Forsendelse og levering

Finn bestillingsnummer, kundenummer, kontroller status for bestillingen, finn ut hva som skjer når en bestilling blir forsinket eller ikke leveres, hvordan du finner beregnet leveringsdato og hvordan den bestemmes, hvordan kan du ha flere bestillingsnumre eller pakker for bestillingen din , hvilke leveringsmetoder og transportører er tilgjengelig, må jeg signere for levering, og kan jeg endre leveringsadressen?

Smart Selection

De beste kjøpene og leveringsklare systemer som er ferdigbygd med utgangspunkt i tilbakemeldinger fra kundene, med forenklet bestilling og den raskeste leveringen. Du får et utvalg av programvare og tilbehør, slik at du får alt du trenger, på én gang. Og du kan legge til våre skreddersydde støttetjenester for å få mest mulig ut av datamaskinen.

Produkter sendes neste arbeidsdag (utenom offentlige fridager og helger).

Leveringsmåten blir den raskest tilgjengelige, og levering til kunden er vanligvis innen 3 dager etter sending, alt etter hvor kunden befinner seg. Gjelder bestillinger som er fullt ut forhåndsbetalt eller betalingsgodkjent.


Alle andre produkter

For andre produkter oppgir vi en beregnet forsendelsesdato, som er den omtrentlige datoen da produktet sendes fra fabrikken, forutsatt at det er fullt ut forhåndsbetalt eller betalingsgodkjent.

Levering til kunden vil vanligvis være:

– innen 5 dager fra forsendelsen av stasjonære PC-er (unntatt stasjonære Inspiron-PC-er) og servere, og

– innen 7 dager fra forsendelsen for bærbare PC-er og stasjonære Inspiron PC-er, alt etter hvor kunden befinner seg.

Dell er ikke ansvarlig for eventuelle tap, kostnader, erstatninger, gebyrer eller utgifter som skyldes forsinkelse. Programvare og tilbehør kan bli sendt separat og komme senere, eller kan forsinke bestillingen.


Frakt og levering – vanlige spørsmål


Hvor kontrollerer jeg status for bestillingen min?

Du kan bruke Dells verktøy for bestillingsstatus online til å kontrollere statusen for bestillingen din.  Klikk her for å gå til hjemmesiden.

Tilbake til toppen


Hva er fordelene med verktøyet for bestillingsstatus online?

Med webprogrammet på nettet får du raskt oversikt over nåværende status for bestillinger. Med programmet kan du også når som helst sjekke framdriften til bestillingen din. Du kan spore bestillinger som er foretatt på nettet eller på andre måter.


Tilbake til toppen 


Hvordan kontrollerer jeg framdriften til bestillingene mine?

Hvis du vil kontrollere fremdriften til bestillingen, kan du logge deg på verktøyet for bestillingsstatus online for å se statuslinjen på siden Bestillingsdetaljer.
 

Når bestillingen er sendt, vises ikke sporingskoblingen umiddelbart. Denne informasjonen vises så snart transportøren gir denne informasjonen. Kom tilbake senere. 

Viktig:

Du vil bli bedt om å angi to typer verifiseringsinformasjon for å beskytte personvernet. Det enkleste er å søke etter bestillingsnummer og verifisere med kundenummer. Denne informasjonen finner du i bestillingsbekreftelsen du fikk per e-post.

Tilbake til toppen 


Hvilke detaljer finner jeg på siden for bestillingsstatus online?

 • Viser en statuslinje med et oversiktlig sammendrag.
 • Leveringsinformasjon (informasjonen som er tilgjengelig, avhenger av bestillingsstatus):
 • bestillingsstatus
 • beregnet leveringsdato
 • Relatert kundeinformasjon, for eksempel kundenummer og bestillingsnummer.
 • sporingskobling, sporingsnummer – hvis transportørkoblingen er tilgjengelig, kommer du til transportørens webområde for sporing av bestillingen
 • transportør
 • forsendelsesdato
 • forsendelsesmetode
 • bestillingsdato
 • Kobling til pakkseddel når bestillinger er sendt.
 • Kobling til faktura når bestilling er sendt.

