATA en SuperSpeed USB 3.0 in het bovenstaande voorbeeld.

Als een kabeladapter niet werkt, probeert u die buiten het besturingssysteem en in andere Thunderbolt-poorten.

U kunt die ook op een ander systeem testen om te zien of het probleem aan de kabel ligt.

Apparaathub (verschillende poorten)

Apparaathub

Er zijn hubs met of zonder voeding, maar in het algemeen zijn hubs een goedkope en eenvoudige manier om het aantal apparaten dat u vanaf een enkele poort op een pc kunt aansluiten uit te breiden.

Er gaat één (1) plug van de hub naar uw pc en daarmee kunt u een aantal apparaten aansluiten op de poorten op de hub en doorvoeren naar de pc.

Hubs met voeding werken beter dan die zonder voeding, maar hubs door Thunderbolt gevoed zijn moeilijk te onderscheiden van bekabelde dockingstations.

U kunt maximaal zes (6) apparaten aansluiten.

Als u problemen ondervindt met een hub, probeert u verschillende combinaties van poorten en apparaten en probeert u die op een andere pc.

Denk eraan dat er altijd 1 verbinding naar de pc moet gaan.

Als u in andere Thunderbolt-poorten en op een ander systeem test, kunt u ontdekken waar een storing wordt veroorzaakt.

Met Thunderbolt profiteert u van de extra functie dat poorten op de hub verschillende types kunnen zijn.

Uitbreidingskaart (verschillende PCIe)

Uitbreidingskaart

Met uitbreidingskaarten kunt u het aantal Thunderbolt-poorten op uw pc verhogen, omdat ze ook in de PCIe-slot passen.

Als u problemen hebt met het apparaat, probeert u het in verscheidene poorten en systemen te gebruiken om te zien waar de storing wordt veroorzaakt.

Audio-interface

Audio-interface

Thunderbolt-audio-interfaces bieden een supersnelle verbinding van 10Gbps voor een veel snellere dataoverdracht in vergelijking met die van USB of Firewire. Deze technologie biedt extreem lage latency-prestaties voor het opnemen en afspelen van audio. Thunderbolt ondersteunt ook aansluiting van meerdere apparaten zoals harde schijven en HDMI/USB 3-hubs; allemaal zonder op prestaties of snelheid in te leveren.

Als u in verschillende poorten en op een ander apparaat test, kunt u ontdekken waar een storing wordt veroorzaakt.

USB-sticks

USB-sticks

Flash-/USB-sticks zijn meestal storage-apparaten die weinig stroom verbruiken en de plaats van de diskette hebben ingenomen.

Niet alle schijven zijn compatibel met alle Thunderbolt-poorten. Mogelijk is er een conflict tussen de poort en de schijf.

Probeer het apparaat in verschillende poorten en systemen om te zien waar de storing wordt veroorzaakt.

Passport-schijven

Passport-schijf

Passport-schijven zijn meestal storage-apparaten die weinig stroom verbruiken en de plaats van de diskette hebben ingenomen. Ze zijn kleiner dan 2TB in grootte en ze worden meestal gebruikt als uitgebreide storage voor mobiele apparaten.

Niet alle schijven zijn compatibel met alle Thunderbolt-poorten. Mogelijk is er een conflict tussen de poort en de schijf.

Probeer het apparaat in verschillende poorten en systemen om te zien waar de storing wordt veroorzaakt.

Video-opnameapparaten

Video-opname

Video-opnameapparaten zijn meestal apparaten die weinig stroom verbruiken die verbinding maken met uw pc en uw scherminhoud in HD-kwaliteit vastleggen. Meestal slaan ze de video niet op het apparaat op, maar zijn ze verbonden met de pc of met een uitbreidbaar apparaat dat aangesloten is op de pc.

Mogelijk is er een conflict tussen de poort en de schijf.

Probeer het apparaat in verschillende poorten en systemen om te zien waar de storing aanligt.

Onafhankelijke stroombron

Tablets/smartphones

Tablets en smartphones

Zowel tablets en smartphones hebben hun eigen stroombron, maar kunnen ook vanaf de pc stroom gebruiken. Ze worden vaak gebruikt als extern apparaat of als extra storage-station in combinatie met een pc.

