Knowledge Base

Handleiding voor eigendomsoverdracht en registratie detailhandelWilt u de eigendoms- en garantie-informatie van uw Dell systeem wijzigen of bijwerken? In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit doet.


Inhoudsopgave:

 1. Registratie detailhandel
 2. Productregistratie voor niet-Dell producten of producten van derden
 3. Overdracht van eigendom
 4. Eigendomsoverdracht - Amazon
 5. Eigendomsoverdracht - eBay
 6. FAQ's

1. Registratie detailhandel

Als u uw Dell product in een winkel (niet rechtstreeks bij Dell) hebt aangeschaft, hoeft u het eigendom niet over te dragen, u hoeft alleen uw product te registreren.

Dell raadt u aan het eigendom van uw Dell product te registreren en/of over te dragen zodat u toegang blijft houden tot systeemgarantieservices en andere voordelen voor Dell eigenaren, zoals exclusieve aanbiedingen en beloningen.

Dit geeft u ook betere toegang tot hulp en ondersteuning van Dell als u problemen krijgt met uw systeem

Ga naar www.dell.com/register en vul de benodigde informatie in

Opmerking: Voor bepaalde aankopen bij Amazon en eBay (of vergelijkbare sites in uw regio) moeten klanten de procedure voor eigendomsoverdracht in de desbetreffende secties volgen.

Door uw product rechtstreeks bij Dell aan te schaffen, wordt uw systeem automatisch geregistreerd.

U kunt de volgende video bekijken voor meer informatie (alleen Engelstalig)

Terug naar boven


2. Productregistratie voor niet-Dell producten of producten van derden

Producten die niet zijn voorzien van het Dell logo zijn niet van het merk Dell en worden ook wel niet-Dell producten of producten van derden genoemd.

Neem contact op met de betreffende fabrikant voor eventuele ondersteuning of vragen over het productregistratieproces

Terug naar boven


3. Overdracht van eigendom

***Garantieservice kan worden geweigerd als eigendom niet kan worden bevestigd***

Er zijn twee belangrijke redenen om de oorspronkelijk geregistreerde eigendomsinformatie te wijzigen:

 • Eigendom is gewijzigd - u hebt onlangs een gebruikt Dell product gekocht of verkregen
 • Systeem is permanent naar een ander land verplaatst of verhuisd

Voor permanent verplaatste systemen (6 maanden of meer) is het servicecontract dat voor een systeem werd aangeschaft bij het verkooppunt (POS) geldig in het land waarin het systeem werd aangeschaft.

Dell zal het servicecontract overdragen op voorwaarde dat Dell wordt geïnformeerd over de verplaatsing en mits de service beschikbaar is op de plaats van bestemming. Return to Depot, Complete Care, Same Day en Parts Only contracten zijn niet altijd beschikbaar voor overdracht buiten de regio waar de dekking werd aangeschaft. Raadpleeg uw aangeschafte contractovereenkomst voor meer informatie.

 

 1. Vanaf de supportwebsite www.dell.com/support/home: Selecteer uw land onder aan de pagina. Klik vervolgens op Support in de bovenste banner, daarna op Garantie- en supportservices en vervolgens op Overdracht van eigendom in het menu.

 2. Selecteer op de pagina Overdracht van eigendom en garantie hoeveel producten u overdraagt: Eén product of Maximaal vijf producten.

  • Voor één product kunt u zelf uw servicetag invoeren of de knop Uw product detecteren gebruiken. Klik vervolgens op de knop Doorgaan.

  • Als u maximaal vijf servicetags wilt toevoegen, voert u de servicetag handmatig in en drukt u vervolgens op de knop Nog een toevoegen totdat u maximaal vijf tags hebt toegevoegd. Als u klaar bent, klikt u op Doorgaan.

 1. Koppelingen naar "Andere soorten overdrachten" worden vermeld onder de knop Doorgaan. Het betreft hierbij de volgende meldingen:

  • Bulkoverdrachten (meer dan vijf) Registratie detailhandel

  • Complement en Force10 producten

  • EqualLogic producten

  • Andere producten

 2. Vul zo veel mogelijk informatie over de vorige eigenaar in.

  Opmerking:
  • Als het systeem rechtstreeks bij Amazon is gekocht, d.w.z. "Sold by Amazon", volgt u het proces Registratie detailhandel zoals hierboven beschreven.

  • Voor Amazon Marketplace en eBay voert u dat in bij de velden Voornaam en Achternaam.

  • Een Dell medewerker neemt mogelijk via e-mail contact met u op ter verduidelijking van de informatie die u hebt aangeleverd en kan vragen om een bewijs van aankoop, zodat de overdracht kan worden verwerkt.

