• Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Zoek de servicetag van uw Dell desktop of all-in-one

Dell gebruikt product-ID's zoals de servicetag, express-servicecode of het serienummer om toegang te krijgen tot productinformatie zoals technische specificaties, documentatie en garantie. Profiteer van gepersonaliseerde supportopties door uw Dell product te identificeren met behulp van de servicetag, de express-servicecode of het serienummer.

• Een servicetag is een alfanumerieke code met 7 tekens.
  • Een express-servicecode is een numerieke versie van een servicetag en bestaat uit 10 tot 11 cijfers.

OPMERKING: Dell accessoires en apparaten zoals het toetsenbord, de muis, headset en externe harde schijf, beschikken niet over een servicetag of express-servicecode. U kunt deze apparaten identificeren met behulp van het modelnummer Dell.com/support om toegang te krijgen tot de productdocumentatie. De technische support van Dell kan dergelijke producten identificeren met behulp van het Dell bestelnummer. Ontdek hoe u de servicetag van een Dell monitor of servicetag van een Dell dockingstation kunt vinden.

Methode 1: Het label van de servicetag gebruiken

Op Dell desktops of all-in-one computers bevindt de servicetag of het label van de express-servicecode zich op het bovenpaneel, zijpaneel of achterpaneel.

Voorbeeld van het label van de servicetag of express-servicecode

Methode 2: De SupportAssist app gebruiken

Op apparaten met Windows kunt u de SupportAssist app gebruiken om uw Dell computer automatisch te scannen en de servicetag te identificeren.

1. Klik op Starten.
  2. Zoek en open de SupportAssist app.
  3. De servicetag bevindt zich rechtsboven in de SupportAssist app.

Servicetag van de desktop in de SupportAssist app

Methode 3: De BIOS-interface gebruiken

De servicetag is beschikbaar in het BIOS of UEFI van Dell computers.

1. Schakel de computer in of start deze opnieuw op.
  2. Druk als u in het scherm met het Dell logo zit meerdere keren op F2 om toegang te krijgen tot de BIOS- of UEFI-interface.
  3. De servicetag is beschikbaar onder het gedeelte Systeeminformatie of Overzicht.
    OPMERKING: De BIOS- of UEFI-interface kan verschillen op uw Dell desktop. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de Dell desktop voor meer informatie over het navigeren door het BIOS.

Methode 4: Opdrachtregel gebruiken

De servicetag kan worden geïdentificeerd door een eenvoudige opdrachtregelinstructie uit te voeren op desktops met Windows of Linux.

De servicetag zoeken met behulp van de Windows-opdrachtprompt

1. Klik op Start en zoek naar de opdrachtprompt of cmd.
  2. Open de opdrachtprompt-app.
  3. Om de servicetag op te halen, typt u wmic bios get serialnumber en drukt u op Enter.

Servicetag van de desktop met behulp van de Windows opdrachtprompt

De servicetag vinden met behulp van de Linux-terminal

1. Open terminal met de sneltoets CTRL + ALT + T.
  2. Om de servicetag op te halen, typt u sudo dmidecode -s system-serial-number en drukt u op Enter.
    OPMERKING: Als u een sudo-opdracht wilt uitvoeren, moet u zich aanmelden als een supergebruiker of administrator. Voer het beheerderswachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd.
Een afbeelding van het terminalvenster in Ubuntu

Videobronnen

How To Locate Your Service Tag

This video provides instructions on how to find the service tag on a laptop or desktop computer. For laptops, the tag is located underneath the system, while for desktops, it is located on the back of the chassis. Alternatively, the "Command Prompt" can be used to find the tag. The reader is asked to provide their service tag to receive further assistance.

Andere bronnen

Gebruiker
Mijn account
Meld u aan bij uw Dell account om bestellingen te plaatsen, de verzendstatus te volgen, te profiteren van exclusieve beloningen voor leden, een lijst van uw Dell producten te maken en te openen.
Klembordnotities
Dell productregistratie
Registreer uw Dell product voor snelle en efficiënte support, essentiële productupdates, versnelde diagnostiek en meer.
Garantie
Overdracht van eigendom en garantie
Is het product verplaatst naar een nieuwe locatie of wilt u het eigendom van uw Dell product bijwerken?
Apparaatdesktop
Mijn producten en services
Met Mijn producten en services kunt u al uw Dell producten en supportservices op één plek beheren.