Frakt och leverans

Hitta ditt beställningsnummer, kundnummer, kontrollera status på en beställning, ta reda på vad som händer när en beställning försenas eller inte levereras, hur du hittar det beräknade leveransdatumet och hur det bestäms, varför du kan ha flera beställningsnummer eller paket för din beställning, vilka leveransmetoder och fraktfirmor som finns tillgängliga, måste jag skriva under en leverans och kan jag ändra min leveransadress?

Smart Selection

Våra mest prisvärda, leveransfärdiga system som baseras på faktiska kundbehov och byggs i förväg, med enkel beställning och snabbast möjliga leverans. Du kan välja mellan ett antal programvaror och tillbehör så att du får allt du behöver i ett och samma inköp. Du kan också lägga till anpassade supporttjänster för att försäkra dig om att din dator alltid är igång.

Produkterna levereras nästa arbetsdag (exkl. röda dagar och helger).

Den snabbaste leveransmetoden används och produkterna levereras vanligtvis inom 3dagar efter att de skickas, beroende på var kunden finns. Detta gäller beställningar som betalas i förväg eller har godkänd kredit.

Övriga produkter

För övriga produkter ger vi ett beräknat datum för när produkterna kommer att skickas från fabriken, beroende på om beställningen betalas i förväg eller har godkänd kredit.

Produkterna levereras vanligtvis inom:

– 4 dagar efter att de skickats för stationära datorer (förutom för stationära Inspiron-datorer) och servrar, och
– 7 dagar efter att de skickats för bärbara datorer och stationära Inspiron-datorer, beroende på var kunden finns.

Dell ansvarar inte för eventuella förluster, kostnader, skador, avgifter eller utgifter som uppstår till följd av försenade varuleveranser. Programvara och tillbehör kan skickas separat och levereras senare, eller bidra till att beställningen försenas.

Frakt och leverans – vanliga frågor och svar


Var kan jag kontrollera statusen på min beställning?

Dell har ett onlineverktyg som du kan använda för att kontrollera statusen på din beställning. Klicka här om du vill gå till startsidan.

Tillbaka till början 


Vilka är fördelarna med onlineverktyget för beställningsstatus?

Med det webbaserade programmet kan du enkelt se aktuellt läge och status på dina beställningar. Du kan också när som helst kontrollera förloppet för en beställning. Du kan spåra dina beställningar, både online och offline.


Tillbaka till början 


Hur kan jag kontrollera beställningarnas förlopp?

Om du vill kontrollera förloppet för en beställning loggar du in i onlineverktyget för beställningsstatus och tittar i statusfältet på sidan med beställningsinformation.
 

När din beställning har skickats kommer inte spårningslänken att vara synlig på en gång. Denna länk visas så fort fraktfirman tillhandahåller informationen. Försök igen senare. 

Viktigt:

Du kommer att bli ombedd att ange två typer av verifieringsuppgifter för att skydda din integritet. Det enklaste är att söka efter beställningsnummer och verifiera med kundnummer. Du hittar informationen i beställningsbekräftelsen som du fick via e-post.

Tillbaka till början 


Vilken information finns på statussidan för onlinebeställningar?

 • En statusrad som ger en kort sammanfattning.
 • Leveransinformation (vilka uppgifter som är tillgängliga beror på beställningens status)
 • Beställningsstatus
 • Beräknat leveransdatum
 • Relaterad kundinformation, till exempel kundnummer och beställningsnummer.
 • Spårningslänk, spårningsnummer – om länken till fraktfirman finns tillgänglig kan du spåra beställningen via deras webbplats
 • Fraktfirma
 • Skickad den
 • Leveransmetod
 • Beställningsdatum
 • Länk till fraktsedeln för skickade beställningar
 • Länk till faktura för skickade beställningar

    Tillbaka till början


Vad är beräknat leveransdatum och hur fastställs det?

Du får ett beräknat leveransdatum i orderbekräftelsen via e-post och i beställningsstatusen online.

Det beräknade leveransdatumet är ett uppskattat datum som baseras på:
 
 • Tid för tillverkning/paketering: Den tid det tar att sammanställa och/eller paketera beställningen för leverans. Tiden påverkas av byggtiden och/eller produkttillgängligheten.
 • Betalningsmetod: Den tid det tar att godkänna betalningen varierar beroende på betalningsform (t.ex. kreditkort, PayPal eller Dell-förmånskonto).  
     
     Du kan se det senaste beräknade leveransdatumet i ditt verktyg för beställningsstatus.

Tillbaka till börjanVilken är den beräknade leveranstiden för programvara och tillbehör?

”Skickas oftast inom” är den tid det beräknas ta att behandla din beställning och expediera programvaran eller kringutrustningen. Detta inkluderar inte den ytterligare tid som krävs för att bygga ditt system om du har beställt en dator tillsammans med programvara och kringutrustning. Det beräknade fraktdatumet varierar beroende på vilken betalningsmetod du väljer och andra faktorer. ”Skickas oftast inom” är tänkt som vägledning och är inte det faktiska fraktdatumet. Det beräknade fraktdatumet anges i bekräftelsen som du får via e-post.
Den snabbaste leveransmetoden för en beställning av programvara och kringutrustning utan dator används och produkterna levereras vanligtvis inom 2-3 dagar efter att de skickats, beroende på var kunden finns.

Du får ett beräknat leveransdatum i orderbekräftelsen via e-post och i beställningsstatusen online. Vi på Dell gör vårt bästa för att säkerställa att de beräknade leveransdatumen är så korrekta och tillförlitliga som möjligt.

Tillbaka till början


Varför är min beställning försenad?

Beställningen kan ta längre tid att bearbeta om du beställt en av Dells populäraste produkter. Om beställningen innehåller en del som inte finns tillgänglig för tillfället kan leveransen bli försenad.

Tillbaka till början


Vilket transportföretag används vid leveransen?

Dell samarbetar med DB Schenker för att leverera din beställning. Spårningsnummer och transportörlänkar finns på din Beställningsstatus online när din beställning skickas.

DB Schenker logo

Stora beställningar med fler än 20 paket kan levereras via en annan leverantör.


Tillbaka till början


Behöver jag logga in för leverans?

De flesta av våra leveranser innehåller värdefulla objekt. Därför måste fraktfirman ha din underskrift vid leverans av beställd utrustning. Om du inte själv kan signera leveransen kan du ordna så att en annan vuxen godkänner leveransen för din räkning – så länge som det är på samma adress.

 

Tillbaka till början


Hur hanterar jag leveranser av flera objekt?

Beroende på vad du har beställt kan det komma att levereras i fler än ett paket. Delar av din beställning kan levereras med ett annat beställningsnummer och kanske inte kommer fram samma dag. Du kan visa alla dina beställningar genom att ange det inköps-ID-nummer som du fått av Dell i fältet "Sök baserat på" i vårt verktyg för beställningsstatus.
Du hittar det här numret i den beställningsbekräftelse som du fått via e-post. Du kan också se dina beställningar om du loggar in på Mitt konto.

Tillbaka till början


Kan jag ändra leveransadress?

Så snart du har skickat din beställning verifieras leveransadressen.

För att förhindra bedrägerier kan vi inte ändra leveransadress när beställningen har skickas och verifierats. Om du inte har möjlighet att ta emot leveransen själv kan du be en annan vuxen att ta emot den åt dig – så länge som det är på samma adress.

Tillbaka till början


Behöver du mer hjälp?

Kontakta experterna på Dells center för kundsupport.

Tillbaka till början