Externe HDD en SSD

HARDE SCHIJF SSD

Zowel externe HDD- als SSD-stations gebruiken meestal een externe voedingsbron voor langdurig gebruik. Sommige passport-stations gebruiken stroom vanaf de pc voor kort gebruik. Thunderbolt biedt overdrachtsnelheden die hoger kunnen zijn dan die kunnen worden behaald met USB 3.1, Firewire en eSATA. Met Thunderbolt 3 zijn deze snelheden slechts beperkt door de limieten van de hardwareapparaten zelf.

Externe RAID-storage

RAID-storage

Zowel Offline als Network Attached Storage gebruiken hun eigen externe voedingsbron en ze worden vaak geconfigureerd als RAID om te helpen met schrijfsnelheden of als fallover in geval van een defecte schijf. Striped helpt schrijfsnelheden en Mirroring helpt te beschermen tegen dataverlies. Thunderbolt biedt overdrachtsnelheden die hoger kunnen zijn dan die kunnen worden behaald met USB 3.1, Firewire en eSATA.

Externe mediaserver

Mediaserver

Deze apparaten worden geleverd met hun eigen externe voedingsbron en ze werken ongeveer hetzelfde als een Network Attached Storage. Thunderbolt-kabels leveren video, audio, data en voeding op hoge snelheden en ondersteunen 4K streaming.

Monitorbeeldschermen (4K en hoger)

Monitorbeeldscherm

Thunderbolt begon als een optische standaard en is nog steeds ideaal voor het afspelen van video. Thunderbolt 3 kan twee monitoren ondersteunen op 4K bij 60 Hz.

Digitale camera en videoapparaten

Camera Video

Deze apparaten worden geleverd met hun eigen interne batterij en een bepaalde vorm van extra bekabeling om aan te sluiten op de hoofdeenheid om na gebruik op te laden. Deze apparaten zijn ontwikkeld om te werken met Thunderbolt om 4K beeldmateriaal direct op uw pc of storage-apparaten vast te leggen.

Externe videobewerkingssuite

Video's bewerken

Deze apparaten worden geleverd met hun eigen externe stroombron en gebruiken de snelheid en kwaliteit van Thunderbolt om snel 4K video's en afbeeldingen van hoge kwaliteit te maken.

Videosuite

Externe bekabelde dock

Bekabelde dock

Deze apparaten worden geleverd met hun eigen externe voedingsbron en worden gebruikt om de pc-opties uit te breiden. Ze kunnen optische schijven en harde schijven omvatten, maar meestal zijn het uitgebreide versies van de hubs zodat meerdere apparaten en schermen met uw pc kunnen werken. Veel fabrikanten bieden deze docks als desktopwerkstations aangezien de Thunderbolt-verbinding betekent dat ze werken met elke pc met een Thunderbolt-poort. De dock hier getoond is de Dell Thunderbolt 3 bekabelde dock en deze werkt met niet-Dell systemen die een Thunderbolt-poort hebben.

Bovenaanzicht

Bovenaanzicht

 

1 Aan/uit-knop    
Voor- en rechterzijaanzicht

Voor- en linkerzijaanzicht

 

1 Audio in/uit-connector 2 USB 3.1-connector
3 USB 3.1-connector 4 Aan/Uit-LED
5 Slot voor beveiligingsslot    
Linkerzijaanzicht

Linkeraanzicht

 

1 Dell - bedrijfseigen 56-pins connector    
 
Opmerking: Er zijn twee bedrijfseigen kabels om te gebruiken met de connector aan de linkerzijde van de dock. De eerste is een 56-pins connector die naar een Thunderbolt 3 USB Type-C-connector gaat om te gebruiken wanneer die gekoppeld is met een Thunderbolt-apparaat. De tweede is een 56-pins connector die naar een USB Type-C-connector gaat met de DisplayPort-standaard voor gebruik met een niet-Thunderbolt 3-apparaat. U kunt de bron deze kabels los van Dell gebruiken.
Achteraanzicht

Achteraanzicht

 

1 HDMI-connector 2 VGA
3 Gigabit Ethernet-connector (NIC) 4 USB 3.1-connector
5 Stereo Out-connector 6 Mini DisplayPort-connector
7 DisplayPort-connector 8 USB 2.0-connector x2
9 Thunderbolt 3 Type-C-connector 10 Voedingsconnector

Hoe kan ik vaststellen of er een werkende Thunderbolt-poort in een Windows-besturingssysteem zit?

