• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

touchpad

Banner touchpad

Een touchpad of trackpad op een laptop is een aanwijsapparaat met een aanraaksensor waarmee u de cursor of muisaanwijzer kunt bedienen om tekst, pictogrammen, bestanden en meer te selecteren. Als u een van de volgende problemen ondervindt, kunnen de aanbevolen snelle stappen u misschien helpen.

• De cursor beweegt langzaam of hapert
  • De cursor beweegt niet of reageert niet wanneer u op de muisknoppen klikt
  • De cursor verdwijnt

Hier zijn enkele snelle stappen die u kunt proberen om het probleem met het touchpad op te lossen

Voer elke stap uit en controleer of het probleem met het touchpad is opgelost. Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

1. Zorg ervoor dat het touchpad is ingeschakeld.
  2. Zorg ervoor dat het touchpad schoon is en vrij is van vuil, vet, vloeistof of voedsel (het touchpad moet goed contact maken met uw vinger om goed te kunnen werken).
  3. Sla alle data op, sluit alle geopende programma's en start de computer opnieuw op.
  4. Optimaliseer uw Dell computer met behulp van de SupportAssist applicatie die op uw computer is geïnstalleerd. Als SupportAssist niet beschikbaar is op uw computer, gaat u verder met de volgende stap.
  5. Ga naar Dell.com/support/drivers en download en installeer de meest recente BIOS en meest recente drivers voor uw Dell computer.
    Opmerking: Wanneer er geen touchpaddrivers worden vermeld voor Windows 11, Windows 10 of Windows 8 (8.1) op de website Dell.com/support, betekent dit dat Microsoft de drivers levert via Windows Update. Windows Update installeert nieuwe touchpaddrivers wanneer deze beschikbaar zijn. In dit geval host Dell geen touchpaddrivers voor dergelijke computers.
  6. Download en installeer de nieuwste updates van het besturingssysteem.
  7. Voer de SupportAssist hardwaretest uit voor het touchpad. Als de test mislukt, neemt u contact op met de technische support van Dell.

Als deze snelle stappen het probleem niet hebben opgelost, hebben we meer gedetailleerde informatie in de aanvullende hulpbronnen. U kunt ook zoeken naar content over het probleem met behulp van de zoekbalk bovenaan deze pagina.

Extra informatiebronnen