  Afhankelijk van het systeemtype, kan u worden gevraagd om een bedrijfsnaam in te voeren.

  Als het veld dat u invult NIET 'optioneel' is en u de vereiste data niet hebt, voert u "Onbekend" in om verder te gaan met het formulier. Als de postcode niet bekend is, voert u "99999" in.

  Opmerking: Onvolledige of onjuiste informatie kan tot vertraging in de verwerking van uw aanvraag en afwijzing van de eigendomsoverdracht leiden.
 1. Vul de New Owner Details (Informatie nieuwe eigenaar) in. Klik vervolgens op Doorgaan

 2. Er verschijnt een controlepagina waarop u uw informatie kunt controleren en eventuele fouten kunt herstellen voordat u verdergaat.

 3. Voordat u op Doorgaan, moet u het vakje aanvinken om te zeggen dat u de voorwaarden en bepalingen hebt gelezen en daarmee akkoord gaat.

 4. De laatste pagina is de bevestigingspagina. Indien noodzakelijk kunt u op de knop Transfer Another Product (Nog een product overdragen) drukken om meer systemen over te dragen

U kunt de volgende video bekijken voor meer informatie (alleen Engelstalig)

Terug naar boven


4. Eigendomsoverdracht - Amazon

Amazon-klanten moeten er rekening mee houden dat er om aanvullende informatie over de aankoop kan worden gevraagd voordat de eigendomsoverdracht of Registratie detailhandel plaatsvindt.

Als het systeem rechtstreeks bij Amazon is gekocht, d.w.z. "Sold by Amazon", volgt u het proces Registratie detailhandel zoals hierboven beschreven in sectie 1

Als uw systeem alleen is geleverd door Amazon, d.w.z. "Fulfilled by Amazon" en is gekocht bij een derde partij via Amazon Marketplace, dan volgt u het proces voor Eigendomsoverdracht zoals hierboven beschreven in sectie 2

Terug naar boven


5. Eigendomsoverdracht - eBay

Klanten van eBay (of vergelijkbare sites in uw regio) moeten er rekening mee houden dat er om aanvullende informatie over de aankoop kan worden gevraagd voordat de eigendomsoverdracht plaatsvindt.

Als uw systeem nieuw of tweedehands is aangeschaft via eBay, moet u het proces voor Eigendomsoverdracht in sectie 2 volgen

Terug naar boven


6. FAQ's

 • Waarom moet ik het of eigendom van mijn Dell product registreren of overdragen?

  • Dell raadt u aan het eigendom van uw Dell product te registreren en/of over te dragen zodat uw systeemgarantie behouden blijft en u kunt profiteren van exclusieve aanbiedingen en beloningen. Dit geeft u ook betere toegang tot hulp en ondersteuning van Dell als u problemen krijgt met uw systeem.

 • Welke informatie heb ik nodig om mijn eigendom te bevestigen?

  • Technische Support vraagt u naar de naam of bedrijfsnaam van de oorspronkelijke eigenaar en/of andere informatie over de oorspronkelijke eigenaar (zoals het adres) plus de servicetag of express-servicecode.

 • Hoe lang duurt de overdracht?

  • De overdracht duurt maximaal 7-10 werkdagen voor een binnenlandse overdracht en tot 15 werkdagen voor een internationale overdracht. Maar dit kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid ingediende informatie.

 • Voor meer informatie over garanties:

 • Is het systeem tweedehands aangeschaft, via een veilingsite of een derde partij?

  • Om gebruik te kunnen maken van eventueel resterende garantie (indien van toepassing) voor een Dell systeem dat is aangeschaft via een veilingsite of een derde partij, moet u het eigendomsoverdrachtformulier invullen en de volgende informatie aanleveren:

   • Informatie vorige eigenaar
   • Servicetag en express-servicecode
Opmerking: Als onderdeel van de privacy policy van Dell, kan Dell geen accountinformatie vrijgeven aan een derde partij. Om deze reden kunnen Dell medewerkers geen eigendomsoverdrachtformulier invullen namens een andere partij. Zie de Dell Privacy Policy voor meer informatie

Terug naar boven

Artikel-id: SLN143036

Laatste wijzigingsdatum: 11-01-2018 07:31


Beoordeel dit artikel

Nauwkeurig
Nuttig
Eenvoudig te begrijpen
Was dit artikel nuttig?
Ja Nee
Stuur ons feedback
Opmerkingen mogen geen speciale tekens bevatten: <>() \
Excuses, ons feedbacksysteem is momenteel offline. Probeert u het later nog eens.

Hartelijk dank voor uw feedback.