De Thunderbolt-poorten op uw Dell computer zijn plug en play. Als u problemen hebt met uw Thunderbolt-poort, kan dit worden veroorzaakt door de poort, de driver of het apparaat. De volgende oplossingen helpen u het probleem te identificeren en uw problemen met de Thunderbolt-poort op te lossen.

Controleer om te beginnen Apparaatbeheer om te zien of de Thunderbolt-poorten en -hubs correct werken.

 1. Klik op de knop Start.

Opmerking:: Verplaats in Windows 8 de cursor naar de rechterbovenhoek van het scherm tot de Charms-balk wordt weergegeven en klik vervolgens op Zoeken. Typ in het zoekvak Configuratiescherm.

Tik of klik in Windows 10 op de knop Start van Windows en typ Configuratiescherm.

 1. Klik op Configuratiescherm.

 2. Klik op Hardware en geluiden.

 3. Klik op Apparaatbeheer.

 4. Dubbelklik op Chipset en controleer onder PCI Express Root of al uw Thunderbolt-verbindingen correct functioneren. Bij alle apparaten die niet correct werken, staat een geel uitroepteken.

 5. Indien Apparaatbeheer bij bepaalde Thunderbolt-verbindingen aangeeft dat ze niet werken, controleer dan of er nieuwere drivers zijn.

 6. Als de Thunderbolt-verbinding helemaal ontbreekt, start u uw pc opnieuw op met het apparaat aangesloten en installeert u de driver die bij het apparaat is geleverd.

Hoe kan ik een probleem met een apparaat oplossen dat niet wordt gedetecteerd of niet werkt op een Thunderbolt-poort?

Opmerking: Als u Accidental Damage dekking hebt, wordt schade gedekt binnen het Accidental Damage pakket. Als u contact opneemt met uw lokale technische support, moeten we weten wat de beschadiging is en hoe die tot stand is gekomen. Als u GEEN dekking hebt of geen Accidental Damage dekking hebt, moet u vermoedelijk voor de reparatie betalen.

U kunt de status van uw garantie controleren via de volgende koppeling.

Controleer eerst de poorten, de connector en de kabel op slijtage of beschadigingen die uw problemen zouden kunnen veroorzaken:

 1. Controleren op beschadigingen is zeer eenvoudig. U bekijkt de Thunderbolt-poorten en kijkt of u het volgende ziet:

  • Scheuren in de plastic buitenkant van de poort?
  • Een ingedeukt of gebogen onderdeel van de poort?
  • Gebogen of ontbrekende pinnen in de poort?
  • Ontbrekende of afgebroken onderdelen van de poort?
  • Schade aan de mannelijke connector van het apparaat?
  • Schade aan de kabel tussen de connector en het apparaat?
 1. Mocht u een van de bovenstaande zaken tegenkomen, dan moet u een garantie tegen ongelukken hebben, anders zult u voor de reparatie moeten betalen. (Uw lokale Technische Support-team zal een offerte voor deze reparatie maken.)

 2. Als de poort of het externe apparaat niet beschadigd is, kunt u doorgaan met de volgende stap.

 3. Werkt het externe Thunderbolt-apparaat goed in een ander systeem?

  1. Ja, ga dan verder met de volgende stap.

  2. Nee, dan moet u het externe apparaat vervangen.

 4. Sluit het externe apparaat aan op de poort. Als u de connector verplaatst terwijl deze is aangesloten op de Thunderbolt-poort, wordt het apparaat dan wel of niet herkend?

