• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

SupportAssist voor pc's voor thuisgebruik

Geautomatiseerde, proactieve en voorspellende support

SupportAssist¹ is de slimme technologie die beschikbaar is op uw pc en die deze in topconditie houdt door virussen te verwijderen, problemen te detecteren, instellingen te optimaliseren en een bericht weer te geven wanneer u updates moet installeren. Premium Support Plus klanten kunnen gebruikmaken van alle SupportAssist functies, met inbegrip van voorspellende probleemdetectie en proactieve oplossingen. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie.

SupportAssist wordt op de meeste Dell pc's met Windows 10 geïnstalleerd. U kunt dit vinden door te zoeken op SupportAssist in het startmenu van Windows.

Voor klanten die hun systemen centraal vanuit de cloud willen beheren, maakt u verbinding met SupportAssist voor zakelijke pc's via TechDirect voor modern pc-beheer.

SupportAssist op uw pc vinden

SupportAssist wordt op de meeste Dell pc's met Windows 10 geïnstalleerd. U kunt dit vinden door te zoeken op SupportAssist in het startmenu van Windows.

Problemen worden sneller opgelost met SupportAssist
  • SupportAssist voor pc's is een slimme technologie die is ontworpen om probleemoplossing en onderbrekingen te voorkomen met behulp van geautomatiseerde, proactieve en voorspellende support. SupportAssist:
    • Werkt uw drivers en applicaties bij voor optimale pc-prestaties
    • Verwijdert virussen en met malware geïnfecteerde bestanden voordat die uw systeem kunnen beschadigen.
    • Scant de hardware van uw pc om problemen te vinden en biedt proactieve en voorspellende support.
    • Schoont bestanden op, stemt prestaties af en past de netwerkinstellingen aan om de snelheid, storageruimte en stabiliteit te optimaliseren.
  • Met Premium Support Plus of ProSupport Plus kan SupportAssist zelfs een probleem voorspellen voordat het zich voordoet, waardoor u tijd hebt om een back-up te maken van uw foto's en belangrijke bestanden. Voorspellende foutdetectie is er voor harde schijven, SSD's, accu's en ventilatoren.

SupportAssist
Houd uw pc up-to-date

SupportAssist scant automatisch uw pc om updates te detecteren die beschikbaar zijn voor uw drivers en Dell applicaties die op uw pc zijn geïnstalleerd. U wordt proactief op de hoogte gesteld wanneer er een update beschikbaar is. Om in actie te komen, opent u SupportAssist en selecteert u bij de tegel Drivers en downloads de gewenste updates en klikt u op Installeren.

SupportAssist

Technische handleidingen

Raadpleeg onze supportpagina voor uitgebreide gebruikershandleidingen, releaseopmerkingen en veelgestelde vragen.
//www.dell.com/support/home/product-support/product/dell-supportassist-pcs-tablets/docs

Premium Support Plus

Elke Dell pc wordt geleverd met een basisgarantie, maar voor de ultieme support kunt u upgraden naar Premium Support Plus voor 24/7 support die reparatie bij ongevallen dekt, geautomatiseerde functies die virussen en malware detecteren en verwijderen, en proactieve en voorspellende probleemoplossing.

SupportAssist helpt u zelfs wanneer u niet kunt opstarten naar het besturingssysteem

SupportAssist OS Recovery is in de fabriek geïnstalleerd op ondersteunde Dell systemen en vereist geen aanvullende serviceplannen. Dit biedt een herstelomgeving die bestaat uit tools voor het diagnosticeren en oplossen van problemen die kunnen optreden voordat uw computer naar het besturingssysteem opstart. Wanneer uw computer zelfs na meerdere keren niet naar het besturingssysteem kan opstarten, wordt SupportAssist OS Recovery automatisch geopend. In de herstelomgeving kunt u hardwareproblemen diagnosticeren, uw computer repareren, een back-up van uw bestanden maken of uw computer terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Meer informatie vindt u in de gebruikershandleiding voor SupportAssist OS Recovery.

Minimale apparaatvereisten
  • Besturingssysteem: Microsoft Windows 10 RS4 en hoger (alleen 64-bits) en Microsoft Windows 11
  • Geheugen: 2 gigabyte (GB)
  • Vrije ruimte op harde schijf: 1 Gigabyte (GB)
  • Webbrowser: Microsoft Edge of Internet Explorer 10 en hoger
  • Software: Microsoft .NET Framework 4.7.2 (als u niet beschikt over Microsoft .NET Framework 4.7.2, installeert SupportAssist het nieuwste Microsoft .NET Framework op uw pc.)
  • Connectiviteit: internettoegang vereist
  • Beheerdersrechten op het systeem geïnstalleerd
  • Netwerkpoorten: 5700 (om de gebruikersinterface van SupportAssist te openen) 9012 (om te communiceren met Dell SupportAssist service) 8883, 8884, 8885 of 8886 (om te communiceren met de Dell supportwebsite) 28283 (om uw Dell pc te koppelen met een andere pc voor datamigratie) 28100-28700 (om uw data vanaf elke andere pc naar uw pc te migreren)
Meer informatie

Video
Onze uitgebreide video's bieden stap-voor-stap support en informatie om veelgestelde vragen op te lossen. Video's zijn in het Engels. Ondertiteling beschikbaar voor sommige talen. Bekijk onze overzichtsvideo's en supportvideo's op YouTube. Meer video's vindt u in onze videobibliotheek.

¹. SupportAssist is niet beschikbaar voor Linux, Windows RT, Android, Ubuntu, bepaalde Chrome-producten en systemen met Windows 7 en lager.

Andere bronnen

Supportbibliotheek
Supportbibliotheek
Toegang tot alle artikelen in onze Knowledge Base.
esupport-picture-2
Dell Download Center
Installeer uw software opnieuw of download de nieuwste software die u zojuist hebt aangeschaft.
esupport-picture
SupportAssist voor servers en storage
de pagina SupportAssist Enterprise Resource Center.