Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Solid State-harde schijven in IRST RAID 1 zijn mogelijk nadelige prestaties

Samenvatting: Solid State-harde schijven in Intel Rapid Storage Technology RAID 1 kunnen nadelige prestaties ervaren als gevolg van de ontbrekende functie van Windows TRIM.

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Oplossing


Solid State-harde schijven in Intel Rapid Storage Technology RAID 1 (mirror)-configuraties kunnen de prestaties in de loop der tijd verlagen. Dit artikel bevat meer informatie over dit probleem en richtlijnen voor probleemoplossing.


DEGRADED SSD RAID-prestaties.

U zult merken dat de lees-en schrijfsnelheden van uw Solid State-schijven (SSD'S) in een RAID 1-configuratie na verloop van tijd worden afgebroken. Als het besturingssysteem opnieuw wordt geïnstalleerd of het systeem opnieuw is geimaged, wordt het probleem tijdelijk opgelost.


Geen TRIM-ondersteuning in RAID 1-configuraties.

Dit werkt zoals ontworpen. De Intel Rapid Storage Technology (IRST) controller software bevat geen ondersteuning voor de functie Windows TRIM in RAID 1.

Met de TRIM kan de SSD de overhead van de garbage collection verwerken, als de TRIM niet is ingeschakeld, zal de toekomstige schrijfbewerkingen aanzienlijk vertragen naar de betrokken blokken.

Het proces van Garbage Collection omvat het lezen en herschrijven van gegevens naar het Flash-geheugen. Dit betekent dat een nieuw schrijven van de host eerst een leesactie van het hele blok vereist, een schrijven van de gedeelten van het blok die nog geldige gegevens bevatten, en vervolgens de nieuwe gegevens schrijven. Hierdoor kunnen de prestaties van het systeem in de loop der tijd aanzienlijk worden verminderd. Als u wilt bevestigen dat het TRIMmen de oorzaak is van het verlagen van de schrijfsnelheid op een SSD in een RAID 1, kunt u de schijf (buiten het RAID-volume) opnieuw imagen en de schrijfsnelheid opnieuw testen. Verwachte schrijfsnelheden voor alle SSD'S variëren afhankelijk van het model.

SLN301552_nl_NL__1icon Opmerking: Trim wordt ondersteund in irst voor RAID 0 (striped array), en ook in RAID 1 in irst voor bedrijven op Dell Precision workstations die deze irst voor Enterprise versie ondersteunen.

Als u meer hulp nodig hebt bij dit probleem, gebruikt u de volgende link om contact op te nemen met Dell Support: Neem contact op met de technische support van Dell.


Artikeleigenschappen


Getroffen product

Dell Precision Tower 3420, Dell Precision Tower 3620

Datum laatst gepubliceerd

20 feb. 2024

Versie

4

Artikeltype

Solution