  1. Ja, neem dan contact op met uw lokale Technische Support-team om het probleem met de aansluiting verder op te lossen.

  2. Nee, ga verder naar de volgende stap.

 5. Is het uitgesloten dat er een probleem met de software is? U kunt hier op vier manieren achter komen.

  1. U kunt de pc opnieuw starten met het Thunderbolt-apparaat direct aangesloten op de poort. Nadat de pc opnieuw is opgestart, installeert u de driver die bij het apparaat is geleverd. Als deze nog steeds niet werkt, dan zult u verder moeten gaan met een van de overige opties. (ii tot en met iv.).

  2. U kunt u harde schijf (HDD) vervangen door een harde schijf (HDD) van een gelijkwaardig werkend systeem om te zien of de fout zich ook voordoet op het nieuwe systeem of dat het probleem zich op het oorspronkelijke systeem blijft voordoen. Volg uw gebruikershandleiding voor instructies over het verwijderen van hardware-onderdelen. De stappen verschillen per systeemtype, maar u kunt op onze website voor support de handleiding van uw machine vinden met behulp van termen zoals 'het model van uw pc', 'CRU' en 'verwijderen'.

  3. Start vanaf een Ubuntu Live cd op (ongeacht het besturingssysteem dat u op dat moment op de pc gebruikt) en controleer of hetzelfde probleem optreedt met een ander besturingssysteem. Met Ubuntu Live cd's kunt u het besturingssysteem vanaf de cd opstarten zonder dat u het op uw harde schijf hoeft te installeren. U kunt een ISO van de cd downloaden via de onderstaande koppeling. Tik snel op F12 wanneer het systeem naar het welkomstscherm van Dell opstart en kies de optie cd/dvd-station zodra het menu verschijnt.

  4. U kunt de fabrieksinstellingen herstellen of het besturingssysteem opnieuw installeren.

Waarschuwing: Voer optie iv uit als laatste redmiddel en alleen als een van de andere twee stappen niet konden worden uitgevoerd. Voordat u deze procedure gaat uitvoeren, MOET u een back-up van alle data maken, anders gaan die data VERLOREN. Bij het opnieuw installeren of naar de fabrieksinstellingen terugzetten van een besturingssysteem wordt u harde schijf (HDD) geformatteerd. Lees de handleidingen op de Windows-portal voor meer informatie over deze procedures.
 1. Is het probleem waargenomen nadat is vastgesteld dat het probleem niet wordt veroorzaakt door software en het besturingssysteem?

  1. Nee, dan is het probleem opgelost.

  2. Ja, neem dan contact op met uw support om dit probleem verder op te lossen. Zij loodsen u door een paar hardwarediagnoses. Deze zijn ingebouwd in uw pc en u vindt er meer op de website van Dell Support als u uw servicetag invoert.

In het gedeelte met aanvullende informatie aan het einde van dit artikel leest u hoe u contact met ons kunt opnemen.

Kan ik PXE Boot met Thunderbolt-ethernetadapters gebruiken?

Ja, dat kan maar dan moet u wel uw BIOS configureren om dit te ondersteunen. Zie hieronder :

PXE Boot

Opmerking: Wat is PXE Boot? - Het is een afkorting van Pre-Boot Execution Environment. PXE is één van de componenten van de WfM-specificatie (Wired for Management) van Intel. U kunt een systeem vanaf een server opstarten in een fase voorafgaand aan het normale opstartproces. Hiermee gaat het systeem in een client-pc die niet opstart vanaf de interne harde schijf.

Sommige opties moeten mogelijk ingeschakeld zijn in het BIOS om PXE Boot mogelijk te maken.

 1. Controleer zowel de Legacy Option ROM's en de UEFI Network Stack :

 2. Schakel Thunderbolt Boot-ondersteuning in het BIOS in (vink alle selectievakjes aan).

 3. De server moet UEFI PXE Boot ondersteunen (Windows Server 2012 is in de meeste gevallen vereist).

 4. Verlaat het BIOS en selecteer UEFI PXE Boot IPv4.

 5. De WDS-configuratie voor UEFI moet x86 en x64 boot-afbeeldingen bevatten.

Een diagnostische Dell test op uw Thunderbolt-poort uitvoeren

Dell heeft een online diagnoseprogramma dat kan helpen bij het identificeren en oplossen van problemen met uw systeem.