    Tilbake til toppen


Hva er beregnet leveringsdato og hvordan blir den fastsatt?

Du vil få tilsendt en beregnet leveringsdato via det endelige bestillingsbekreftelsen du fikk per e-post og via online-bestillingsstatusen.

Beregnet leveringsdato er en estimert dato som er beregnet basert på:
 
 • Produksjons-/pakketid – Dette er tiden det tar å behandle og/eller pakke bestillingen for sending. Hvor lang tid dette tar, avhenger av produksjonstiden og/eller tilgang på produktet.
 • Betalingsmåte – Hvor lang tid det tar før godkjenning av betalingen er ofte forskjellig for forskjellige typer betaling, for eksempel kredittkort, Pay Pal og Dell Foretrukket konto.
  
Du kan se den nyeste informasjonen om beregnet leveringsdato i verktøyet for bestillingsstatus.

Tilbake til toppen


Hva er beregnet frakt og levering for programvare og eksterne enheter?

"Sendes normalt" er den beregnede tiden det tar å behandle bestillingen din og fylle opp programvaren eller de eksterne enhetene. Det inkluderer ikke tiden det tar å sette opp systemet hvis du har bestilt en datamaskin sammen med programvaren og de eksterne enhetene. Den beregnede utsendingsdatoen kan variere etter betalingsmåte og andre faktorer. Datoen for "Sendes normalt" er ment som en veiledning og er ikke nødvendigvis den faktiske forsendelsesdatoen. Beregnet forsendelsesdato står i e-postbekreftelsen.
Leveringsmåten for en bestilling av programvare og eksterne enheter uten et system, blir den raskeste som er tilgjengelig, og levering til kunden skjer vanligvis 2–3 dager etter levering, alt etter hvor kunden befinner seg.

Du får beregnet leveringsdato i bestillingsbekreftelsen du fikk på e-post og via onlineverktøyet for bestillingsstatus. Dell gjør alt vi kan for å gi deg presise og nyttige beregnede leveringsdatoer.

Tilbake til toppen

 


 

Hvorfor er bestillingen min forsinket?

Det kan ta lengre tid å behandle bestillingen hvis du har bestilt en av Dells mest populære produkter. Hvis bestillingen inneholder en del som for øyeblikket ikke er tilgjengelig, kan bestillingen være forsinket.

Tilbake til toppen


Hvilke transportører brukes til leveranser?

Dell samarbeider med DB Schenker for å levere bestillingen. Sporingsnumrene og transportørkoblinger blir tilgjengelig på Bestillingsstatus online når bestillingen sendes.

DB Schenker logo

Store bestillinger med mer enn 20 pakker blir muligens levert av en annen transportør.

Tilbake til toppen


 

Må jeg signere for å få varen utlevert?

De fleste av våre forsendelser inneholder verdifulle varer, og våre transportører må derfor få en signatur ved utlevering. Hvis du ikke er tilgjengelig for å kvittere for leveringen, kan du ordne med en annen voksen person for å godta levering på dine vegne – så lenge det er på samme adresse.

 

Tilbake til toppen


Hvordan håndteres levering av flere varer?

Bestillingen din kan bli levert i mer enn én eske avhengig av hva du har bestilt. Deler av bestillingen kan sendes med et annet bestillingsnummer, og det er ikke sikkert at den ankommer samme dag. Du kan vise alle bestillinger ved hjelp av Dell kjøps-ID-nummer i feltet "Søk etter" i verktøyet for bestillingsstatus.
Dette nummeret finner du i bestillingsbekreftelsen du fikk per e-post. Du kan også vise bestillinger ved å logge deg på Min konto.

Tilbake til toppen


Kan jeg endre leveringsadressen min?

Så snart du har sendt inn bestillingen, blir leveringsadressen verifisert.

For å unngå svindel kan vi ikke endre leveringsadressen etter at bestillingen er sendt og verifisert. Hvis du ikke kan være til stede for å motta pakken, kan du be en annen voksen person om å motta pakken på dine vegne – så lenge det er på samme adresse.

Tilbake til toppen


Trenger du mer hjelp?

Ta kontakt med ekspertene i Dells kundestøtte.

Tilbake til toppen