 1. Naar de pagina Dell PC Diagnostic gaan

 2. Klik op het tabblad Geavanceerd.

 3. Klik op Hardware.

 4. Zoek met behulp van de schuifbalk aan de rechterkant van het onderstaande venster de vermelding voor Thunderbolt/Display Port/USB.

 5. Selecteer degene die overeenkomt met uw poort.

 6. Klik op Run Diagnostics (Diagnose uitvoeren).

 7. Klik op Agree (Akkoord) om akkoord te gaan met de voorwaarden.

 8. Volg de instructies om iedere poort te testen.

Wat is de toekomst van de Thunderbolt-poort?

Er lijkt geen twijfel over te zijn: de Thunderbolt-standaard zal blijven. Vooral met het type-C dat nu garant staat voor steeds meer gebruik. Er wordt echter nog niet in grote mate overgestapt op deze standaard. Momenteel zijn Thunderbolt-gebruikers vooral professionals die de voordelen en de kwaliteit van de standaard voor hun werk nodig hebben, zoals ze eerder gewend waren van de Firewire-standaard. Ik verwacht dat dit hetzelfde pad zal volgen als Firewire met behulp van hoogwaardige high-end apparaten, maar de mogelijkheid van Type-C-connectors om op verschillende markten door te breken met USB kan niet worden ontkend.

Welke voordelen biedt de nieuwe Type-C USB standaard? :

Verbeterde overdrachtsnelheden
Type-C is een connectortype, dus we kunnen nu zeggen dat de nieuwste revisie Type-C is die de Thunderbolt 3-standaarden gebruikt. Deze standaard heeft overdrachtsnelheden gehaald tot 40 Gbit/s. Wanneer u een apparaat met een Type-C-connector koopt, raden wij u aan te controleren of het Thunderbolt ondersteunt als u dat wilt gaan gebruiken.
Verbeterde stroomtoevoer
Type C levert 100 watt en is bi-directioneel, dus dezelfde verbinding kan zowel voeding ontvangen of leveren terwijl er ook data worden overgedragen via dezelfde verbinding. Een groot aantal apparaten is de afgelopen jaren overgegaan op USB-oplaadkabels en deze ontwikkeling kan dit proces alleen nog maar verder versnellen.
Verbeterd ontwerp van connector en plug
De type-C-connector is kleiner en beter ontworpen dan de oude Mini Display Port-connector. Er is ook rekening gehouden met de talrijke soorten USB momenteel in gebruik. (Zoals de Micro-, Mini- en Type-D-connectors.) Het is onmogelijk om deze kabel in verkeerde richting in te pluggen aangezien die omkeerbaar is. Er is ook ruimte voor verdere verbetering in de toekomst.
Verbeterde protocollen
Type-C ondersteunt een aantal verschillende protocollen met behulp van alternatieve modi. Hiermee kunt u adapters gebruiken voor uitvoer van VGA, DVI, Display Port, HDMI of andere soorten verbinding vanaf een enkele Thunderbolt-poort.
Het gebruik van Thunderbolt vereenvoudigen
Type-C moet leiden tot een meer universele standaard met 1 connectortype en uitwisselbare kabels en apparaten.

Type-C-connector


Terug naar boven


 

Aanvullende informatie:

 

Hebt u een probleem met een andere poort op een pc, bekijk dan het onderstaande artikel:

Als u meer hulp nodig hebt, neemt u contact op met de Technische Support.
  Contact opnemen met Dell  


Terug naar boven

Artikel-id: SLN300756

Laatste wijzigingsdatum: 11-07-2018 12:44


Verwante artikelen

Beoordeel dit artikel

Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?
Ja Nee
Stuur ons feedback
Opmerkingen mogen geen speciale tekens bevatten: <>() \
Excuses, ons feedbacksysteem is momenteel offline. Probeert u het later nog eens.

Hartelijk dank voor uw feedback.